MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kılıçdaroğlu diyor ki…
Tayfun MARO
YAZARLAR
16 Şubat 2023 Perşembe

Kılıçdaroğlu diyor ki…

“Bu ülkenin yeni bir dirliğe, bir düzene ihtiyacı var halkım. Hepimizin zihniyeti değişmek zorunda. Önümüzdeki yol çok uzun olacak. O yol çok engebeli. Tırmanışımız çok dik olacak. Öyle dedikleri gibi, bir yılda falan gitmemiz gereken yere varamayız. Geçici çözümlerle idare edemeyeceğimiz bir noktaya geldik.”

Bu sözler umut veriyor.

Batı normlarında inşa edilen modern Cumhuriyet, İmam Hatip okullarında din eğitimiyle formasyon alan kadrolar tarafından yönetiliyor. Türkiye Cumhuriyeti yirmi yıldır bu deneyimi yaşıyor.

Sonuç vahim; İçi boşalan devlet kurumları görüldü ki kriz anında bile etkili olamıyor.

İslami kaygılarla devlet yönetmeyi, modern devletin yapısı kaldırmıyor.

Yanı sıra, İslamcı zihniyetin demokrasiyle buluştuğu hiçbir yer yok.

Sistemde değişimin kendini dayattığı koşullardayız. Değişim ve dönüşüm bir zaruret. Artık ertelemeye, ötelemeye ne toplumun ne devlet kurumlarının tahammülü var.

Bu ahval ve şerait içinde, Kılıçdaroğlu’nun sözleri hayati önemdedir. Geçici çözümlerle devletin yönetilemeyeceğini bir an önce kabullenmek ve her şeyi yeniden söylemek için yeni bir dil oluşturarak yola koyulmak zorundayız.

CHP elan tarihsel misyonu itibarıyla bu öncülüğün gereklerini yerine getirecek en güçlü siyasal harekettir. CHP örgütlerinin bu bilinçle hareket etmesi gerekiyor.

Sayın Kılıçdaroğlu’ndan sözlerinin arkasında durmasını bekliyoruz.

Türkiye, fay hatları üstünde yaşamayı öğrenmeye mecbur insanların ülkesi. Ancak bunu yönetenlere anlatmak asla mümkün olmadı. Daima, “ölen ölür, kalan sağlar bizimdir” kafasıyla hareket edildi.

Geçici önlemler, ulusal yas, deprem manzaraları, yakılan ağıtlar, siyasi polemikler derken geride bırakılan deprem günleri…

Ve “kalan sağlar” ile yola devam…

Biliyoruz ki yeryüzü büyük değişimin şafağında. Ve değişim bir tercih değil ama zorunluluk.

Bu defa, depremin yarattığı maddi/manevi devasa sarsıntının da etkisiyle, her şeyi yeni bir yaklaşımla konuşmak için bir araya gelmeyi umut ediyoruz. Bay Kemal’in sözleri bu anlamda umut veriyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 BülentSever
 19 Şubat 2023 Pazar 17:08
Hiç katılmıyorum. Yorumcu Lombak haklı
 Lombak der ki,
 17 Şubat 2023 Cuma 15:58
Seçimler 6 ay erkene alınmış olsa ve 6lı masa seçimi kazanmış olsaydı, Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu veya İmamoglu olsaydı, 6 parti liderinden ve hdpden sürekli emir ve talimat alacak Cumhurbaşkanı deprem felaketini nasıl yönetecekti? Bence yönetemeyecekti ve araftan isyana giden yolu önlemek için 81 ilde ohal ilan etmek zorunda kalacaktı.
 Karaburun
 16 Şubat 2023 Perşembe 13:47
Duygularını A4 kağıdından okumasa daha iyi olacak .CHP li olarak diyorum ki; yaş itibariyle unutuyorsa da koltuğa yapışan bir genel başkan olarak o koltuktan kalkmalı artık
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz