MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pegasus, Pagos, Atos ve Patos
Cumhur BULUT
YAZARLAR
7 Şubat 2020 Cuma

Pegasus, Pagos, Atos ve Patos

MHP İzmir’in muhterem İl Başkanı Veysel Şahin yine muhteşem bir çıkışla şehir gündemine müdahale etti. Bence sadece şehir değil, fikir merkezi itibariyle Türkiye gündemine oturacak bir müdahale bu… Haklı bin defa haklı olan bu çıkış bakalım şimdi nasıl karşılık bulacak.

Konuyu kısaca arz edeyim…

İzmir Büyükşehir Belediyesi körfez içinde çalışacak İZDENİZ’e ait arabalı vapura isim koymak için bir anket düzenlemiş… Ankette önerilen isimleri ise“PagosKadifekale, Barış 35, Fazıl Say, Uğur Mumcu ve Nazım Hikmet”olarak duyurmuş.

Ne kadar da masum değil mi?

Önerilen adların içinde barış var, üstadımız Fazıl Bey var, rahmetli gazetecimiz Uğur Mumcu var ve büyük Türk Şairi Nazım Hikmet var… Ama bir de Pagos var!

Her şey tamam da bu Pagos da neyin nesi?

Geçenler de yine konuşulmuştu. Kadifekalemiz’in bulunduğu “dağ-tepe”nin fi tarihindeki adı.

Cavırca!

Bakın burası çok önemli… Cavırca olunca, beynelmilel arkadaşlarımız mal bulmuş magribi gibi üzerin titriyor. Yani bizden olmasın da kimden olursa olsun. Yeter ki Türk kimliğinden, Türk mühründen ve Türklükten uzak olsun…

Bu kaçış, yani kendinden uzaklaşma esas itibariyle bir kompleksten kaynaklanan psişik bir sendrom olabilir,  bilmiyorum… Konuyu uzmanlara bırakıyorum…

Neyse…                                         

Gelelim Sayın Şahin’in haklı önerisine…

Tamamen İzmir’in kimliğinden, İzmir’in vefasından ve İzmir’in değerlerinden doğan bu haykırış desteklenmelidir.

Zira tarih kendinden kopan ve kimliğinden uzaklaşan toplumların mezarları ile doludur.

Bu kimliksizlik ve ya kimlik buhranı esasen uzun yıllar Türklüğü pas geçen Osmanlı hastalığına benziyor. Yani Atatürkçülük ve ulusalcılıkla alakası olmayan Osmanlıcılık ve Siyasal Ümmetçilik gibi!

Maalesef beynelmilel fikirler ister sağdan gelsin ister soldan, kimliksizliğin merkezini oluşturur. Kim olduğunu bilmemekten ziyade psikolojik patolojiden dolayı kendini daha üstün varsaydığı bir topuma bağlama inancı…

Ne kadar kötü değil mi?

Kendini küçük görüp, başkalarını gözünde büyüterek ona ram olmak köleliği kabul etmek değil de nedir?

Hâlbuki Türk Medeniyeti, yeryüzünün en eski, en güçlü ve de en ulaşılmaz uygarlığı… Hem de o çok özendikleri “vahşi batı medeniyeti”karşısında her yönüyle galip bir medeniyet…

Daha dün(!) bayrağımızı yırtan, PKK’ya toplantı tertip eden; biraz daha geriye gidelim bayrağımızın üzerine basarak işgal ettiği topraklarda gezen vahşi bir medeniyet karşısında Mustafa Kemal olup “kaldır onu yerden çocuk, bayrak bir milletin şerefidir” diyebilmek de bu galibiyetin tacıdır… Hem de en sivil alanda…

Burada susuyorum…

Sizin de yutkunarak sustuğunuzu düşünüyorum.

Evet, Sayın Şahin haklı!

İzmir körfezinde sefer yapacak bir araca isim vereceksek bunun ismi Fethi Sekin olmalı!

Hani o canını hiçe sayarak yüzlerce kişinin bomba yüklü araçla havaya uçurulmasını engelleyen adam var ya işte O!

Hani biz rahat rahat yaşayalım diye canını veren; kurşunların üzerine atılan;  kendini bırak en sevdiklerini bile canı pahasına bize emanet eden!

Saklanmayan, köşe bucak kaçmayan, göğsünü siper eden O adam var ya işte O’nun ismi olmalı…

Ki bütün şehitlerimizin ruhu şad olsun!

Ki İzmir şehidine sahip çıkmış olsun!

Ki İzmir, vefasıyla ve bağımsızlık karakteriyle dünyaya çok güzel bir cevap vermiş olsun!

Ve geleceğine, çocuklarına çok kıymetli bir değer bırakmış olsun…

Evet, şimdi Top Sizde Efendiler!

Not: Bir başka yazımda konuyu biraz daha açacağım! Sakın ola ki hiç kimse İzmir’in arkeolojik hazinelerinden ve kıymetlerinden vazgeçtiğimizi de sanmasın!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Kskli
 18 Temmuz 2020 Cumartesi 12:21
Yunan ordusu izmire çıktığında alkislandigina dair rivayetler var. Bugün bir savaş olsa alkislayacak bir cenah var gibi. Bizim cografyamizda saf irk fln aramak hatadir 400 yil yönettiğin yunan helen greek ne olursa zaten karismisiz. Onlarin medeniyeti çökmüş gerilemiş bir medeniyet. Kendi halinde küçük bir tatil ülkesi budur durumlari.
 Oğuz Kaan
 10 Şubat 2020 Pazartesi 02:17
Tunç Soyer ve ekibinde iflah olmaz yunanperestlik var. Sayın yazara katılıyorum. Fethi Sekin ismi çok isabetli bir öneri.
 Yahşi Batı
 9 Şubat 2020 Pazar 10:19
Cheetos ossung!
 Menemen'li
 9 Şubat 2020 Pazar 09:58
Sayın yazar Kandil in profiline uygun bir kadrodan asla bir şehit ismi beklemeyin.
 BUCALİ
 8 Şubat 2020 Cumartesi 23:19
BOYOZ.OLSUNMU??
 İsimler ...
 8 Şubat 2020 Cumartesi 12:53
İstanbul'da Atatürk'ün adı havaalanından silinirken neredeydiniz? Adı Atatürk olan havalimanı kapatılıyor ama yenisine adı verilmiyor. Hatta "Metehan" olsun dediniz ama çok tepki geleceği için yeni havalimanın adı "İstanbul" kaldı. Atatürk Havalimanı aynı şekilde devam etse, yeni bir havalimanı yapılsa "Metehan" ismi verilebilir tabi ki de ancak Atatürk Havalimanını kapatıyorsan yenisini adı "Atatürk" olmalıydı.
 Lombak
 8 Şubat 2020 Cumartesi 00:41
Hep derim ya gerçekler acıdır diye. Mitoloji değil. Anlattıklarım gerçek, kısa zamanda yüzleşmeniz dileğiyle... olumsuz görüşler başa?ım.
 Bülent ışık
 7 Şubat 2020 Cuma 20:00
Aslında yalnızca Pagos ismine karşı değil diğer isimlerin hepsine karşı siyasi düşüncesinden dolayı. Ama onları söylemeye çekinmiş.
 Komedi
 7 Şubat 2020 Cuma 18:43
Rapsodi, bütün sırrı bozdun ya!
 Ahmet
 7 Şubat 2020 Cuma 17:26
Doğru bir teklif, vapura Fethi Sekin isminin verilmesinin hiç bir kesimi rahatsız etmeyeceğini düşünüyorum. Pagos Türkçe olmayan gereksiz bir isim. Zaten pazara da aynı isim verilmişti, ne bu ısrar?
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz