MENÜ
İzmir 17°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Salonlarda ‘iyi bayramlar’ haftası…
Aylin AKDOĞAN
YAZARLAR
29 Nisan 2022 Cuma

Salonlarda ‘iyi bayramlar’ haftası…

İyi bayramlar!

Eğer, “Bayramda acaba ne yapsam?” diye düşünüyorsanız ve hala bir programınız yoksa bu hafta vizyona girecek tüm filmlere ait listemiz, yönetmenleri, oyuncuları ve konu içerikleri ile huzurlarınızda.

Bu arada!

Bütün yıl konuşacağımız pek çok önemli filmin ilk kez seyirciyle buluştuğu ve sinema dünyasının kalbi diyebileceğimiz Cannes Film Festivali bu yıl 75. kez 17- 28 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Festivale ait bu yılki seçkide geçtiğimiz günlerde basında yer aldı. Birbirinden güzel filmlerin gösterileceği festivalde ülkemizi temsilen Emin Alper’in “Kurak Günler” filminin “Belirli Bir Bakış” bölümünde gösterileceğini önemle ve gururla paylaşmış olalım. Film, kuraklık sorunuyla uğraşan bir kasabaya yeni atanan genç Savcı Emre, Belediye Başkanı Selim ve yerel gazeteci Murat ile kasaba halkı arasında yaşananları, psikolojik- gerilim türüyle izleyiciye sunuyor. İzleyicisi ve ödülü bol olsun…

Ve Nicolas Cage’nin kendini oynadığı film “Yetenekli Bay Cage” bu hafta vizyona giriyor. Filmin senaristi Kevin Etten “Eğer Cage kendini oynamak istemeseydi bu rol için Chiristian Bale ya da Daniel Day - Lewis ile görüşecektik” demiş.

Karaca Sineması’nda 30 Nisan’da Başka Gece ismiyle Gaspar Noé Gecesi düzenliyor. Her filmiyle ses getirmiş usta yönetmene ait 5 film “Vortex”, “Dönüş Yok” 2019, “Climax”, “Lux Aeterna” ve “Dönüş Yok” 2002 gösterimde olacak ve seans saatleri de 23:00’den sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek. Bu hafta da hatırlatmış olalım.

TRT 2’deki ödüllü filmlere ait gösterimlerin hafta içi her gün 22:00’de olduğunu da bu hafta hatırlatmış olalım.

Netflix’deki, yönetmenliği Onur Saylak’a, senaryosu da Hakan Günday’a ait 8 bölümlük “Uysallar” dizisini izlediniz mi? Uğur Yücel, Öner Erkan, Haluk Bilginer ve Songül Öden’in başrollerde olduğu komedi- drama türündeki mini diziyi izlemeniz gönülden tavsiye.

***

Ve vizyonda bu hafta!

“Yetenekli Bay Cage”

Nicolas Cage, Pedro Pascal ve Tiffany Haddish’in başrollerde olduğu film, Tom Gormican yönetmeliğinde. Aksiyon- komedi türündeki filmin hikâyesine gelince de, Bay Cage mali yönden sıkıntılı bir süreç yaşamaktadır ve ekonomik durumunu düzeltmek için kendisinin hayranı olan Meksikalı bir milyarderin para karşılığında doğum günü partisine katılmayı kabul eder. Ancak Bay Cage, Meksikalı milyarderin aynı zamanda bir uyuşturucu baronu olduğunu ve Meksika başkan adayının kızını kaçırdığını bilmemektedir. CIA ile iletişime geçen Cage, kaçırılan kızı kurtarmak için zor bir mücadeleye girişir.

“Olga”

Elie Grappe yönetmenliğindeki filmde Nastya Budiashkina, Sabrina Rubtsova ve Caterina Barloggio başrollerde. Dram türündeki film, İsviçre’ye sürgüne gönderilen Ukraynalı jimnastikçinin, o ülkenin Ulusal Spor Merkezi’de bir yer elde etmek için çalışırken isyan çıkması ve ailesinin de bu isyana karışmasıyla beraber yaşadığı kaygıları konu ediyor.

“Annemin Zamanı”

Dram türündeki bir diğer filmimizin yönetmen koltuğunda Hakan Gürtop yer alıyor. Uğur Çavuşoğlu, Meriç Başaran ve Gonca Yakut Arabacı da başrollerde. Konusu ise, hayatının büyük bölümünü köyde geçirmiş yetmişli yaşlarındaki Zehra Ana, ailesindeki herkesin şehre taşınmasıyla beraber mecburen oğlu Kerem’in yanına yerleşir. Gelenekleri doğrultusunda oğlunun yanına taşınan ve şehir hayatına bir türlü alışamayan Zehra Ana’ya Alzheimer teşhisi konulur ve tüm bunlar, beş kardeş olmalarına rağmen annesiyle tek başına ilgilenen Kerem’in hayatını derinden etkiler.

“Zeko İçin”

Dram- komedi türündeki film, Peter Mimi yönetmenliğinde. Kareem Mahmoud Abdel Aziz, Menna Shalabi ve Dalia Abdelghany’nin başrollerde olduğu film, sıradan bir aileye ve sıradan bir hayata sahip Zeko’nun yanlışlıkla ‘ülkenin en zeki çocuğu’ yarışmasına katılma şansı yakalamasının ardından tüm ailenin türlü maceralarla dolu iki günlük yolculuğunu konu ediyor.

“Tam Kafadan Karavana”

Yönetmenliği ve senaristliği Oğuz Öztürk ve Celal Öztürk’e ait filmde, Ali Biçim, Mesut Can Tomay ve Efekan Can başrollerde. Komedi türündeki film, espor kulübünü ve internet kafesini yaşadığı mali zorluklar nedeniyle kaybeden Şenol Başkan’ın, yaşadığı zorlukları oyuncularının öğrenmemesi için sarf ettiği çabayı konu ediyor. Şenol Başkan, bir önceki yıl büyük turnuvayı kazanan Zula’nın mobil versiyonunun çıkması üzerine oyuncularına “mobil oyun konseptine” geçtikleri söyler ve kulübün yeni merkezi olması adına karavan satın alıp, karavanı da mahalledeki top sahasına park eder.

“Aynasız Haluk”

Bülent İşbilen’in yönetmenliğindeki filmde Tolgahan Sayışman, Erdal Özyağcılar ve Algı Eke başrollerde. Komedi türündeki filmin konusuna gelince, oğlu ile beraber eşi tarafından terk edilen komiser Haluk, terk edilmesinin ardından kendisini mesleğine adar ve takıntılı bir şekilde suçluları yakalamaya çalışır. Bu süreçte kuralları da hiçe saydığı için arkadaşları tarafından Aynasız lakabını alan Haluk, uzun zamandır peşinde olduğu bir çeteyi çökertebilmek için ülkenin ünlü bir yıldızına dönüşmeye kalkar.

“Zebun”

Korku türündeki filmde Mesut Erbaş ve Hakan Yusufoğulları’nı yönetmen koltuğunda görüyoruz. Hakan Akgün, Sema Şimşek ve Almina Kahraman başrollerde. Eşi Esma ve küçük kızı ile mutlu bir yaşam süren, başarılı iş insanı Kenan, işi gereği gittiği seyahat dönüşünde türlü tuhaflıklar yaşar ve halüsinasyonlar görmeye başlar. Hayatını kontrol edemez hale gelen Kenan başına gelenleri yakın arkadaşı Burak’a anlatır ve onun tavsiyeleri ile önce psikologa sonra hocaya gider. Bu süreçten kurtulmak için de gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalır.

“İkiz”

Yönetmen Taneli Mustonen ve oyuncular Teresa Palmer, Steven Cree, Barbara Marten. Korku türündeki film, eşi Anthony ve ikizleri ile birlikte yaşadıkları acı bir kazadan sonra bir çocuğunu kaybeden Rachel’in hikâyesini konu ediyor. Yaşadıkları kazanın ardından Rachel ve eşi, iyileşmek amacıyla çocukları Elliot ile birlikte İskandinav kırsalına taşınır ancak Rachel oğluyla ilgili acı verici gerçeği de çözmeye başlar.

“Şeytanın Laneti”

Adam Leader ve Richard Oakes yönetmenliğindeki film de Neal Ward, Nadia Lamin ve Frank Jakeman başrollerde. Korku türündeki film, keyifli bir Noel yemeği yemek için komşularını evlerine davet eden bir ailenin, gelen komşularının aslında çağırdıkları kişiler olmadığını, komşularının kılığına giren şeytani bir varlık olduğunu öğrenmelerini ve başlarına gelen korkunç olayları konu ediyor.

“Kim Demiş Kötüyüz Diye?”

3 boyutlu animasyon film Pierre Parifel yönetmenliğinde. Konusu ise, bu zamana kadar birçok soyguna imza atmış 5 kötü arkadaş Bay Wolf, Bay Snake, Bay Piranha, Bay Shark ve Bayan Tarantula’nın hayatlarının en zor soygun işine kalkışmalarını ve bu arada başlarına gelenleri anlatıyor.

İyi seyirler, iyi eğlenceler.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz