MENÜ
İzmir 18°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şampiyonluk puanı!
Oytun NALBANTOĞLU
YAZARLAR
16 Şubat 2024 Cuma

Şampiyonluk puanı!

Göztepemiz kadro kalitesi yüksek olmasına rağmen sezon başından beri istediği sıralamayı elde edemeyen Manisa FK karşısında beraberliğe razı oldu. Stoilov döneminin en kötü performansını izlettiren sarı kırmızılılar taraftarımızın beklentilerini karşılayamadı ve hayal kırıklığı yarattı. 

Taha’nın sarı kart cezası yanında Pascal’ın beklenmedik sakatlığı Manisa FK maçı öncesinde Göztepe açısından büyük şanssızlıktı. Önceki haftalara göre daha az pres yapan, oyunu rakip alana yıkmakta zorlanan ve rakibin hücum gücü durumundaki John Mary’i tutmakta yetersiz kalan Göz-Göz beklenen seviyede değildi. İlk bölümde John Mary’in şutunu inanılmaz çıkaran Lis adeta yüreklere su serpti. Helitonla mücadelesinde kendini çok rahat yere bırakan siyahi oyuncu hakemi yanıltmayı başardı. Sezon başından beri sürekli Göztepe aleyhine verilen VAR kararları bu komik penaltı içinde Özgür Yankaya liderliğinde doğal olarak devreye girmedi. Lis’in bu haksız penaltıyı muhteşem kurtarışı ilahi adaletin tecellisi niteliğindeydi. Romulo’nun kaleci ile karşı karşıya kaldığı net pozisyonu cömertçe harcaması kaçan balık büyük olurun habercisiydi. 

İkinci devreye sert bir şutla başlayan Manisa FK yine önce Lis’i sonra da direği geçemedi. Vasatı aşmayan ve temposuz geçen mücadele 75’de Ogün’ün 82’de Mamah’ın sert şutlarıyla hareketlenir gibi olsa da skoru lehimize çevirmeyi başaramadık. Stanimir Stoilov’un oyuncu değişiklikleri beklenen enerjiyi yaratmadı ve Göztepemiz 1 puan ile yetinmek zorunda kaldı. Hakem Gürcan Hasova’nın berbat yönetimi, hatalı faul kararları ve negatif vücut dili Göztepe kazanmasın da ne olursa olsun kıvamındaydı. Uzatmaların 5 dakika gösterilmesi en az 10-12 dakika duran bir karşılaşmanın ne kadar kötü niyet çerçevesinde idare edildiğinin ispatıydı.  
Sonuç olarak iyi değildik ve kazanamadık. Ancak şunu kesinlikle unutmamamız gerekiyor ki şampiyonluk yolunda yenemiyorsan yenilmeyeceksin tezi bu gece için mutlak önemini ortaya koymuştur. Bu kritik puan kaleci Liz’in camiamıza jestidir. Eleştirmek yerine çocuklara daha fazla destek olup onlara sonuna kadar güvendiğimizi hissettirmeliyiz. Adanaspor deplasmanından zaferle dönmek adına bu maçı hemen geride bırakmalı moral ve motivasyonumuzu tekrar zirveye taşımalıyız. 

O SENE BU SENE VAZGEÇMEK YOK!!!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Öner Şeviket
 18 Şubat 2024 Pazar 09:59
Oytun kardeşim!...Düşünce,öneri ve eleştirilerine kesinlikle katılıyorum.Bende eleştirilerimde sabırlı olmamızı tavsiye ediyorum.Bu son periyotta azıcıkta olsa,futbolcuların göstereceği düşük performanslarını hoş karşılamamız gerekir diye düşünüyorum.Onlarda insan,birde son haftaların getirdiği stres ve gerginlikleri devamlı üst seviyede taşıyabilmesi kolay değil.Sevgi ve saygılarımla.
 Alen doğu gencer
 17 Şubat 2024 Cumartesi 22:30
bu maç hocaya yazar ama işte sezon başı stoilov ile başlamış olsaydık bu puan kayıplarının hiç bir önemi olmayacaktı.
 mehmet
 17 Şubat 2024 Cumartesi 10:46
pres yoksa puan çok iyi. tek yanlış iki dev stoperin arasına dalacak iki hızlı adam Mamah veya Mesoudı baştan oynasa idi, asist nedir iyibilen ve her saniye oyunun içinde olup yüzü rakip kaleye dönük ara pası bekleyen Romulonun yanında iş yapardı Çünkü adamların orta sahası bir ara 20 pas yaptı seyrettik .Bizim kısa hızşı adamlarımız olsa idi bu denli rahat top çeviremezlerdi.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz