MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kaçınılmaz sona doğru
Tayfun MARO
YAZARLAR
10 Mayıs 2019 Cuma

Kaçınılmaz sona doğru

Galatasaray Divan Kurulu’nda Hayri Kozak konuşuyor; “23 Haziran’da şampiyonluğumuz dâhil her şey çok güzel olacak, aynen İmamoğlu’nun söylediği gibi… Tanrı onu bize bağışladı.”

Gülerek, “umarım son toplantımız olmaz,” diyen Eşref Hamamcıoğlu’nun ironik göndermesi, nelerin göze alındığına dair fikir verdi.

TÜSİAD açıklaması, Ömer Koç ziyareti, TOFAŞ CEO’sunun açıklaması, ünlü sanatçıların tepkileri art arda geldi.

Devleti yönetenlerin husumetinden her zaman çekinen, kamuoyu önünde sessiz kalmayı tercih eden çevreler belli ki gemileri yakmış.

Öte yanda, ABD Dışişleri açıklaması, uluslararası sistemde Türkiye’nin durumunun nasıl algılandığına dair net bilgi veriyor;

“Özgür ve adil seçimler ile meşru seçim sonuçlarının kabul edilmesi her demokrasi için esastır. YSK, 31 Mart’ta İstanbul’da gerçekleşen seçimlerin sonuçlarını onayladıktan sonra yeniden seçim kararı verdi. Biz de, Türkiye’nin diğer dostları gibi, bu sıra dışı kararı not ettik.

Türkiye’nin uzun ve gururlu bir demokrasi geçmişi var. Türk yetkilileri bu seçim sürecini yasalara, AGİT taahhütlerine, NATO müttefiki statüsüne ve AB’ye üye olma isteğine uyumlu bir şekilde yürütmeye çağırıyoruz.”

Türkiye’de seküler toplum, yönetim sisteminin değiştirilmesine, kamusal alanda yaşamın islami normlara göre yeniden düzenlenmesine kararlı bir şekilde direniyordu.

Bu son aşamada, burjuvazinin ve uluslararası sistemin de, Cumhuriyet’in seküler yapısına destek vermeye başladığına tanıklık ediyoruz.

 

Jeopolitik sarsıntı Erdoğan’ı yoldan çıkarmıştı. Erdoğan yönetimi, Türkiye’nin izlediği kendi içinde tutarlı dış politikayı terk ederek oyun kurucu olmaya soyununca, boyunu aşan işlerin altında kaldı. Batı-Doğu hattında gidip gelirken aklı karışan Erdoğan yönetimi, denizin bittiğini göremedi. İslam kültürüne dayalı devlet kurma serüveni hazin bir sona yaklaşıyor.

AKP iktidarının 17 yılda satıp savıp tükettiği mirastan geriye beton yığınları kaldı. Demokrasiden geriye bir şey kalmadı. Özgür seçimler anılarda kaldı. Tarım çöktü. Finans sektöründe yıkıcı kriz korkusu var.

Hal böyle olunca, iktidarın destekçileri birer ikişer olay mahallinden uzaklaşmaya başladı. Bu koşullarda, İstanbul seçimini alsa da verse de, Erdoğan, çöküşün önünü alamayacak.

“Her şey güzel olacak.” Bu slogan tuttu. Elbet de güzel günler güle oynaya gelmeyecek. Ama Türkiye çıkışa yöneldi. Seküler toplum ayağa kalkıyor, Türkiye ayağa kalkıyor. İmamoğlu, Türkiye’nin yeni lideridir. Ve Kılıçdaroğlu, bu sürecin baş mimarıdır.

Bedeli her ne ise ödeyeceğiz ve kâbus bitecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 11 Mayıs 2019 Cumartesi 21:02
Ha ha ha ilahi sağduyu. Bence de yaşayıp göreceğiz.
 Laiklik
 11 Mayıs 2019 Cumartesi 15:16
Türkiye laik bir ülke mi ki hala daha hani şeriat deniyor. Toplum mühendisliği yapıldığını saniyorum ki birileri farkında değil.
 sagduyu
 11 Mayıs 2019 Cumartesi 13:06
CHP degismeyen yorumcuya hic katilmiyorum CHP oyle guzel bir degisim ve gelisim sureci yasiyor ki parti de tum secimler tabandan tavana dogru son derece demokratik cerceve de gidiyor zaten su anda parti orgutu en dinamik parti CHP dir. diger partiler bu degisimi hala kavrayamadi onlar hala tepeden inmeci zihniyette ve degismeye gelismeye niyetleri pek yok . CHP emin adimlarla ulkenin gelecegini duzgun zemine oturtmaya demokrasi ve hukuku hakim kilmaya dogru ilerliyor. parti icinde en demokratik duzeni kuran yeni siyasetcileri topluma kazandiran CHP oluyor bu nedenle CHP cok dogru yolda emin adimlarla ilerliyor . yasayip gorecegiz.
 selahattın akyüz
 11 Mayıs 2019 Cumartesi 08:59
Ak partili olarak,Bizde değişimden yanayız.Sıkıntı CHP değişemiyor.Kafa 1940 yılların kafası.
 Lombak
 10 Mayıs 2019 Cuma 22:44
Tusiadın istediği patriotu sanırım biz üretiyoruz. Kuş serisi arabalarla araba ürettiğimizi sandığımız gibi...
 
 10 Mayıs 2019 Cuma 21:54
Cari açık canavarı tüsiad ... S-400 ü sanırım biz üretiyoruz.
 Lombak
 10 Mayıs 2019 Cuma 21:06
Bir kabus bitecek yenisi başlayacak. S-400 almayan bir iktidar istemem mesela. Konu abd olunca tüm ideoloji kenara süpürülüyor laik toplum dayatılıyor. Bu adamlar 17 yıldır iktidar nerede şeriat? Bırakalım bunları. Burada söylenenler gerçek değil algı. İsteyen inansın. Benim karnım tok. Kimse bu ülkeye ayar veremez. Hele hele o montaj sanayicisi ve cari açık canavarı tüsiad hiç veremez.
 Gürkan
 10 Mayıs 2019 Cuma 11:37
Ama mağdur Binali Yıldırım benim diyor :)
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz