MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
26 Haziran 2019 Çarşamba

İzmir-İN

“Yukarıda nasılsa, aşağıda da öyle. İçerde nasılsa, dışarıda da öyle .” (Zümrüt Tablet- M. Ö. 3000 civarı)

Norveçlilerin (dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ülke. Aslında geçtiğimiz yıl bu birinciliği yani dünyanın en mutlu ülkesi birinciliğini Finlandiya’ ya kaptırmışlar. Finlandiya dedim de “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” kitabını okudunuz mu? Eğer okumadıysanız hemen okuyun çünkü müthiş bir kitap. Zaten bu birinciliği de hak ediyorlar bence. Hatta bunun yanında en çalışkan, en sınır tanımaz, en azimli, en birlik içinde yaşayan, en üretken… gibi ödüllerde onların olabilir. Hooppp yazıma dönüyorum) sanki çok mutsuzlarmış gibi daha da mutlu olmak adına ‘zaman kavramını’ ortadan kaldırma girişiminde bulunup, saatleri ortadan kaldırıp, meclislerine de zamansızlık dilekçesi veredursunlar, Dünya Sağlık Örgütü’ nün geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre her 4 çalışandan biri tükenmişlik sendromu yaşıyormuş. Bu sendromun en önemli belirtileri kendini başarısız hissetme, konsantrasyon problemleri, işe gitmeme isteği, baş ağrısı, sindirim sisteminde problemler, umutsuzluk ve çaresizlik duyguları, uykusuzluk, tahammülsüzlük, motivasyon eksikliği ve çabuk sinirlenmeymiş. Uzmanların bu sendromla mücadele de en önemli tavsiyeleri de kendinize zaman ayırmak, egzersiz yapmak, iş yerinde arkadaş edinmek, iş ve özel yaşam arasında denge kurmak, düzenli beslenip, düzenli uyumak, hobi edinmek ve sosyalleşmekmiş.

Uzmanların tavsiyelerine bir nebze de olsa uymak ve sizlere de fikir olması adına hazırladığımız liste aşağıda…

Misal; Loreena McKennitt konseri (ilk kez İzmir’ e geliyor), Uluslararası İzmir Festivali kapsamında Şanghay Filarmoni Orkestrası ve Fazıl Say konseri, Laurel ile Hardy’ nin hayatlarını anlatan biyografi türündeki filmleri, Gençlik Karnavalı’ nın tam listesi… Hepsi ve daha fazlası aşağıdaki listede, bilginize!

Her şey siz bu illet sendromdan sosyalleşerek, sosyalleşirken arkadaşlar edinerek, arkadaşlarınızla birlikteyken yeni hobiler keşfederek, hobiler keşfederken iş ve özel yaşamınızda dengeler kurdurarak, dengeler kurdururken de kendinize zaman ayırmanızı sağlayarak kurtulun diye. 

Sendromsuz günler İzmir!

 

İzmir- İN de bu hafta!

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

27 Haziran E. Ü. Türk Müziği Korosu Konseri

1 Temmuz Şanghay Filarmoni Orkestrası ve Fazıl Say Konseri

 

Karşıyaka Tay Park

27 Haziran Karşıyaka Belediyesi Oda Orkestrası Konseri

 

Çim Konserleri- Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi

27 Haziran Narkoz

 

Gün Batımı Konserleri

29 Haziran Grup Hilal (İnciraltı Adalet Meydanı)

30 Haziran Eski Bir Quartet (Çamdibi Atatürk Parkı)

 

Kültürpark Açıkhava

29 Haziran Loreena McKennitt

 

Bostanlı Suat Taşer

3 Temmuz Hüsnü Arkan

 

Jolly Joker Alaçatı

26 Haziran Zeynep Bastık

28 Haziran Hakan Altun

29 Haziran Tan Taşçı

30 Haziran Rubato

 

Bios

27 Haziran Ozbi ft. Gülce Duru

 

Gala Ayayorgi

28 Haziran Linet

29 Haziran Robet Hatemo

3 Temmuz Buray

 

 

İzmir Gençlik Karnavalı

27 Haziran

Teoman

Can Bonomo

Pera

Şanışer

Hedonutopia

 

28 Haziran

Edis

Redd

Şehinşah

Eda Baba

Gökcan Sanlıman

 

29 Haziran

Hey Douglas

Duman

Hayko Cepkin

Ben Fero

Güliz Ayla

Vera

 

30 Haziran

Feder

Ezhel

Yüzyüzeyken Konuşuruz

Abdullah İnal

Anıl Piyancı

 

Sergiler

Bu bölümde size Aynur Uğurlu’ dan biraz bahsetmek istiyorum. 1981 İzmir doğumlu, ortaokul ikinci sınıfa giderken resim öğretmeni tarafından resme kabiliyeti keşfedilmiş, maddi imkansızlıklardan dolayı üniversite eğitimi alamayıp iş hayatına atılmış, şu anda  2 çocuk annesi olan ve bir şirkette grafik tasarım üzerine çalışan Aynur Uğurlu’ dan… Aynur Hanım 2016 yılından bu yana kanser tedavisi görüyor ancak bol bol resim yaparak hatta portre üzerine siparişler alarak hayatını kanser öncesi ve kanser sonrası diye ikiye ayırmış. Artık hayır demeyi, hayatın tadını çıkarmayı, yaşamayı yeniden öğrenmiş ve “eskiden hayata daha ciddi bakardım. Şimdi her şeye daha eğlenceli bakıyorum” diyor. 3 yıldır yaptığı resimleri de “Yaşamın Renkleri” ismiyle İzmir Sanat’ ta sergiliyor. Ne olursa olsun yaşamak çok güzel vurgusu yapıp bizleri de sergisine davet ediyor. Bu bir sergi duyurusu değildi. Bu bir ilham kaynağıydı. Bu, kendi ‘güçlü kadın portresini’ çizmiş ve çizmekle kalmayıp şükürler olsun ki elimizi uzattığımızda dokunulabilecek kadar gerçekti…Aynur Uğurlu’ nun sergisini 2 Temmuz’ a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin mezuniyet projelerine ait “Z Raporu Bitirme Projeleri Seçkisi” sergisi Kazım Türker Sanat Galerisi’ nde ve 12 Temmuz’ a kadar açık.

Alsancak’ ta benim de yeni keşfettiğim (kokteylleri ile meşhur) yeni bir mekân var. İmprovement. Orada aynı zamanda aşçı olarak da görev yapan heykeltraş Yağmur Arda’ nın “Öteki” isimli rölyef sergisini 28 Haziran- 12 Temmuz tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Sergiyi dolaşırken pudra şekerli kokteyli içmeniz de naçizane tavsiye.

“Déjà Vu” Cam ve Seramik Sergisi 28 Haziran- 12 Temmuz tarihleri arasında Peri Art Galeri’ de.

 

Vizyona Girecekler

Laurel ile Hardy (Biyografi- Dram)

Dostumun Yolculuğu (Dram)

Yesterday (Komedi)

Geçmiş Olsun (Komedi)

Annabelle 3 (Korku)

Ateşle Oynayanlar (Gerilim)

Sahir Deep Web (Korku)

İfrit (Gerilim)

Kahraman Prens Sualtı Maceraları (Animasyon)

29Haziran’ da vizyonda.

Karaca Sineması’ nda “Köpek” filmi 27 Haziran’ da 20: 00 seansında ve Tarkovsky’ e ait “Stalker”, “The Mirror” ve “Solaris” filmleri de 27 Haziran’ a kadar gösterimde.

Yeniden Sinematek etkinliği kapsamında 26 Haziran’ da “Viktoria ve Abdul”  ve  3 Temmuz’ da “Kadın Affetmez” filmlerinin gösterimleri Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’ nde.

Hezarfen Film ve Tarla Alaçatı işbirliğiyle 27Haziran’ da “Stalin’ in Ölümü” ve 29 Haziran’ da “Ölümcül Tuzak” filmleri Tarla Alaçatı’ da gösterimde.

Tepekule Kongre Merkezi’ nde açık hava sinema günleri başladı. 26 ve 27 Haziran’ da “Herkes Biliyor”, 1 Temmuz’ da “İki Kafadar” ve 2- 3 Temmuz’ da “Seninle Başım Dertte” filmleri gösterimde. 

 

Yeni çıkanlar

Ödüllü bir psikolog Danny Oppenheimer ile ödüllü bir karikatürist Grady Klein’ ın bize karmaşık gibi görünen birçok konuyu komik karikatürlerle gösteren hatta bizi kendimizle de tanıştıran “Çizgilerle Psikoloji” kitabı çıktı.   

 

Tiyatro

Bostanlı Suat Taşer

26- 27 Haziran “Müjdat Gezen- Eyvallah”

1 Temmuz “Bir Delinin Hatıra Defteri”

2 Temmuz “Yaşamaya Dair”

 

İzmir Sanat

26 Haziran “Marx İstanbul’ da”

 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

26 Haziran “Frida”

 

İsmet İnönü Sanat Merkezi

30 Haziran “Mesut Süre ile İlişki Testi”

 

Sahne Tozu Tiyatrosu’ nda 30 Haziran’ a kadar yıl içerisinde eğitim gören 18- 25 yaş grubuna ait oyunlar sahnelenecek. 26 Haziran’ da “Roman Havası” oyununu izleyebilirsiniz.

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sarı Çizmeli Memed'A.
 26 Haziran 2019 Çarşamba 22:14
Önerilenler arasından seçtiklerim: E.Ü.Türk Müziği Korosu Konseri, Laurel ile Hardy, Eyvallah (Müjdat Gezen), Bir Delinin Hatıra Defteri, Frida...
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz