MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’den altın madalyalı bir dünya şampiyonu
Dr. Berna BRIDGE
YAZARLAR
22 Temmuz 2021 Perşembe

İzmir’den altın madalyalı bir dünya şampiyonu

Bu yıl hocalığımın tam olarak kırkıncı yılı. Bu kırk yıl içinde binlerce öğrencim oldu, minicikten büyüdüklerine tanıklık ettim, yaşamın ne güzel bir mutluluğudur bu, her birinin yüreğimde değeri bir başka, sımsıcak bir sevgi, her biri farklı bir alanda başarı da kazandı. Geçen hafta bir araya gelip, EÇEV için 60 000 TL toplayan yüce gönüllü bir grup Deniz Koleji öğrencimden söz ettim, bu hafta Dünya Şampiyonu bir öğrencimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yine Deniz Koleji mezunu plan Can Yeşilpınar oğlum kendi yarışmacısı olduğu “Powerlifting” (ağırlık kaldırma) sporunda 4 adet Dünya şampiyonluğu, yani altın madalyası var. Bunların haricinde 3 kere Avrupa Şampiyonluğu ve 1 kere Avrasya şampiyonluğu da var. Her yıl Türkiye dereceleri var. 2 kere Ukrayna'da Liviv de aldığı şampiyonluklardan sonra almış bu dereceleri. Ayrıca 2019 yılında Ukrayna'da Overall (şampiyonlar şampiyonu) kupası da almış. 

Can Yeşilpınar ayrıca Dünyada Arnold Schwarzenegger'in organize ettiği, “bodybuilding” ve bu spor branşında ciddi bir prestiji ve yeri olan Arnold Classic yarışmasında katılan ilk Türk Powerlifter olmuş. “Bu yaşadığım tecrübe benim için çok büyük bir keyif ve gurur kaynağı” diye açıklıyor bu deneyimini. Yarışma Barcelona’da olmuş. Bu yıl büyük bir olasılıkla Sevilla şehrinde Eylül ayında tekrar katılmayı planlıyor. Şimdiden başarılar diliyoruz.

1983 İzmir doğumlu Can Yeşilpınar. Milli sporcu ve aynı zamanda hem çocuklara, hem yetişkinlere kişisel spor ve beslenme koçluğu da yapıyor. Altın madalyalı olduğu gibi aynı zamanda altın kalpli, yumuşacık bir kişiliğe sahip Can, o kocaman kaslı bedenin derin, görünmeyen tarafında. Küçük yaşta yüzme ve tenis ile başlamış spor hayatına. Ortaokul ve lisede boks ve ağırlık (body building & fitness) ile devam antrenmanlarına devam etmiş. Üniversite çağı ve sonrasında antrenman stilini kondisyondan çok kuvvete çevirmiş.

Bilimsel makalelerle ilerleyerek birçok bilinen ve bilinmeyen antrenman sistemlerini kendisi ve öğrencileri üzerinde uygulamış. Beslenme antrenman sistemleri üzerine okuyarak ve uygulayarak uzun yıllar içinde çok deneyim kazanmış. Bu kariyer yolculuğuna 50 yaşına kadar devam etmek su anki planı. “2019 yılında kurduğum ve 2020de Türkiye şampiyonu çıkardığım Yeşilpınar Team isimli takımımı daha iyi yerlere getirmek en büyük hayalim” diyor sevgili öğrencim Can.

Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin ünlü kuramcı hocası Prof. Dr. Howard Gardner 1980lerde “Çoklu Zeka” kuramını getirdi. 1980 öncesi “zeka” genelde matematik ve dilsel ölçütlerle, doktor mühendis olmakla tanımlanırken Howard Gardner kinestetik (spor, dans, bale) zekası, sanat, ritim, (müzik) dilsel, matematik, etik vb gibi çeşitli farklı zeka tanımları yaptı, herkesin farklı alanlarda zeki” olabileceğini kanıtladı. Bu kapsamda İdil Biret’i müzik zekası ile tanımlarken, Can oğlumu da kinestetik zeka ile tanımlamak mümkün.

Başarı için önemli olan yetenekleri keşfedip, o alanda ilerlemek, herkese benzemeğe çalışmak, mimar mühendis olacağım diye ısrar etmek yerine kendi yeteneklerini aramak diyor Howard Gardner. Geçen hafta etik ve sevgi zekası yüksek öğrencilerimin yaşam yolculuğunu paylaşırken bu hafta da kinestetik başarısı ile ülkemize madalya getiren Can oğlumu gurur ve sevgiyle sizlerle paylaşmak, gençlere yaşam yolunu çizerken örnek olarak tanıtmak istedim.

Gençlerin başarısı ve mutluluğu bizim en büyük mutluluğumuz, Can oğlumu gönülden kutluyorum, daha nice altın madalyalara…    

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz