MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uyuşturucu ve kara para siyaset arenasında
Tayfun MARO
YAZARLAR
2 Kasım 2022 Çarşamba

Uyuşturucu ve kara para siyaset arenasında

Kemal Kılıçdaroğlu bu defa elini fena halde taşın altına koydu. Ve Türkiye’yi yönetme iddiasını çok kritik bir suçlamayla güçlendirdi.

Ne ki dile getirdiği suçlamalar onu iktidara taşıyabileceği gibi suçlamaların altında kalması da muhtemeldir.

Uyuşturucu ve kara para hakkında söyledikleri ve iktidar grubuna yönelttiği suçlamalar yenir yutulur gibi değil.

Türkiye’de elini kolunu sallayarak dolaşan uyuşturucu ve kara para baronları, işlenen cinayetler, uluorta vuruşan çeteler…

Sanki uluslararası sistem birilerini artık gözden çıkarmış ve tasfiye görevini de Kılıçdaroğlu’na vermiş... Yıllardır görmezden gelinen suç dosyaları görünür kılınıyor.

Yeryüzünde sistem tarafından yeraltına itilen ilişkiler suç olarak tanımlanır. Ve bu ilişkiler kontrol altındadır. Yani bu suçların işlenmesine belli koşullarda ve ölçülerde göz yumulur.

Nedenine gelince; Mesela, “terör örgütü” dediklerimizin finansmanına kaynak sağlar.

Ancak, ölçülerin aşılıp bir takım güçlü sermaye grupları oluşmasına, bu grupların iktidarları kontrol etmesine göz yumulmaz.

Çok gerilere gidecek olursak, kapitalist sistemde sermaye birikiminin hiç de masum olmadığını görürüz.

Sermaye birikimi için her türlü suçu işleyen Kapitalistler, en son Dünya savaşlarıyla zirveyi gördükten sonra ellerini yıkadı. Ve o gün bu gündür ellerinin temiz olduğunu iddia ediyorlar.

Kapitalist sistemde yeterince güçlü olamayan periferi ülkeleri ise artık elleri kirletmek yasaklandığından kaderine boyun eğmek zorunda kalıyor. Veya bir ölçüde suç işlemesine göz yumuluyor, sistemdeki dengeler gereği.

Hal böyle iken, muhtemelen muktedir ölçüyü kaçırdığından veya son kullanma tarihi dolduğundan, ülkede uyuşturucu ve kara para ilişkileri bir anda öne çıkarıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’na artık hangi bilgiler verildiyse…

Ortaya atılan iddialar ve suçlamalar çok ağır. Belli ki ortalık fena karışacak. Öyleki dert yüklü gündelik hayatın getirdiklerinden yakınmaya bile cesaretimiz kalmayacak.

Kemal Kılıçdaroğlu, son yaptığı çıkıştan sonra Cumhurbaşkanı adaylığını eli mahkûm ilan edecek. Ancak bu çıkış altılı masaya seçim zaferi getirir mi, orası bence elan meçhul.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Utanma da kalmamış!
 3 Kasım 2022 Perşembe 11:41
Biri bir 8 saat şeyi çıkardı, troller de günlerdir 8 saat diye algı yapıyorlar. Düne kadar FETÖ'ya laf söyletmeyen tipler, bugün muhalefeti FETÖ'cu olmakla suçluyor. Bildiğin akıl tutulması. İktidar değişirse FETÖ'ya kim destek vermişse yargılanmalıdır. Bu işten kurtuluş yok.
 Tayyar ÖNDER
 2 Kasım 2022 Çarşamba 20:23
17/25 Aralık Üstü Kapalı Darbe Sürecinin Benzeri... Kemal Kılıçdaroğlu Amerika da Ortadan Kaybolduğu 8 Saatlik Dilimde FETÖ'nün Eline Tutuşturduğu Belgeleri Sergilemekle Meşgul...Nasıl ki 17/25 Aralık Sürecinden Tayyip Erdoğan Çok Daha Büyük Bir Güçle Çıktıysa Buradan da Ayni Şekilde Daha Güçlü Çıkacak...Kemal Kılıçdaroğlu Kendini Patlatıyor... Bu Seçimler de Onun Son Kullanım Tarihini Gösteriyor... Bu Ülke de Hakan Fidan Krizi 17/25 Aralık Süreci Gezi Olaylarının Organizasyonu ve En Son 15 Temmuz da Yaşanan Darbe Girişimi Dahil Yaşanan Bunca Olaylardan Sonra Hala Ortada Dönen Kumpasları Göremeyenler de Lütfen Toplum Önüne Çıkıp Kalem Oynatmasın...Ezcümlesi Tayyip Erdoğan Bu Seçimleri Yüzde 58/60 Bandında Bir Oy Oranıyla Daha Birinci Turda Alır...Cumhur İttifakı da 53/55 Bandında Bir Oy Alıp İktidarını Sürdürür... Kemal Kılıçdaroğlu ve Şurekası Siyaseten Tasfiye Olur... Ve En Nihayetinde Tabanları Artık Birleşmiş Olan CHP İle HDPKK Varolup Yaşamlarını Sürdürmek İçin Fiilen Birleşme Aşamasına Geçerler... Vesselam...
 Lombak
 2 Kasım 2022 Çarşamba 14:24
Antik Yunan siyaseti de böyleydi. Kendini imha ederdi. Doğu Roma'yı ilhak ettikten sonra veraset yoluyla devraldığımız Rum entrikaları tüm Osmanlı hanedanlığınca sürdü. Atatürk döneminde bertaraf edildi. 1940larda başlayan batıya teslimiyet sonrasında yine baş verdi ve kendisine zarar veren (self-destructive) siyaset biçiminin başını da CHP çekti. ABD-Fetö, Kılıçdaroğlu'nu CHP'yi yıkmak için getirdi. Kılıçdaroğlu'da başardı. Son 20 yılda CHP'nin tek başarısı kendini imha etmek oldu. Hep diyorum. Kılıçdaroğlu'nun adaylığını destekliyorum! Sayın Baykal'ın kızı da destekliyor!
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz