MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Seçim Selahattin Hünü yüzünden kaybedilmiştir!
Cumhur BULUT
YAZARLAR
10 Nisan 2019 Çarşamba

Seçim Selahattin Hünü yüzünden kaybedilmiştir!

“Efendiler! Seçim kazanmak bir bakıma icra-i sanattır. Meseleyi çok iyi kavramak, kemal-i ciddiyetle içtimai alana rüsuh etmek ve dahi o ciddiyeti her alanda üzerinde taşıyabilen şahsiyetlerle yol yürümek icap etmektedir! Aksi takdirde emeklerin heba olması ve mağlubiyet kaçınılmazdır!”

Bizim “Beka Meselemiz” diyerek sarıldığımız 31 Mart Yerel Seçimlerini Türkiye’nin birçok yerinden ve birçok makam sahibi zat sulandırmış, cahilane ifadelerle insanımızın tepkisini çekmiş ve muhtemel oy geçişini hem yerel düzeyde hem de ülke çapında engellemişlerdir.

Binlerce kişinin emeği, umudu ve fiili duası bu zatların “şımarıkça” ifadeleri sayesinde yok edilmiştir.

Hâlbukisahada ne garipler vardı…Bir umutla dişinden tırnağından arttırıp insanımıza hizmet etmek isteyen ne mücadele insanları vardı…Ne temiz yürekler, ne halis niyetler, ne alın terleri ve ne emekler vardı… Ben hepsini gördüm, bilfiil hepsine şahit oldum!

Koşuşturmalarına, imkânsızlık ve yoklukla mücadelelerine; geceyi gündüze katmalarına,ve kendilerinden vazgeçerek çalışanlara hep tanıklık ettim!

Kendi insanlarımızdan yola çıkarak parti ayırmadan söylüyorum bunları… Gerçekten zorlu mücadelelerle geçti seçimler…

Ama işte onların emeklerini, ciddiyetsizce, ehliyetsizce ve alaycılıkla hiç edenler  de vardı!  Elini sıcak sudan soğuk suya sokmayanlar! Boş laflarıyla her şeyi altüst edenler!..

Kimden mi bahsediyorum?

Bunların içinde bakanlık yapanlar da var, milletvekili olanlar da ve Selahattin Hünü Bey gibi hali hazırda çok önemli milli kuruluşlarımızda yıllardır en üst düzeyde yöneticilik yapanlar da…

Biz bu seçimlere “Beka Seçimi” dedik, İzmir hizmet alsın, insanımız rahat yaşasın diye Cumhur İttifakı’na inandık ve mücadele ettik.

Fakat kazanamadık, daha doğrusu istediğimiz başarıyı elde edemedik!

Ama bu sonuçta ne adayımız Sayın Zeybekçi’nin ne ilçe adaylarımızın, ne de diğer aktiflerimizin teşkilatlarımız ve meclis üyelerimizin pek kabahatli olduğunu düşünmüyorum..!Ama bu başarısızlıkta çatlak seslerin, seçmenin yönelişini engelleyenlerin yani SelehattinHünü Bey’in çok büyük etkisi oldu diyebilirim…

Ne demişti Selahattin Hünü Bey?

Ben bu bahtsız, yakışıksız ve din anlayışımıza zarar veren, insanımızı kutuplaştıran ve ciddiyetsiz ifadeyi satırlarıma taşımayacağım.

Ama kendisinin hangi yetki, bilgi, ehliyet, icazet ve akaid anlayışıyla bu ifadeleri kullandığını her zaman sorgulayacağım!

Çünkü o gün hafife alarak sarf ettiği cümle İzmir’de ve dahi Türkiye’de büyük infial oluşturmuş, alaya alınmış, insanları bizden uzaklaştırmış, oy hedef kitlemizi daraltmış ve lehimize oy geçişini engellemiş dolayısıyla başarısızlığımıza etki etmiştir!

Yukarıda tırnak içinde yazdığım cümleye çok dikkat ediniz. Bilhassa “rüsuh” kelimesine… Çünkü Seçim ve Siyaset sosyal bir bilimdir. Bu bilimden anlamayanlar çok zor başarı elde ederler. Cehaletleri ve gafletleriyle de büyük zarar verirler. Hünü Bey gibi…

Politika Tarihimizde çok görülmüştür ki, İçtimai=sosyal=toplumsal meselelerde insanların kolektif kanaatini kurulan bir cümle veya bir kelime ile etkilemek mümkündür.

Bunlardan biri de 995 Seçimlerinde MHP’ni bir cümlesiyle barajın altında bırakan Milletvekili adayı Nusret Demiral’dır. Demiral kameralar karşısında “Ezan Türkçe okunsun” demiş, bir çuval inciri berbat etmiş, aynı gün televizyon ve radyolarda, ertesi günlerde de bütün gazete manşetlerinde yerini alarak MHP aleyhine büyük bir iş başarmıştır. Tıpkı Selahattin Hünü Bey gibi…

Evet, bir kelime dahi seçimlerde çok önemlidir. Bunu bilmek, meseleyi ciddiyetle kavramak, çok iyi değerlendirmelerde bulunmak ve bunu başaramayacak adamları yanınızdan ve yörenizden uzak tutmak gerekir.

Selahattin Hünü Bey’in binlerce insanın emeğini heba eden açıklamasını ilk günden itibaren, bir Müslüman Türk olarak, bir Cumhuriyet evladı olarak, bir İzmirli olarak ve az çok çevresindeki herkesten sorumlu olan şuurlu bir vatandaş olarak kabullenemiyorum.

Bu konuya ve bilhassa Selahattin Hünü Bey meselesine haftaya yine devam edeceğim.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Ozzy
 1 Haziran 2019 Cumartesi 11:07
Boş bir yazı olmuş.
 VfV
 12 Nisan 2019 Cuma 16:27
Kazanırsan sana kaybedersen ona yazsınlar.İzmirli Hünü'yü çok tanıyor ve takıyor ya ondan kaybettiniz İzmir'i.
 osman öktem
 11 Nisan 2019 Perşembe 11:51
göm kardeşim kafanı kuma rahat edersin. boş ver.
 Esnaf pilot
 11 Nisan 2019 Perşembe 09:40
Hününün umrunda değildir Ak parti mhp veya cumhur ittifakı o işine bakar dokuz kralla barışıktır. Her iktidarla arasını yapar işini bağlar kaç senelerdir bu iş böyledir
 Mistır yes
 11 Nisan 2019 Perşembe 08:56
Sevilmemesinin sebebi bu gibi hatalar
 Cengiz cansız
 11 Nisan 2019 Perşembe 03:26
Seçim kaybının selahattin hünüyle hiç alakası yok izmir le Akp nin kan uyuşmazlığı var meselenin özü budur baki Chp adayına neler söylediler mason dediler babası ile olmadık menfi porupuanda yaptılar seçmen hiç etkilenmedi başta söylediğim gibi kan uyuşmazlığı.
 iddialı
 10 Nisan 2019 Çarşamba 20:01
'... Kaybedildi' iddialı bir başlık olmuş. Ama; 15 yıldır İzmir'i fazlasıyla etkileyen çıkışlar olduğu da düşünülürse; (İzmir'i artık teslim almamız lazımlar, bu bombalar neden gavur İzmir'de patlatılmıyorlar, İzmir'i irfansızlıkla suçlamalar ve nicesi..) çok da idamlık değil. İzmir'in esnafına 50 yıldır derman olmaya çalışan bi zatın, partili partisiz olsun bu gafı da hezeyandır tabi...
 cemal aydın
 10 Nisan 2019 Çarşamba 17:48
İzmir''de büyükşehir belediye başkanlığı seçimi Mahmut Özgener, in yüzünden kaybedilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı ,kendileri için özel yasa çıkardı, seçilemediği takdirde tekrar eski görevine bir ay içinde dönme imkanı sağladı, fakat Mahmut Özgener, kendisinin aday olacağına dair çıkan haberleri anında tekzip etti, çıkan haberlerin kendisini bağlamadığını defalarca yazılı olarak paylaştı, Cumhurbaşkanını ve Ak Partiyi rencide etti, Cumhurbaşkanı çok vefalı olsada, kendisine ve Ak Partiye bu şekilde yaklaşımlarda bulunanları kolay kolay afetmez, çok yakın zamanda sayın Özgenere hatırı sayılır bir fatura kesilecektir
 Zahit
 10 Nisan 2019 Çarşamba 17:39
Zeybekci'nin soyadını doğru yazın artık lütfen.
 Mister No
 10 Nisan 2019 Çarşamba 17:28
Bence Marslilarla, venüslüler suclu. AKP veya MHP asla ve asla suclu olamaz. Kardesim uyanin artik uyanin. Sevilmiyorsunuz.
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz