MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-IN (Sinemalarda bu hafta)
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
4 Mart 2022 Cuma

İzmir-IN (Sinemalarda bu hafta)

Ege’deSonsöz sitesinde Film Kuşağı köşemiz başlamak üzeredir. Lütfen köşemizdeki yerlerinizi alınız…

Vizyona girecek filmler ve onlar hakkındaki kısa bilgilerle bundan böyle Cuma günleri bu köşeden huzurlarınızda olacağım.

Şimdiden iyi seyirler…

Vizyonda bu hafta!

2 dakika, 39 saniyelik fragmanıyla bize “Aksiyon ve macera türünün kralı”  dedirten “The Batman” bu hafta vizyonda. Matt Reeves yönetmenliğindeki filmde, Batman rolünde Robert Pattinson’ı görüyoruz. Filmin fragmanı ve oyuncu kadrosuna bakınca da iyi gişe yapacağına da şüphemiz yok. Geriye, eleştirmenlerin notlarını merakla takip etmek kalıyor.

Tabii aksiyon, macera türünün kralı demişken aklıma Süperman geldi. Joker ve Batman serileri hız kesmeden yeni bölümleriyle vizyona giriyorken, Süperman nerede çok merak ediyorum. Öldü mü?

Not: Bence Süperman ölmez. Ölemez.

Sıradaki vizyon haberimiz de ülkemizden.

“Bergen”

Arabesk müziğin bana göre, aramızda olmamasına rağmen “efsanelerinden”. Acıklı hayat hikâyesini neredeyse hepimizin bildiği Bergen’in, her zaman gülen yüzüyle hatırladığımız fotoğrafları da hep aklımızda. Onun hayatı biyografi- dram türünde film oldu ve yönetmen koltuğuna da M. Caner Alper ve Mehmet Binay oturdu. M. Caner Alper (söz konusu filmleri hem yazdı, hem yönetti) ve Mehmet Binay’ı (yönetti) “Zenne” ve “Çekmeceler” filmlerindeki yönetmen koltuğundan hatırlıyorsunuz. Ayrıca M. Caner Alper’in “Şeref Motel”, “Temiz Aile Çocuğu” ve “Bugün Bizde Temizlik Var” kitaplarını da okumanız gönülden tavsiye. Ben kendilerinin hayranıyım ve bu filmin yönetmen koltuğunda onları görmek beni gerçekten çok heyecanlandırdı, mutlu etti… Onların gözünden Bergen’i izlemek için sabırsızlanıyorum. Filmin senaryosu Sema Kaygusuz ve Yıldız Bayazıt’a ait. Başrollerde de Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu ve Tilbe Saran’ı görüyoruz. Bu hafta vizyona girecek film için, bol yıldızlar, bol gişeler dileyip, şimdiden ayakta alkışlıyoruz.

Düşünüyorum da, ülkemizde son zamanlarda özellikle biyografi türünde güzel işlere imza atıyoruz ve bu bence çok gurur verici.

Vizyondaki diğer filmlere gelince!

Yılın belki de en çok konuşulan filmi “Kaçış”. Katıldığı festivallerden 60’ ı aşkın ödülle dönen ve 2022 Oscar’ da “En İyi Uluslararası Film”, “En İyi Belgesel” ve “En İyi Animasyon” dallarında adaylık elde eden film de, başarılı bir akademisyen olan Amin’in, Afganistan’dan Danimarka’ya uzanan duygu yüklü hayat hikâyesi anlatılıyor. Riz Ahmed ve Nikolaj Coster- Waldau da başrollerde.

Bir diğer filmimiz “Yaramaz Çocuklar”. Film, Altın Koza Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünün sahibi oldu. Eğitimine devam edebilmek için açık liseye kaydolmuş ve fabrikada çalışmaya başlayan Zaynep ile, görücü usulü evlendiği eşinden ayrılmaya karar veren ağabeyi Mahmut’ un muhafazakar aile hayatı içindeki çatışmanın ve zorlukların anlatıldığı film bu hafta vizyonda…

Bu arada!

Ben onlar için şehrimizin gururu diyorum. Karaca Sineması’ ndan bahsediyorum.

Sosyal medya adreslerinden takip ederseniz ve sakin salonlarında filmlerinizi izlerseniz asla pişman olmazsınız. Ayrıca, hız kesmeden efsane yönetmenler ve efsane filmlere ait özel gösterimler düzenliyorlar.

Misal; 11- 12 Mart’ ta “Miyazaki Gecesi” (yönetmene ait 4 filmin gösterimi) ve “Yüzüklerin Efendisi Gecesi” (serinin 3 filmi) düzenlenecek. Filmlerin gösterimleri 23: 00’de başlayacak ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek. Detaylar için sosyal medya adreslerine bakmayı unutmayın…

Gelecek Cuma buluşmak dileğiyle…

İyi seyirler…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz