MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger Beyefendi’ye açık mektup
Cumhur BULUT
YAZARLAR
14 Ekim 2021 Perşembe

Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger Beyefendi’ye açık mektup

Güzel İzmir’imizin Kıymetli Valisi Sayın Yavuz Selim KÖŞGER Beyefendi…

Güzel olduğu kadar birçok derdi ve sorunu da üzerinde taşıyan İzmir’in bizler için en kıymetli makamını deruhte ediyor, bizimle birlikte bu sorunları omuzluyor ve değerli hizmetlerinizle bizleri ihya ediyorsunuz. Evvela yaptıklarınız için çok teşekkürler ediyoruz.

Fakat bir derdimiz var ki Sayın Valim, ne anlatmakla çözülüyor, ne de sorunu çözmesi gereken yerel yöneticiler buderdebir çare buluyor.

O dert ise gün geçtikçe büyüyor, derinleşiyor ve şehir hayatımızı alt üst ediyor.

Çileyi de İzmirliler; İzmir’in işçisi, İzmir’in memuru, İzmir’in öğrencisi, İzmir’in üniversitelisi, İzmir’in esnafı, İzmir’in tüccarı, İzmir’in sanayicisi, şoför esnafı, hastası yolcusu ve kısacası bütün İzmir çekiyor.

Trafik sorunumuzdan bahsediyorum sayın Valim, Trafik sorunumuz İzmir’in belini büküyor; damarlarını tıkıyor!

Şehrimizin kokusu, derelerinin mikrop yuvası olması, sonra o derelerin denizimize karışması, yolların bozukluğu, toplu taşımanın aksaklığı ve çöp derdi başka mevzu ama illa bu trafik illa bu trafik!

Malum-u Aliminiz olduğu üzere İzmir, kuzeyden güneye Gaziemir-Karabağlar-Yeşildere-Altınyol-Anadolu Caddesi ve Çanakkale Yolu bütünlüğü ile tek bir yola muhtaçtır.

Bunu coğrafi şartların bir mecburiyeti olarak dayatsalar da aslında şehri çok uzun yıllardır yöneten yerel yönetimlerin sebep olduğu bir mecburiyettir bu…

Çünkü İzmir’in büyüdüğünü, geliştiğini ve nüfusunun artığını görememişler, görmezden gelmişler ve İzmir’in geleceğini planlayacaklarına heykel sanatıyla iştigal etmişlerdir.

Görmedikleri İzmir o kadar büyümüştür ki, daha sonra hizmete açılan çevre yolu bile bu derde çare olamamıştır.

Şu anda Sayın Valim, bırakın İzmir merkezinde bir ilçeden bir başka ilçeye gitmeyi, semtler arasında gitmek bile neredeyse bir saate ulaşmıştır. Tabii ki gittiğiniz yerde araç parkını bulmanız da büyük bir sorundur.

Maalesef mevcut yol hatları İzmir’i taşıyamıyor Efendim!

Yerel yönetimin toplu taşım politikaları da gerçeklerden son derece uzak, yaptığı yatırımlar gereksiz ve insanımıza hizmetten son derece uzaktır. Hemşehrilerimizin seyahatini kolaylaştırma yerine zorlaştıran, koşuşturma ve karmaşadan öteye gitmeyen bu toplu taşıma politikası da faydasızdır.

Sayın Valim,

Her gün on binlerce araç yüzbinlerce hemşehrimiz yetersiz yollarımızda ve sıkışan trafikte büyük çile çekmektedirler. İsraf edilen akaryakıt, kaybedilen vakit ve gerçekleştirilmeyen işler önce Ülke ekonomisine, sonra İzmir ekonomisine ve dolayısıyla da insanımızın ekonomisine büyük zarar vermektedir.

Yukarıda bahsettiğim, “Gaziemir-Karabağlar-Yeşildere-Altınyol-Anadolu Caddesi ve Çanakkale Yol” hattı artık İzmir’in aynı saatlerdeki (08.00-18.00) işleyişini kaldıramamaktadır. Yerel yönetimin çare olarak düşünüp yaptığı da ancak ve ancak Soğukkuyu- Melez arasındaki yoldan şerit çalmaktan öteye geçememiştir.

Oysa aynı çare bundan 20 yıl önce de denenmiştir. Sonuç alınamamıştır.

İzmir çok zor durumda sayın Valim, işçisinden esnafına, öğrencisinden memuruna; üniversitelisinden tüccarına kadar;hastasından yolcusuna kadar; taksici, minibüsçü, nakliyeci, servisçi hepsi trafik sorunu sebebiyle çok zor durumdadır...

İnsanlarımız işine yetişemiyor, gittiği yerden geri gelemiyor ve yollarda binlerce liralık yakıt boşa harcanıyor Efendim. Otuz dakikada alınabilecek yollar artık bir buçuk saate çıktı. Kaybedilen enerjiye ve milli servete yürek dayanmıyor Sayın Valim.

Aynı saatlerde trafikte işine, okuluna, dairesine, dükkanına, yazıhanesine, fabrikasına, üniversitesine ve tedavisine giden insanları bu yollar taşımıyor! Bu yollar yetmiyor. İnsanımız gerekli hizmeti alamıyor ve en kötüsü de ülke ekonomisi kaybediyor!

Yerel yönetimler bunu göremedi, çare olamadı ama Siz çare olabilirsiniz sayın Valim… Siz çare olabilir ve bütün Türkiye’ye de örnek olarak yol göstermiş olabilirsiniz!

İzmir’de yapacağınız bir “çalışma saatleri düzenlemesi kararı” ile trafiği de İzmirlilerin yaşantısını da rahatlatabilir, hepsinin hayır duasını alabilir ülke ekonomimize de büyük katkı sağlayabilirsiniz…

Salgın önlemleri çerçevesinde bunu yaptınız, yine yapabilirsiniz. Herkesin aynı saatlerde aynı yollarda olmasını engellerseniz; Resmî kurumların çalışma saatleri ile özel sektörün çalışma saatlerini birbirinden bir saat ayırırsanız İzmir size şükran duyar. İzmir sizin adınızı altın harflerle yazar Sayın Valim.

Sonuç olarak Sayın Valim,

Yeni yol yapılsın dersek beş yılımızı alır, alt geçit üst geçit yapılması ise üç yılımızı alır. İzmir bu süre zarfında boğulur Sayın Valim…

Gelin bu işi Siz çözün… Çare Sizde, çare devletimizde… Devletimizin gücüyle, sizin feraset, yetki ve faziletinizle Siz çözün…

İzmir’de herkesin 08.00-18.00 saatleri arasında çalışmak için yollara dökülmesini ve yollarda savaş vermesini engelleyin. Boşa yakılan akaryakıtı, insanımızın çalınan vaktini, sinirlerin gerilmesini Siz engelleyin Sayın Valim…

Mesela özel sektörü serbest bırakıp devlet dairelerini ve okulların çalışma saatlerini 09.00 ile 16.00’a arasına alabilirsiniz… Bu çözümün en kolay ve etkili adımı olacaktır.

Çünkü bunu yaparsanız Efendim resmi rakamlara göre İzmir’de 700 Bin İlk öğretim ve Lise öğrencisi, 150 Bin Üniversite Öğrencisi, 150 Bin Devlet Memuru ve bir bu kadar da yardımcı personel o saatlerde trafikte olmayacak, özel araçlarıyla yollarda yer almayacak ve toplu taşım araçlarını doldurmayacaklardır.

Bunu İzmir’e yaparsanız eğer, özel sektör, fabrika işçileri, hizmet sektörü çalışanları, esnaflar, tüccarlar, sanayiciler ve özel işi için yola çıkanlar çok rahat seyahat edecekler ve İzmir nefes alacaktır. Bizim bu nefese ihtiyacımız var Sayın Valim, İzmir’in buna ihtiyacı var.

Gelin Sayın Valim, İzmir’in sorunlarının, öyle “ceketimizi asarız seçiliriz” anlayışıyla çözülemeyeceğini, gerçekten halkçı politikalarla çözüleceğini gelin Siz bize gösterin Sayın Valim…

Sadece Eylül ve Haziran ayları için geçici olarak da olsa bunu yapsanız İzmir’de çok şey değişir Sayın Valim çok şey. İklim değişir, İzmir hep bahar olur Efendim.

Arz ederim.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Fikret ASLAN
 21 Ekim 2021 Perşembe 13:34
Ülkemizi dolduran milyonlarca Suriyeli ve Afganlı araplar için Tayyibe de bir mektup yazsana Cumhur.
 Heykeller bunlar mı oluyor?
 16 Ekim 2021 Cumartesi 14:29
Otogar-Buca Tüneli https://youtu.be/lDD6QrPKVuM Narlıdere Metro https://youtu.be/4l-dyXftASw
 Toplu ulaşım kullanın
 15 Ekim 2021 Cuma 14:40
İzmir'de trafik var ama abartılacak kadar trafik yok. Belli noktalar, belli saatlerde yoğun oluyor o kadar. 2 dakika yoğunluğa giren trafik var diyor. Pik saatler dışında, gün içinde belli noktalar hariç trafik rahat akıyor. Şehrin merkezine metro tramvay, İZBAN, otobüs, vapur varken özel aracınla da bir zahmet gitme. Bir çok AVM'nin dibinde raylı sistem istasyonları var. Otoparkları ful dolu. Toplu ulaşım kullanmak çok zor olmasa.
 Namık
 15 Ekim 2021 Cuma 11:10
Sinyalisazyon sistemini büyükşehir kontrol ediyor İzmir''in hemen hemen her caddesini bulvarını ve dahi noktasını gösteren kameraların kontrolüde büyükşehirin elindeyken ve bunları görmüyorlarsa trafikte''ki çekilen çileyi İzmir''liye layık görüyorlarsa ve üstelik bunun vebalinide bazıları ... Sayın Bulut İzmir''i ve İzmir''liyi gerçekten samimi olarak düşünüp bunları kaleme almanızı makamı cennet olsun ulu önderimiz Atatürk''ün mirasına sahip çıkmak istemenizi takdirle karşılıyorum galiba siz Ülkücü Türk Milliyetçisisiniz.Saygılarımla
 Abdullah Temizkan
 15 Ekim 2021 Cuma 11:06
Hafife alınacak bir konu değil. Gerçekten hayatımızı etkileyen bir mesele bu. Sabah çocukları okula bırakacağım diye girdiğim trafikte bir saat içinde on saat yaşlanıyorum. Sadece trafik olsa çukurlarıyla meşhur İzmir yollarında bu trafikte slalom yapmak zorunda kalmak da cabası. İki ayda bir sanayide soluğu almamız bununla ilgili. Sayın yazarı tebrik ediyorum, kökten çözüm olmasa bile buluncaya kadar İzmir''e rahat nefes aldıracak bir öneri.
 Amerikayı yeniden keşfe gerek yok
 15 Ekim 2021 Cuma 10:59
Travmay yolları mahvetti diyen kitleyi anlamıyorum. Keşke her yere tramvay olsa da özel araçları insanlar bıraksa. Bu işin çözümü mesai saati, şu bu değil; toplu ulaşım.
 Benzine 3 lira zam gelecek beklentisi
 15 Ekim 2021 Cuma 00:07
Neyse ki "Cumhur İttikafı" var da trafik sorunu artık kökten çözülecek gibi! Heykel, meykel, HDP, dış güçler, anayasa, 5 market, laiklik, CEHAPE derken her gün bir şeylere zam gelmesi. Dolar, euro, faizlerden bahsetmiyorum bile. En temel gıda maddesi yumurtanın leş gibi kokmayanın 10 tanesi 18-25 lira arası değişiyor. Evet, kime sesleniyoruz?
 Ceyda kırkçı
 14 Ekim 2021 Perşembe 20:51
Adam Hürriyete manşet olmuş daha ne olsun. Konu haklı bir konu trafik canalıcı bir nokta
 Bülent ışık
 14 Ekim 2021 Perşembe 18:43
Saat uygulaması çözüm olsa pandemiden dolayı okulların kapalı olduğu ve yazın trafik sorunu olmazdı.Heykel demişken Rize'de ki dev çay bardağı heykelini çok beğendim.
 Heykel, ceket siyaseti
 14 Ekim 2021 Perşembe 17:25
Sosyal medyada trollerin "heykel" dedikleri şey aslında Atatürk düşmanlığıdır. Heykelden kasıt nedir? Narlıdere Metrosu mu; deniz ulaşımı için alınan 18 gemi mi; temeli atılacak Buca Metrosu mu; Konak, Karşıyaka, Çiğli Tramvayı mı; 364 yeni otobüs mü; tünel projesi mi; Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi mi? Uçan yol mu; Dostluk Bulvarı mı;... hangisi? Türkiye'nin en büyük fuar kompleksinde yakın zamanda doğal taş fuarı yapıldı; acaba onlar mı? Dolar 9 lira olmuş, benzin fiyatları uçmuş, bu vatandaş hâlâ daha yol diyor. İZBAN, bu şehrin en önemli ulaşım araçlarından biri; TCDD, bakanlık ne zaman sinyalizasyonunu yenileyip, sefer aralığını 5 dakika altına indirecek? 5 dakikaya bile inmesi demek 2 katı insan taşımak demek. 5 dakika altına inmeyi bırak daha tabelalar çalışmıyor. Bunun dışında İstanbul'da, Ankara'da metro yapan bakanlığın İzmir'de yaptığı 1 km metro yok. Niye? Trafiğin çözümü yol yapmak mıdır? Çevre yolu da pik saatlerde yoğun oluyor. Bir tane daha yapılması uzun yıllardır gündemde. Yarın o da dolacak. Sonra?
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz