MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rıfkı Efendi CHP’ye üfler mi?
Cumhur BULUT
YAZARLAR
13 Aralık 2022 Salı

Rıfkı Efendi CHP’ye üfler mi?

Türk Sinemasının en manalı komedi filmlerinden biridir “Üç Kâğıtçı”.  Ağlanacak halimizin beyaz perdede yansımasına yıllardır güler dururuz. 

Natuk Baytan’ın yazıp yönettiği, başrollerini rahmetli Kemal Sunal, Ali Şen, Reha Yurdakul, Nizam Ergüden, Turgut Özatay ve merhum Yadigâr Ejder ile birlikte birçok sinema emekçimizin rol aldığı film gerçekten ibretlik sahnelerle doludur.

Eserde şehirden köyüne dönen Rıfkı (Kemal Sunal) romatizmaları delaletiyle yağmurun yağıp yağmayacağını bildikten sonra köylülerin gözünde birden bire dikkatleri üzerine çeker. Art arda gelen rast gele olayların da yardımıyla artık O, halkın gözünde duası kabul olan bir ermiş, büyük bir kurtarıcı ve nefesi kuvvetli bir üfürükçüdür. Rıfkı Efendi kendisinin ne mal olduğunu bilir bilmesine ama hem artan itibarından dolayı hem de kazancından dolayı bu işi sürdürmeye devam eder…

Üfürür de üfürür Rıfkı…

Artık onun için üfürmenin kilometresi yoktur. Kötürüm olanlara üfürür, çocuğu olmayanlara üfürür, evde kalmış kızlara üfürür… Çaresizlikten ne yapacağını bilemeyenler, müzmin dertlerine deva arayanlar, sevgilisinden ayrılanlar ve iktidarsızlar hep Rıfkı Efendiye koşar, kapısında kuyruk olur.

Filmde Rıfkı Efendi’nin şahsında “Üçkâğıtçı üfürükçüler” hicvedilirken, aslında onların ağına düşen saflar, kendini bilmezler ve başkasından medet uman cahiller de beyaz perdede epey küçük düşürülür.

***

Neyse mirim, içimizdeki Rıfkı Efendileri geçtik. Günümüzde elan ABD’den getirilen “Üfürükçü Rıfkı Efendilere” şahit oluyoruz.

CHP Genel Başkanının büyük uğraşlar sonunda bulduğu, hatta ararken sekiz saat gibi uzunca bir vakit kaybolduğu, en sonunda da bir hamburgercide tevafuk ettiği ABD’li ekonomi üfürükçüsü Jeremy Rifkin’den bahsediyorum.

Gerçi CHP’nin ABD sevdası bilindik ve dahi dillere destan bir aşk hikâyesidir ama yine de şaşırıyoruz işte.

Neo-Liberal “Aktivist Rifkin Efendinin” üfürüğüne muhtaç olmak herhalde “Sosyal Demokrasi”nin bir gereği olsa gerek ki, “Sosyalist Enternasyonel Üyesi CHP” bu sevdada musırdır.

CHP’nin ABD cenderesine girmesi yeni değildir zira. Az çok siyasi tarihimize aşina olanlar Atatürk’ten ve dahi İsmet Paşamızdan hemen sonra CHP üzerindeki CİA dokunuşlarını çok rahatlıkla görebilir.

Ben Kasım Gülek diyeyim, siz anlayın gerisini.

ABD muhibi Gülek, CHP’nin derin Genel Sekreterlerinden biridir.

Türkiye adına NATO ve USA ile ilişkili birçok görevi yürüten Kasım Gülek’in nerede durduğu, halkçı ve “ortanın solunda” yer alan CHP’ni nerelere taşıdığı pek de gizli olmayan gerçeklerdir.

CHP, NATO, ABD ve Kasım Gülek sayfasının bir diğer önemli paragrafı da hiç şüphesiz Gülek ile FETÖ elebaşının yakın dostluğudur. Bu dostluk, alelade bir arkadaşlıktan öte “Moon Tarikatı” üyesi olduğu da söylenen Kasım Efendini ile Terörist Gülen’in nasıl bir iş birliği içinde olduğunu da ortaya koymaktadır…

Bu kadar da değil elbette.

Solcu, sosyal demokrat, 6. Filo düşmanı ve Sosyalist Enternasyonel Üyesi olan CHP’nin Bilderberg maceraları da bir başka “ABD ve Küresel Emperyalizm” sayfasıdır. Gerçekten de Türkiye’nin ve CHP’nin en girift yakın tarih pasajı da işte tam da burasıdır.

Son Bilderberg’ci Monşer Ünal Çeviköz’ün Türkiye’yi ABD Başkanı Bidon’a şikâyet etmesi ve Ondan medet ummasının sebepleri de bu düzlemden bakınca çok daha rahat görülebiliyor.

Anlaşılan o ki iktidar hırsıyla yanıp tutuşan CHP ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli Beyefendinin milli politikalarıyla köşeye sıkışmış durumda.

Küresel güçlerin ve CHP’nin “Üfürükçü Rıfkı Efendilerin” eline düşmüş olmaları da aslında bu çaresizliğin eseri…

***

Eh ne yapalım, biraz da Rifkin Efendi üflesin bakalım...

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ertugrul
 17 Aralık 2022 Cumartesi 19:37
siz öncelikle bıyıgı düşen bozkurtların meclis de bu millet için ne faydası var...bir de bu nu yazın...
 Milli iradeye darbe
 15 Aralık 2022 Perşembe 14:10
Ne İstanbulmuş be!
 Ağam bizimle eğleniy
 14 Aralık 2022 Çarşamba 12:57
Rıfkı Efendi yağmur yağacak dediğinde yağmur yağıyor muydu yağmıyor muydu? Yağmur yağacak dediğinde yağmur yağmadı mı? Mesele kapanmıştır. Bahçeli Mckinsey için ne diyordu: "Türkiye’ye yabancı yatırım çekilsin isteniyorsa, küresel ekonomik saldırının toz bulutunun dağıtılması arzulanıyorsa, gerek ve ihtiyaç duyulan konularda icra yetkisi, kredi verme durumu, dayatma ve şantaj planı olmayan bir denetim şirketiyle anlaşmak niye yanlış olsun ki?" Mckinsey "üfleyince" sorun yok, Rıfkı "üfleyince" mi sorun oluyor? Kendi kalenize gol atmışsınız. Ha ha ha ...
 TC misafir
 13 Aralık 2022 Salı 21:42
Gözlerdeki ışıltıya ağzı açık bakanlar ekonomistleri üfürükçü diye eleştirmiş. Yahu işin içine fetö ce cia katmasan şaşardım. Fetö ile senin kolkola girdiklerin dillere destan aşk yaşadılar yıllarca herkesin gözü önünde fotoğraflar demeçler her şey haber arşivlerinde ve hafızalarda. Cia destekçisi arıyorsan limanları, kamu teşebbüslerini, fabrikaları, telekomu, şeker fabrikalarını, madenleri ve hatta tank palet fabrikasını birilerine peşkeş çekenlere bakacaksın. Hain fetö kalkışmasında esir düşenler Milli Savunma Bakanı yapıldı bu memlekette daha ne olsun yalansa yalan de Cumhur!
 Ha ha ha ha ...
 13 Aralık 2022 Salı 18:34
McKinsey kararına yerli ve milli Bahçeli tam destek vermişti. Attığı tweetler duruyor. AKP ne yapsa, ne dese destek veriyorlar. Kendileri çalışınca sorun yok, muhalefet çalışınca üfürükçü ...
 Ahmet
 13 Aralık 2022 Salı 17:40
Anti-Amerikancı CHP'li dostlarımız sağolsun. Genel Başkanlarına Amerikalı danışman atanmasından hiç rahatsız olmamışlar. Tebrikler
 Lombak-Berber Salonu
 13 Aralık 2022 Salı 17:20
Laf tarikattan açılmışken, gizli 7linin 3ü aşağıdaki birinin nefret ettiği siyasal islamcı. Ahmet, Ali ve Temel. O cinsel istismarcının Temel''in partisine yakın bir vakıf olduğu söyleniyor. Rıfkı bunları duysa ne oluru bir yana bırakıyorum. Manda Valiliğine neden karşı çikmayalım ki. Bay Kemal, Bay Temel''e bu hususta bir.laf edebiliyor mu? Hayır! Bak Mercedes kendine harıl harıl elektrikli mercedes üretecek ortak arıyor. Türkiye Togg''u yaptı. O kategoriye balıklama daldı. İşler öyle Merkel güzellemeleriyle yürümüyor. Bak Almanya son 70 yılda Almanya olduysa savunma harcaması yapmadığı icin oldu. Merkel bu vahim eksikliği geçen gün itiraf etti...
 zagor
 13 Aralık 2022 Salı 16:18
McKinsey dersem yazar acaba bir sey anlarmi ? AKP MicKinseyle calisirken yazarimiz tarlada kargami kovaliyordu acaba ?
 Gürkan
 13 Aralık 2022 Salı 14:29
Dünyaca ünlü ekonomistler üfürükçü olmuş iyi mi! Yerli ve milli ekonomi politikası Araplardan para istemek mi yoksa 15 Temmuz'un finansörü dediklerinizle pasta kesmek mi? Ekonominin, ülkenin hali ortada ama hâlâ daha konuşabiliyorsunuz. 2022 için yılın başında 51,8 milyar dolar olarak hedeflenen dış ticaret açığı ilk on bir ayda 100 milyar dolar sınırına dayandı. Cari açık 50 milyara yaklaştı. Dolar 18,65, euro 19,64. Enflasyon TÜİK'e göre bile yüzde 85 ki herkes daha fazla olduğunu biliyor. Üretici enflasyonu ise yüzde 136. Kim üfledi de ekonomiyi bu hâle soktunuz? 3500 lira emekli maaşı alan adamı gördünüz mü; ağlıyordu. 85 milyonun önemli bir kısmı yoksulluk sınırının değil, açlık sınırının altında yaşamaya çalışıyor. Bahçeli'nin yerli ve milli politikası, çözüm diye sunduğu önerileri ise şöyle: "israf ekonomisinden vazgeçilmeli. Büyük iktisadi hareketlilik başlatılmalı. Kamuda da tasurrufa gidilmelidir. İsraf, “vatanseverliğe de dine de aykırıdır." Müthiş bir vizyon. AKP'nin ekonomi ekibi; baş ekonomist Tayyip Bey, Bahçeli, Damat Berat Bey ve gözleri ışık saçan Nebati Bey olmalıdır.
 Fikret ASLAN
 13 Aralık 2022 Salı 13:44
Hadi hep beraber bu Amerikanın Rıfkısına karşı gelelim... Tarikatlarda 6 yaşındaki kız çocuklarına, erkek çocuklarına tecavüz eden Rıfkılara da karşı gelelim Cumhur bey. Yoksa sende senin büyüklerinin savunduğu gibi kız 6 yaşında değilmiş 13 yaşındaymış diye mi savunacaksın.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz