MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir-İN
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
6 Aralık 2023 Çarşamba

İzmir-İN

Masalda Prens, kendi halkının içinde camdan ayakkabının diğer tekinin sahibini arıyordu. Sonunda aradığını da buldu.

Kitabı bitirip normal hayatına dönen kızımız bir baktı ki, etrafında ne tekini unutarak hayatımızın aşkını bulabileceğimiz balolar var, ne de bizi bulabilmek için seferberlik ilan eden prensler...

"Yerçekimsiz ortamlar aşkına" diyerek hemen yeni bir masal kitabı tutuşturdu eline.

Masal bu ya, bu kez de koca bir şehirde kültür sanat adına, gün gün nerede ne varsa yazılı şahane bir eser geçti eline! Kıyafet zorunluluğu olmayan balolar pardon konserler, tiyatrolar, operalar, şehrin dört bir yanına savrulmuş birbirinden değerli sergiler…

“O la la!” dedi kızımız ve ekledi, “şimdi Prens düşünsün.”

Onun için kitap okumak, yediği yemeğin "tuzu biberi" tam olmuş gibi, dinlediği bir şarkıdan esinlenip "acı tatlı" hatıraları hatırlamak gibi, hayatındaki erkeğe gün içinde "hem sıcak hem soğuk" yapmak gibi, bir yarışçı gibi başladığı günü "iyi kötü" bitirmek gibi, yeni başlangıçlar için "öyle ya da böyle" karar vermek gibiydi... Değişik duyguların sembolüydü kitaplar ve içlerinden en sevdiği türdü masallar…

Hoooppp dünyaya dönüyorum ve ekliyorum.

2023’ü masal tadında bitirmek isterseniz eğer Aralık ayı boyunca nerede ne varsa hepsi aşağıda.

Yeni yılınızı şimdiden kutluyorum ve en mutlusundan daha nicelerini diliyorum.

Elbette ki önce duyurularla başlıyorum.

İzmir Uluslararası Mizah Festivali bu yıl 7. kez 11-17 Aralık tarihleri arasında düzenleniyor. Festival kapsamında sergiler, paneller, söyleşiler, film gösterimleri ve tiyatro oyunları olacak. Misal; 15 Aralık Cuma saat 20:30’da “Palto” oyunu İzmir Sanat’ta. Müfit Can Saçıntı’da 12 Aralık’ta yine İzmir Sanat’ta “Mandıra Filozofu” filminin gösteriminden önce izleyicilerle söyleşi gerçekleştirecek.  Daha fazlası için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin web sayfası üzerinden kültür/sanat linkini tıklayarak bakabilirsiniz.

Der Bremer ülkemizde 4 farklı şehirde vereceği konser kapsamında 9 Aralık’ta İzmir’e geliyor. Arena’da gerçekleşecek konserde R&B, pop ve Türkçe rap tarzıyla çıkış yapan Güneş ve özgün rock-trap senteziyle de son dönemin yükselen ismi Kum seyircilere unutulmaz anlar yaşatmak için sahne alacaklar. Biletleri www.bubilet.com.tr adresinde.

Fado müziğinin divası olarak bilinen Mariza 19 Aralık’ta Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konser verecek. Ben bilmeyenler için eklemek isterim ki; Fado müziği Portekizlilere ait bir müzik türü. Bizdeki arabesk müziği andırıyor biraz acıklı sözleri ve müziğiyle. Ancak dinlemesi gerçekten çok etkileyici bilginize.

11. Uluslararası İzmir Tiyatro Festivali 1 Aralık’ta başladı ve 11 Aralık’a kadar devam edecek. Festival kapsamındaki oyunlara ait bilgileri ‘Tiyatro’ bölümünde görebilirsiniz.

Gelelim etkinlik listemize!

Not: seneye görüşürüz.

Konserler

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

6 Aralık Tekfen Filarmoni Orkestrası

8 Aralık İZDSO Konseri Şef: Holly Choe- Solist: Öykü Canpolat (Viyola)

10 Aralık Prime Orchestra Rock Sympho Show

10 Aralık Müziğimdeki Kuklalar- Çocuklara Özel Müzik Kütüphanesi

11 Aralık Mizah Festivali Açılış Töreni- Ali Poyrazoğlu Habanera Makamı

12 Aralık Yeni Yıl Konseri Musa Göçmen Senfoni Orkestrası

13 Aralık Atatürk’ü Anlamak Özel Konseri- Milliyet Sanat

15 Aralık İZDSO Aşık Veysel’i Anma Konseri Şef: Tuluğ Tırpan Solist: Erdal Erzincan (Bağlama)

16 Aralık “Sahi, Nerede Bu İlham Perileri?” Çocuklara Özel Müzik Kütüphanesi

19 Aralık Mariza Fado’nun Divası

20 Aralık Olten Filarmoni Orkestrası Konseri- Şef: İbrahim Yazıcı Solist: Bulutsuzluk Özlemi

22 Aralık İZDSO Konseri Şef: Alessandro Cedrone

23 Aralık Gülsin- Erkin Onay Keman & Piyano Resitali

24 Aralık Kenan Doğulu “İhtimaller” Caz Projesi

26 Aralık Türk Valsleri

27 Aralık Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nin 15. Kuruluş Yıldönümü AASSO Konseri Şef: Can Okan- Solist: Fazıl Say (Piyano)- Can Çakmur (Piyano)

28 Aralık Borusan Quartet “Piazzolla” ile Yeni Yıl Konseri

29 Aralık İZDSO Yeni Yıl Konseri Şef: Kutay Maktay- Solistler: China Moses (Vokal), Ercüment Orkut (Piyano), Tolga Bilgin (Trompet), Mauro Battisti (Kontrabas), Mehmet İkiz (Davul)

Sold Out Performance Hall

6 Aralık Feridun Düzağaç

8 Aralık Rober Hatemo

9 Aralık Fettah Can

15 Aralık Fatma Turgut

22 Aralık Derya Bedavacı

23 Aralık Bedük

Hangout PSM

7 Aralık The Madcap

8 Aralık Can Bonomo

9 Aralık Hayko Cepkin

13 Aralık Deniz Tekin

15 Aralık Redd

16 Aralık Athena

22 Aralık Pera

29 Aralık Kalben

Hayal Kahvesi İzmir

7 Aralık Ezginin Günlüğü

8 Aralık Dedublüman

9 Aralık Mavi Gri

10 Aralık Mavi Gri Teneffüs

13 Aralık Sancak

16 Aralık Vega

17 Aralık Sagopa Kajmer

22 Aralık Simge Sağın

23 Aralık Ersay Üner

24 Aralık Skapova Teneffüs

30 Aralık Mary Jane

Carnival Venue Hilton AVM

9 Aralık Sıla

31 Aralık Levent Yüksel- Dedublüman- İlhan Güryalçın Yılbaşı Özel Konseri

İstinye Art

9 Aralık Valeron- Efecan Yesugay- Mustafa Doğan

İzmir Performanca Hall

16 Aralık Sera Savaş

Narlıdere AKM

16 Aralık Mehmet Atlı

22 Aralık Ali Doğan Gönültaş

Bostanlı Suat Taşer

18 Aralık 3 Büyükler- Zafer Çebi- Teyfik Rodos ve Kürşat Başar

28 Aralık Yeni Türkü

29 Aralık İlhan Şeşen & Vedat Sakman 

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

20 Aralık Bedreddin Oratoryosu

Balçova Termal Otel

31 Aralık Ceylan Ertem Yılbaşı Özel Konseri

Sergiler

Arkas Sanat Merkezi dünyaca ünlü iki dev ismin eserlerini ağırlıyor. Eserlerinde doğa gözlemlerinden yola çıkarak kendine özgü formlarda daha çok semi-figüratif öğeler kullanan Nejad Devrim ve 1948’de Paris’e gidip, resim yapabilmek için özel sanat okulu Académie de la Grande Chaumiére’e kayıt yaptırarak, o dönem Paris sanat ortamında Soyut Sanat’ta “geometrik” ve “lirik” olarak tanımlanan iki farklı yoruma kendi eserlerini katmış Mübin Orhon’un seçme eserleri 18 Şubat’a kadar “İki İmge Yolcusu” ismiyle Arkas Sanat Merkezi’nde. Sergi, sanatçıların Türk sanatçılar ve Türkiye’den çıkışla geliştirdikleri renk, imgeler ve formlar üzerine yoğunlaştıkları ve “kültürlerarası etkileşim” olgusunu ilk kez tartışmaya açtıkları eserlerden oluşuyor.

Folkart Gallery 31 Mart tarihine kadar “Karanlıkta Akan Bir Yıldız: Mustafa Kemal Atatürk” Sergisi’ne ev sahipliği yapacak. İzmir’in işgali ile Cumhuriyet’in ilanı arasında yaşanan sürece odaklanan sergide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait özel eşyalar, yayımlanmamış fotoğraf ve belgeseller, annesi Zübeyde Hanım’ın mektupları, sürpriz objeler ve bilgilerin yanında o döneme ait belge, gazete, dergi ve afişler, Atatürk ve Cumhuriyet için üretilmiş özel eşyalar yer alıyor. Hazırlık aşaması 7 yıl sürmüş serginin İzmir’den sonra Ankara ve İstanbul’da da ziyarete açılacağını önemle eklemek isterim.

“Efeler Yolu Logo Mühür Tasarımları Sergisi” 15 Aralık tarihine kadar Pakistan Pavyonu İzmir Turizm Bilgilendirme Ofisi ve Sergi Alanı’nda.

Hasan Rastgeldi’nin “Masalın İçinde” isimli sergisi 31 Aralık tarihine kadar Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ziyarete açık olacak. Sergi, sanatçının Göbeklitepe’nin gizemli sembollerinden, Tufan’dan kaçan Nuh’tan, Çatalhöyük Tanrıçalarından, Truvalı Helen’den ve Kapadokya’nın saklı kahramanlarından, başlangıcı binlerce yıl öncesine uzanan masalları yorumladığı eserlerden oluşuyor.

Fotoğraf eğitmeni Tayfun Kocaman liderliğinde gerçekleşen ve pek çok fotoğraf sanatçısının da katılımcısı olduğu “Minimal” Fotoğraf Atölyesi Sergisi 7 Aralık- 3 Ocak tarihleri arasında İFOD Galeri’de ziyarete açık olacak.

Kültürpark Atlas Pavyonu 2 No’lu Sanat Galerisi 31 Aralık tarihine kadar “Külden Medeniyete Kültürpark Fotoğraf Sergisi”ne ev sahipliği yapıyor.

Sanatçılar Can Akgümüş, Furkan Öztekin, Işıl Kurmuş Aleksandrov, İbrahim Karakütük ve Lütfü’ye ait eserlerden oluşan “Kayıp ve Buluntu” 13 Ocak’a kadar Fransız Kültür Merkezi’nde ziyarete açık olacak.

10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamında “Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 Kâğıt Eser” Sergisi 10 Aralık’a kadar Ege Üniversitesi’nde.

Mekânda Adalet Derneği ve Bir Arada Yaşarız Eğitim ve Toplumsal Araştırmalar Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Büyük Menderes Havza Çalışması’nın çıktılarıyla birlikte Emirkan Cörüt ve Ali Çetin Kelleci’nin fotoğrafları ve Aslı Uludağ’ın da bölgeye dair yaptığı çalışmalarından üretilmiş mekânsal yerleştirmelerden oluşan “Kendisinden Doğup Kendisine Dönen” Sergisi 25 Şubat’a kadar Bayetav Sanat’ta.

Konak Metro Sanat Galerisi’nde Ergün Başar’ın “Cumhuriyetin 100. Yılında ATATÜRK: İz Bırakan İlkler Dev Portreler” sergisini 10 Aralık’a kadar ziyaret edebilirsiniz.

Çağdaş sanatın merkezinde, hem ülkemizde, hem de yurt dışında pek çok serginin küratörlüğünü yapmış, kendi eserleri ve enstalasyonlarıyla da dünyada birçok yerde sergiler açmaya devam eden sanatçı Nihat Özdal’ın “Koku, Silinen Anılar” adıyla düzenlediği yeni sergisi 17 Aralık’a kadar Ayzeradant Art Gallery’de. Sergi, sanatçının ‘kokular’ ile ilgili hafıza atölyelerini somut alana taşıyan eserlerinden oluşuyor.

Fotoğraf sanatçısı Emin Araç’ın “Analogue Portraits- Les Portraits” Fotoğraf Sergisi’ni 1 Nisan’a kadar UrlaDam’da ziyaret edebilirsiniz.

Çatı Bostanlı 19 Mayıs’a kadar “Cumhuriyet 100 Yaşında- Bir Millet Uyanıyor” sergisine ev sahipliği yapıyor.

Sanatçı Ahmet Dut’un “Yansılar” isimli Ahşap Kolaj Resim Sergisi 6 Aralık’a kadar UrlaDam’da.

Atölye İLE’yi oluşturan üç fotoğraf tutkunu İlke Coşkuner, Liane Bencuya ve İlknur Baltacı’nın katkı koyarak hazırladığı “Mardiven Projesi” kapsamında hazırladıkları “Mardiven” Sergisi 16 Aralık tarihine kadar Galeri A’da. Sergi, üç sanatçının ortak gezileri Mardin’den ve gezi sonrasında yaşadıkları Karaburun, Bükreş ve İzmir’den, sırayla, üç ayrı gözün ürünü olarak Mardin görsellerini yaklaşık 1 yıl boyunca birbirlerine bir sistem halinde iletip, dijital katmanlarla son şeklini verdikleri eserlerden oluşuyor. Ayrıca yine 3 sanatçının yürüttükleri atölye çalışmaları esnasında anılarına ait fotoğraflardan oluşan “Mühürlenmiş” Fotoğraf Sergisi’ni de yine 16 Aralık’a kadar Galeri A’da ziyaret edebilirsiniz.

BonVivant’da Disiplinlerarası Çağdaş sanatçısı Işıl Arısoy Kaya’nın “Uzun Zamandır Görüşemedik” sergisini 31 Aralık’a kadar ziyaret edebilirsiniz. Sergi, sanatçının yeni nesil minyatür ve fotoğraf bazlı dijital sanat eserlerinden oluşuyor.   

Sanatçı Çetin Davran’ın Sulu Boya Resim Sergisi 31 Aralık’a kadar Milli Egemenlik Evi Çetin Emeç Sanat Galerisi’nde.

10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri Vefa Sergisi 23 Aralık tarihine kadar Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde.

Özlem Günel’in “Pindasos’un Kayaları” isimli Fotoğraf Sergisi 15 Aralık- 8 Ocak tarihleri arasında Odeon Pergamon Kültür Sanat Alanı’nda ziyarete açık olacak. Fotoğraf sanatçısı Özlem Günel’in bu sergisi taş ocağı işletmelerine karşı süren direnişi konu ediyor. Ayvatlar ve Okçular köylerindeki protestolardan da fotoğrafların yer aldığı çalışmanın büyük bölümü de Okçular Köyü’nde gerçekleşmiş.

Sanatçılar Ayşegül Yurdakul, Gülnur Çavuş, Melek İkiz ve Şebnem Sunay’ın eserlerinden oluşan “Köklerden Düşlere Smyrna” Çini ve Seramik Sergisi 4 Ocak’a kadar Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde.

Kitap Tavsiyesi

Birçok kitapsevere göre hakkında en derli toplu biyografi kitabı olarak gösterilen ve yazar Raymond Furness tarafından kaleme alınmış “Richard Wagner” Türkçe olarak yayımlandı. Kitap, sanatçının kişiliğini ele almanın yanında, geçirdiği dönemlerin eserlerine etkisini ve Nietzsche gibi pek çok önemli düşünür üzerindeki etkisini de işliyor.

Tiyatro

İzmir Tiyatro Festivali

6 Aralık “Yolcular” (Hikmet Şimşek Kültür Sanat Merkezi

6 Aralık “Bir İdam Mahkûmunun Son Günü” (İzmir Sanat)

6 Aralık “Don Quijote” Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi

7 Aralık “İnsan Merak Ediyor” Türkan Saylan Kültür Merkezi

7 Aralık “Saatleri Ayarlama Enstitüsü” Seferihisar Kültür Merkezi

7 Aralık “Muhtar Oyu’nu” Bornova Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi

8 Aralık “Ben Markxist Değilim” Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi

8 Aralık “Macbeth Mutfakta” Türkan Saylan Kültür Merkezi

8 Aralık “Kafes” Uğur Mumcu Kültür Merkezi

9 Aralık “İzlanda’nın Başkenti” Yaşar Üniversitesi Konferans Salonu

9 Aralık “Cyrano De Bergerac” Peron Sahne

9 Aralık “Romeo ve Juliet” Güzelyalı Kültür Merkezi

9 Aralık “Kahraman Ağustos Böceği” Ziya Gökalp Kültür Merkezi

10 Aralık “Matruşka” Güzelyalı Kültür Merkezi

11 Aralık “Yeni Kiracı” Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi

Nazım Hikmet Kültür Merkezi

6-22 Aralık “Sokrates’in Savunması”

11 Aralık İlker Gümüşoluk- Stand Up

12 Aralık “Korkuyu Beklerken”

15 Aralık “Sizi Tanıyorum”

19 Aralık “Matruşka”

20 Aralık Bedreddin Oratoryosu

21 Aralık Folloş Olmuş Hayatlar Stand Up

24 Aralık Sergen Deveci Stand Up

Sahne Tozu Tiyatrosu

6-13-20-27 Aralık “Kuyu Konusu”

7-14-21 Aralık “Romeo ve Juliet Ya Ölmeseydi?”

8-9-10-15-16-17-22-23-24 Aralık “Gırgıriye”

Sardunya Alsancak

6 Aralık Stand Up Gecesi Falan

7 Aralık Hissedilen Sıcaklık: Bir Beyaz Yaka Göç Hikâyesi Stand Up

8 Aralık Vedat Özdemiroğlu- Paşa Gönül Kriterleri Stand Up

9 Aralık Hidayet Tılı- Revizyon Stand Up

15 Aralık Azat Bozkurt- Boş Yapma Stand Up

26 Aralık 2’li Stand Up Gecesi Falan

29 Aralık Stand Up Gecesi Falan- Yılbaşı Özel

Bostanlı Suat Taşer

6 Aralık “Unutma Bizi”

7-8 Aralık “Dracula” Müzikali

9 Aralık Özgür Turhan Stand Up

10 Aralık Sefa Doğançay Show

11 Aralık “Yaşamaya Dair”

14 Aralık “Ben Türkan Saylan”

15 Aralık “Meksika Açmazı”

16 Aralık “Hakikat Elbet Bir Gün”

17 Aralık Doğu Demirkol Stand Up

20 Aralık “Ahududu”

21 Aralık “Ağaçlar Ayakta Ölür”

22 Aralık “Canavar”

23 Aralık “Etekler ve Pantolonlar”

24 Aralık “Mahşer-i Cümbüş”

Batı Sahne

6-16-22 Aralık “Jeanne D’arc’ın Ölümü”

7 Aralık “İşsizlik Yanığı”

8 Aralık “Matruşka”

9-20 Aralık “Koleksiyoncu”

10 Aralık “4 Mevsim”

17 Aralık “Kral Çıplak” Çocuk Oyunu

30 Aralık “Hiç Kimsenin Öyküsü”

Maske Sanat Tiyatrosu

6 Aralık Açık Mikrofon

9 Aralık “Sorgu”

10 Aralık “Renkler Ülkesi” Çocuk Oyunu

13 Aralık Doğaçlama Gecesi

15 Aralık “Prometheus” 

16 Aralık “Sev, Sev, Sevme”

22 Aralık “Güzel ve Çirkin” Yetişkinler İçin

24 Aralık “Şakacı Fırfır” Çocuk Oyunu

Boyoz Akademi Sanat Merkezi

6 Aralık “Cani”

9 Aralık “Kaybolan Minyon” Çocuk Oyunu

9 Aralık “Kahraman Sünger Bob” Çocuk Oyunu

10 Aralık “Shrek Barbie Ülkesinde” Çocuk Oyunu

10 Aralık “Tom ve Jerry Masal Kralına Karşı” Çocuk Oyunu

Tiyatro Durağı

7-16 Aralık “Kusursuz”

12 Aralık “Hezeyan”

22 Aralık “Tanrı Misafiri”

26 Aralık “Manifesto”

Bi’nevi Sahne

7 Aralık Selman Gökyar- Zaten Stand Up

8 Aralık “Bugün Son”

9 Aralık Bi’nevi Doğaçlama

13-21 Aralık “Ada”

14 Aralık Ağzımızın Tadı Bozulmasın Stand Up

15 Aralık Bir Varmış Bir Yokmuş Kısa Form Doğaçlama

16 Aralık Bi’nevi Açık Mikrofon

20 Aralık “Kozalar”

22 Aralık Köşebaşı Tiyatro

23 Aralık “Kapalı Prova”

27 Aralık “Travmalarımla Sev Beni”

Tiyatro Peron

7-20 Aralık “Orası”

8-15-23-26 Aralık “Kumpanya”

9-19-29 Aralık “Cyrano de Bergerac”

10-23 Aralık “Oz Büyücüsü”

12-22-30 Aralık “Pasta Yesinler”

13 Aralık “Hiç Kimsenin Öyküsü”

16 Aralık “Domuzlara Makine”

21 Aralık “Sürtük”

23 Aralık “Dedektif Pamuk”

27-28 Aralık “V Frank”

Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi

7 Aralık “Dönüşüm- Samsa”

13 Aralık “Yaşamaya Dair”

Akıl Fikir Kumpanyası

8 Aralık “Nazımname: Bir Gidiş Hikâyesi”

15 Aralık “Müfettiş”

22 Aralık “Hamlet: Bir Polisiye Komedi”

27 Aralık “İçinden Tramvay Geçen Şarkı”

İsmet İnönü Sanat Merkezi

8 Aralık 3 Sap Doğaçlama

Güzelbahçe Kültür Merkezi

9 Aralık “Karı Koca İşleri”

Hikmet Şimşek Sanat Merkezi

9 Aralık “Angora Gazinosu”

10 Aralık “Işınlanmadan Gel”

Han Tiyatrosu- Ünal Gürel Sahnesi

10-12-17 Aralık “Atatürk’ü Anlat Bana”

16-23-27 Aralık “Öldür Onu Sevgilim”

Buenas Bistro ve Lounge

10 Aralık Açık Mikrofon Falan- Stand Up

Hayal Kahvesi İzmir

12 Aralık Cem İşçiler & Fazlı Polat- Çimen Talks Show

İzmir Şehir Tiyatroları

13-14 Aralık “Mor Şalvar”

15-16 “Bir Felaket Kutlaması”

24 Aralık “Robinson Dans Öğreniyor”

Aziz Vukolos Kilisesi

13 Aralık “Tek Kullanımlık Hikâye”

18 Aralık “Bernarda”

19 Aralık “Disko Topu”

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi

14 Aralık Yavuz Günal Tek Kişilik Stand Up

22 Aralık “Hamlet: Bir Polisiye Komedi”

İzmir Performance Hall

14 Aralık Cem İşçiler & Fazlı Polat- Çimen Show

15 Aralık Seda Yüz Stand Up

20 Aralık Bar Psikoloğu Stand Up

23 Aralık Okan Çabalar Stand Up

23 Aralık “Benyunusyılmaz- Olay Yeri İnceleme”

Kups Mekân

15 Aralık Açık Mikrofon

18-25 Aralık Yaptık Bi’kere Talk Show

19 Aralık Saf Komedi Stand Up

22 Aralık Tuz Biber Stand Up

Tiyatrohane

16 Aralık “Kral Midas” Çocuk Oyunu

20 Aralık “Deney 120’” Yetişkinler İçin Yüz Yüze Oyun Etkinliği

23 Aralık “Etik Nedir?”

İstinye Art

20 Aralık “Büyük Beden” Tek Kişilik Gösteri

Atatürk Kültür Merkezi

20 Aralık “Seviyorsan Git Ayrıl Bence”

İzmir Sanat

21 Aralık “Üç Eksi Bir”

Mozart PSM

22 Aralık “Dönüşüm- Samsa”

24 Aralık “Kahraman Patiler 2” Çocuk Oyunu

Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi

24 Aralık Mesut Süre ile İlişki Testi

İzmir Devlet Tiyatrosu

6-7-8-9-12-13-14-15-16 Aralık “Karıncalar/ Bir Savaş Vardı” (Konak Sahnesi)

6-7-8-9 Aralık “Arf Sabiti” (Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi)

6-7-8-9-12-13-14-16 Aralık “Çöplük” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

10 Aralık “Orfin’in Müzik Kutusu” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

12-13-14-15-16 Aralık “Radyo-yu Hümayün” (Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi)

17 Aralık “Otobüs Durağında Üç Bencil” (Bornova Bozkurt Kuruç Sahnesi)

17 Aralık “Bremen Mızıkacıları’nın Hikâyesi” (Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi)

İzmir Devlet Opera Balesi

6-8-10 Aralık “Şekeronya” Müzikli Çocuk Oyunu  (Elhamra Sahnesi)

7-9 Aralık G. Donizetti “Lucia Di Lammermoor” Opera (Bornova Necdet Aydın Salonu)

12 Aralık Mozart Akşamı Konser (Bornova Necdet Aydın Salonu)

14 Aralık Vivaldi Mevsimler Konser (Bornova Necdet Aydın Salonu)

16 Aralık Genç Yetenekler Konser (Bornova Necdet Aydın Salonu)

19-21-23-25 Aralık P. İ. Çaykovski “Fındıkkıran” Bale (Bornova Necdet Aydın Salonu)

27-28 Aralık Yeni Yıl Konseri Tolga Bilgin Jazz Ensemble

Siz de İzmir-İN için önerilerde bulunmak isterseniz [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz