MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soldan sağa 5 harf
Ayda ÖZEREN
YAZARLAR
28 Ağustos 2021 Cumartesi

Soldan sağa 5 harf

Soldan sağa beş harf. Amaca ulaşma, başarma…

Üstün gelme, yenme.

Birçok emek ve tehlike ile uğraşma pahasına erişilen mutlu sonuç.

Utku, galibiyet, galebe, yengi…

Kişisel yaşandığında büyük bir haz, milletçe yaşandığında kurtuluş, özgürlük, bağımsızlık BAYRAM…

Dünya tarihinin gördüğü en büyük bir destan, en büyük kahramanlık hikâyesidir Büyük Taarruz. Ezber cümlelerle değil de yaşayarak, hissederek anlamak lazım soldan sağa yazılan o beş harfi…

Z…Zayıflamış, bitap düşürülmüş bir imparatordan arta kalanlarla iki seçenek vardı. Birincisi kansız olacağını iddia eden işgal güçlerinin tüm baskıcı politikalarına boyun eğilecek ve teslim olunacaktı. İkincisi ise yakılan yıkılan bu ülke evlatlarının azmiyle, kanıyla canıyla tekrar küllerinden doğacaktı.

A…Albay Reşat bey, 57.Tümen komutanıydı. Çiğiltepe’de bulunan Yunan askerlerine karşı direnişi yönetiyordu. Çiğiltepe'yi düşman askerinden “yarım saat içinde” alamayan Albay Reşat Bey, ''Verdiğim sözü yerine getiremediğim için yaşayamam'' diyerek beylik tabancasıyla intihar etti. Yarım saat gecikme yüzünden utancından canına kıydı. Albay Reşat Bey’in ölümünden on beş dakika sonra tepe ele geçirilmişti.

F…Fevzi Çakmak gibi yaşamının yarısından fazlasını savaş meydanlarında geçiren, ülkemizin ikinci ve son mareşali olan, bulunduğu her mevkiiye rıza gösteren ve el birliği ile memleketin yükselmesi için çalışan; birtakım siyasi entrikalara kapılmadan bu memleketi yüceltmeye uğraşan onurlu fedakâr askerlerle kazanıldı.

E…Efsane yazmak tarihe yazıyı altın harflerle kazımak demektir. Efsaneyi yazmak da gerçekleştirmek kadar önemli der Ulu Önderimiz. Yazan gerçekleştirene sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanı şaşırtacak bir hal alır. Algıyla istedikleri kadar oynasınlar, tarihe kazınan efsane mücadelemizi, dnalarımıza işlenmiş zafer kodlarımızı yok edemezler.

R…Referans istiyorsan başarıya dair, ilk bakacağın yer kendi tarihindir. Çünkü Büyük Önderimiz, vizyoner liderimiz, ilham kaynağımız Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Zafer, zafer benimdir diyebilenindir

Zafer, başarı, utku, galibiyet, galebe azim gerektirir; azim ise irade ister. Unutma gerçek başarısızlık denemekten vazgeçtiğinde gelir.

Denemekten yılmayan, azimli, cesur, onurlu, verdiği sözü tutan, cefakâr, fedakâr, gerçek vatanseverlerimiz ruhunuz şad olsun, Zafer Bayramımız kutlu olsun.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz