MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
9 Eylül 2020 Çarşamba

İzmir-İN

“Dinleyenin hevesi, anlatanın dilini çözer.” (Charlotte Bronte)

Size öncelikle Podacto’ dan bahsetsem!

Podacto, gazetedeki röportajlarından da öğrendiğim üzere bir ‘dijital radyo kütüphanesi’ ve burada kimler yok ki! Esra Dermancıoğlu, Alican Yücesoy, Şebnem Bozoklu, Erkan Kolçak Köstendil, Damla Sönmez, Reha Özcan… Evlerine kurdukları kayıt cihazı ve mikrofonla dijital bir tiyatro metni kitaplığı oluşturmak adına oyun seslendirmeleri yapıyorlar. Dijital bir tiyatro metni kitaplığı ya da diğer adıyla dijital radyo kütüphanesi bence şahane bir proje/ oluşum. Ayrıca öğreniyorum ki 12 Eylül’ den itibaren Storytel üzerinden de şimdilik 18 oyunu dinleyebilecekmişiz ve proje tamamlandığında 100 yerli- yabancı- klasik- yeni oyunları dinleyebilecekmişiz. Takip etmeniz pardon dinlemeniz gönülden tavsiye.

Gelelim 9- 16 Eylül tarihleri arasındaki İzmir güncelerine…   

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleşecek 9 Eylül etkinlikleri kapsamında İzfaş ve Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’ ndeki arşivlerle hazırlanan, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ nin 150. yılı sebebiyle yeniden düzenlenen İzmir filmleri 9 Eylül’ de Fuar Uzun Havuz’ da ücretsiz olarak saat 20: 30’ da gösterilecek. Ayrıca gösterim sonrası panel düzenlenecek. “Kuvayi Milliye Destanı” tiyatro oyunu saat 20: 00’ de İsmet İnönü Sanat Merkezi’ nde. Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’ nda saat 20: 00’ de Kabile Dans Gösterisi ve saat 21: 00’ de de Zeynep Türköz- Tolga Çandar konseri oacak. 

Anadolu Ateşi Dans Gösterisi 9 Eylül’ de Torbalı’ da, 10 Eylül’ de Menderes Gümüldür Amfi Tiyatro’ da, 11 Eylül’ de Seferihisar Sığacık’ ta ve 14 Eylül’ de Beydağ 2 Eylül Parkı’ nda. Bazı etkinlik alanlarında park et- seyret alanları da mevcut ve gösteriler ücretsiz. Bilginize.

“Kültürpark’ ta Sinema” etkinliği kapsamında 10 Eylül’ de “Kardeşler”, 11 Eylül’ de “Görülmüştür”, 12 Eylül’ de “Kapı” ve 13 Eylül’ de “Nuh Tepesi” filmleri gösterimde olacak. Gösterimlerin Uzun Havuz’ un orada olacağını ve 250 kişilik kontenjan sınırlı olduğunu da önemle duyuralım.  

Echo Performance Hall’ de 12 Eylül’ de Hüsnü Arkan konseri var.

Levent Yüksel 16 Eylül’ de Kültürpark Açıkhava’ da olacak.

“Yüzsüz Kabare” oyununu 14 Eylül’ de ve “Hasan Can Kaya ile Stand- Up” gösteriyi de 16 Eylül’ de Bostanlı Suat Taşer’ de izleyebilirsiniz.

İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi üyelerinden Tiyatrolog tarafından sahnelenecek “Karanlık Kutu” oyunu 18 Eylül’ de Alsancak’ taki sahnelerinde. Oyun Eylül ayı boyunca sahnelenecek, biletlerinizi www.biletinial.com adresinden satın alabilirsiniz ve oyun yetişkinler için. Ayrıca İzmir Bağımsız Tiyatrolar İnisiyatifi’ ni de üyelerine ait oyun duyurularını takip etmeniz açısından sosyal medya adreslerinden takip etmenizi tavsiye ederim.

Atölye Kırmızı Sanat Galerisi’ nde 18 Eylül- 18 Ekim tarihleri arasında “Kadim Ateş Sanatı- Çini ve Seramik Sergisi’ ni ziyaret edebilirsiniz. 

İzmir Devlet Tiyatrosu programı kapsamında 10- 12- 15 Eylül’ de “İki Bekâr” oyunu Konak Sahnesi’ nde, 10- 12- 15 Eylül’ de “Annemin Son Çığlıkları” oyunu Karşıyaka Sahnesi’ nde ve “Yıldızların Altında” oyununu da 10- 12- 15 Eylül’ de Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi’ nde izleyebilirsiniz.

Bağımsız yönetmen ve öğrenci yapımı filmlerin yayınlandığı Kısalar YouTube kanalında 11 Eylül’ de “Another One Bites The Dust” ve 15 Eylül’ de “Suflör” filmleri gösterimde.

Pislick Kedi ismiyle tanınan İzmirli rock grubu kadına şiddet olaylarına farkındalık oluşturmak amacıyla “Yük Treni” isimli şarkılarına klip çekti ve dijital paltformda da yayınladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Hilal S. Yılmaz, Seferad Yahudilerinin bilinmeyen yönlerini aktardığı “Seferad” isimli belgeselini hem çekti hem de geçtiğimiz 6 Eylül’ de Wesida Tv’ nin YouTube kanalında yayınladı. Belgeselde ayrıca Türkiye mozağinin renkli ve önemli unsurlarına da yer verilmiş.

Ziyaret etmek için heyecanlandığım Karşıyaka’ daki Kafe Bengisu’ da sanatçı Ayşegül Apak’ ın babası Atila Apak’ a ithafen hazırladığı “Atila Apak- İZ” isimli seramik sergisini 12- 30 Eylül tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Karaca Sineması’ nda 11 Eylül’ de Fatih Akın’ ın yönettiği “Duvara Karşı” filmini 19: 00- 19: 15 ve 21: 15 seanslarında izleyebilirsiniz.

Haberin Var mı?

Paris Hilton’ un pek renkli hayatını konu alan “This is Paris” isimli belgesel ünlü yıldızın YouTube kanalından 14 Eylül’ de yayınlanacakmış.

Dua Lipa pandemi dönemi dolayısıyla bol Grammy ödüllü prodüktör DJ Blessed Madonna ile gizlice çalışmış, Club Future Nostalgia ismiyle bol konuk sanatçılı dijital projesini LP formatında yayınlanmış.

Murathan Mungan’ ın yeni kitabı “Hamamname” çıkmış!

Televizyonun Oscar’ ı olarak adlandırılan Emmy Ödülleri bu yıl 72. kez 20 Eylül’ de düzenlenecek ve pandemi sebebiyle tören dijital üzerinden gerçekleşecek. Meraklıları için duyurdum.

Peki ben ne mi istiyorum?

Claude Monet’ in Londra’ daki The National Gallery’ de sergilenecek üç adet nilüfer resmini ziyaret edebilmeyi. Gerçi sergi 11 Eylül 2021 de açılacak ama!

Kendisini yeni keşfettiğim Gülsün Karamustafa’ nın İspanya’ da açtığı yeni sergisini ziyaret edebilmeyi.

20. yılını kutlayan Baksı Müzesi’ ni ziyaret edebilmeyi.

Görüşürüz dünyalı her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsan.  

El sallayan sarı kafa emojisi. İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine e-mail gönderebilirsiniz

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz