MENÜ
İzmir 15°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Meraklısına üç korku filmi…
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
13 Mayıs 2022 Cuma

Meraklısına üç korku filmi…

Sinemaseverler için hazırladığımız haftalık Film Kuşağı köşemizden hepinize “merhaba”...

“Merhaba” diyerek başladığım her cümlede aklıma hep Halikarnas Balıkçısı gelir. Herkese ve her şeye her zaman “merhaba” diyerek selamlayan sevgili Cevat Şakir Kabaağaçlı’yı, nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı’nı sevgiyle andım. Hatta eklemek isterim ki; kendisini en iyi anlatan film olan, yönetmenliği Erden Kıral’a ait 1993 yılı yapımı ve bol ödüllü “Mavi Sürgün” filmini izlemeniz de gönülden tavsiye.

***

Eğer hazırsanız 13 Mayıs’ta vizyona girecek filmler için listemiz tüm detaylarıyla huzurlarınızda. Sizin radarınıza hangi film, hangi yönetmen ya da hangi oyuncu takılır bilmiyorum ama bu hafta da liste bayağı bir dolu görünüyor.

O halde başlıyoruz.

“Kurtuluş Hattı”…

İlk filmimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri “Nutuk”ta özellikle teşekkür ettiği telgraf memuru Hamdi Bey’in hayatından esinlenerek beyaz perdeye uyarlanan sarsıcı bir hayat hikâyesi ile “Kurtuluş Hattı”. Geçtiğimiz Nisan ayında TBMM Tören Alanı Şeref Merdivenleri önünde özel bir gösterimi yapılan film, Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştiren gizli haberleşme ağının hikâyesini konu ediyor.

Yönetmenliği ve senaryosu Selman Kayabaşı’na ait filmde Yusuf Aytekin ve Gülsim Ali başrollerde. Oyuncu kadrosunda ayrıca Emin Gürsoy, Nizam Namidar, Benian Dönmez, Hamdi Erdoğan, Kaan Turgut, Aybike Turan yer alıyor. Filmin müzikleri ise Zeynep Alasya’ya ait.

“Tepki/ Firestarter”…

Stephen King’in aynı isimli romanından uyarlanan korku ve gerilim türündeki film, sıra dışı pirokinezi güçlere sahip bir kızın kendisini ve ailesini ele geçirmek ve kontrol etmek isteyen kötü güçlere karşı verdiği savaşı konu ediyor. Yönetmenliği Keith Thomas’a ait filmde Ryan Kiera Armstrong, Zac Efron, Sydney Lemmon, Gloria Reuben, Michael Greyeyes başrollerde…

“Allah Yazdıysa Bozsun”…

Yılın en iddialı yerli romantik- komedi türündeki film, Barış Yöş yönetmenliğinde ve başrollerde de Gonca Vuslateri, Burak Yamantürk, Öznur Serçeler, Pelin Öztekin, Emre Dinler, Merve Sarıtaş, Nurseli İdiz ve Köksal Engür yer alıyor. Konusu ise, 30’lu yaşlardaki Irmak ilk defa kaldığı evde yastığının altına anahtar koyar ve rüyasında da en yakın arkadaşı Eliz’in nişanlısı Burak ile evlendiğini görür…

“Vortex”…

“Dönüş Yok” ve “Climax” gibi filmleriyle tanınan usta yönetmen Gaspar Noé’nin son filmi, demansla mücadele eden yaşlı bir çiftin hayatını konu ediyor. Senaryosu da usta yönetmene ait filmde Dario Argento, Francoisse Lebrun, Alex Lutz başrollerde. Bölünmüş ekran yaklaşımıyla çekilen film uluslararası gösterimini 29 Nisan’da ve prömiyerini de geçtiğimiz sonbaharda Cannes Film Festivali’nde yaptı…

“Kaygısız Baş”…

İstanbul’daki işinden kovulup memleketi Kapadokya’ya dönmek zorunda kalan Murat’ın başına gelenleri komedi türüyle izleyiciye anlatan filmde Ferdi Akarnur, Mehmet Çepiç, Bülent Ergun, Turgay Tanülkü ve Burak Satıbol başrollerde. Filmin yönetmen koltuğunda ise İskender Bingül yer alıyor.

KORKU TÜRÜNDE BU HAFTA

3 FİLM BİRDEN VİZYONA GİRİYOR…

“Zehirli Tohumlar: Ölüm Yolu”…

Burhan Keskin yönetmenliğindeki film, bir grup insandan intikam almaya çalışan bir cinin hikâyesini konu ediyor. Oyuncu kadrosunda da Erhan Ufak, Selahattin Taşdöğen, Esra İşgüzar ve Aydan Çakır yer alıyor.

“Mefruh: Vahşeti Cin”…

Zülfü Hamit Altın, Yavuz Gümrükçü ve Berk Güldoğan’ın başrollerde yer aldığı filmde İlker Tunçay da yönetmen koltuğunda. Film, kurdukları medya kanalı için araştırmalar yapan ve paranormal videolar çeken bir ekibin 1977 yılında yaşanan bir dizi paranormal ve vahşet içeren olayların yaşandığı eski bir Rum köyü olan Yorgolar Köyü’ne gitmelerini, burada da daha önce hiç yaşamadıkları sıra dışı olaylarla karşılaşmalarını konu ediyor.

“Korku Takvimi”…

Yönetmen Yunus Şefik ve oyuncular Nevin Efe, Melisa Seda, Zafer Kora, Rümeysa Sarıarslan ve Erdal Ayna. Film, kimsesiz büyüyen Hülya’nın ünlü olmak isteği ve hayali üzerine gelen başrol teklifini kabul etmesi ile birlikte, çekimlerin başladığı ilk günden itibaren başına gelen ilginç olayları konu ediyor. Ölmüş ailesinin ondan ne istediği ve kâbuslarına giren adamın kim olduğu gibi soruları çözmeye çalışan Hülya artık başrol oyuncusu olmak değil sadece içine düştüğü karmaşık labirentten kurtulmak istemektedir.

SIRADA ANİMASYON TÜRÜYLE BU HAFTA

VİZYONA GİREN 3 YENİ FİLM VAR…

“Ağustos Böceği ve Karınca”…

Senaryosu ve yönetmenliği Arman Beisembayev’e ait 3 boyutlu film, bildiğimiz çalışmayı çok seven karınca ile gezip, eğlenip, tembel bir yaşam süren Ağustos Böceği hikâyenin beyaz perdeye taşınmış halini konu ediyor.

“Ejderham ve Ben”…

Animasyon ve fantastik- macera türündeki film, Dragon Rider ve genç bir ejderha olan Firedrake’in, yetim bir çocukla beraber Himalayalar’a yaptığı maceralı yolculuğu konu ediyor. Tomer Eshed yönetmenliğindeki filmin senaryosu da Cornelia Funke ve John R. Smith’e ait.

“Gekijouban Jujutsu Kaisen 0”…

Gekijouban Jujutsu Kaisen 0, çok güçlü bir Lanetli Ruh’un kontrolünü ele geçirmiştir ve bu gücü hem kontrol etmesi,hem de ona göz kulak olması için Jujutsu Büyücüleri ,Tokyo Prefectural Jujutsu Lisesi’ndeki öğrenci Yuto Okkotso’yu seçmişlerdir. Maceralı tam da burada başlar.

İyi seyirler, iyi eğlenceler…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz