MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Anık’tan ambargo çıkışı: UBER kalksın, ABD’ye ders olsun!
Otomobil
15 Ağustos 2018 Çarşamba 10:17

Başkan Anık’tan ambargo çıkışı: UBER kalksın, ABD’ye ders olsun!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekili Anık, ABD’ye ambargo uygulanması gerektiğini söylerken UBER örneği verdi. Anık, “Bizim de o Amerika firmasını kapatmamız lazım. Bir takım kanunlarla desteklenirse bu iş tamamen kalkar. Bu da Amerika’ya ders olur” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de son günlerde yaşanan döviz kuru dalgalanmalarından dolayı piyasada faaliyet gösteren bazı sektörler zor bir dönemden geçiyor.

Hükümet, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ürünlerine ek vergiler koyarken kamuoyunda ise boykot çağrıları gündeme geliyor.

ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’ye yönelik tavrı devlet kademesi tarafından sert bir karşılık buldu. Vatandaşlar ise sosyal medya hesaplarından Amerika’dan ithal edilen ürün ve hizmetleri kullanmama çağrısı yapıyor.

Türkiye’deki taksici esnafının son yıllarda kabusu haline gelen UBER için de yaptırım bekleyen milyonlarca vatandaş refleks gösterdi. İstanbul yoğunluklu olmak üzere bazı illerde faaliyet gösteren ABD firması UBER’in kaldırılmasını isteyen çok sayıda vatandaş mevcut…

KANUN ÇIKSIN, UBER KALKSIN ABD’YE DERS OLSUN!
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanvekilliği görevini de yürüten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, Egedesonsöz’e konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Anık, “Bizim de o Amerika firmasını kapatmamız lazım. Zaten bir takım hazırlıklar var. Nasıl onlar bizim firmalarımıza ve Türkiye’ye karşı ambargo koyuyorsa en basitinden UBER de Amerika firması olduğu için gerekli yaptırımı yapmamız lazım. Hükümet zaten gerekli adımları atıyor. Ama somut bir şekilde açıklanır, bir takım kanunlarla desteklenirse bu iş tamamen kalkar. Bu da Amerika’ya ders olur. Bu işler karşılıklı” dedi.  

YERLİ OTOMOBİLİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, son ekonomik saldırıların arkasında yer alan ABD’ye de cevap verdi. Anık, Amerikan otomobil markalarına kapılarını tamamen kapattıklarını belirtti, sözlerini şöyle sürdürdü: “ABD marka araçların kesinlikle satın alınmaması için üyelerimize sesleniyoruz. Taksici arkadaşlarımızdan akaryakıt alımında da yerli markaları tercih etmelerini istiyoruz. Yerli aracı dört gözle beklediğimizi ifade ediyoruz. Taksicilere yakışan, dün olduğu gibi bugün de milli ve yerli duruş sergilemektir.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bülent ışık
 15 Ağustos 2018 Çarşamba 15:12
Yillik 6 bin lira vergi ödeyen taksici esnafı plaka fiyatları bu vergiye göre nasıl 1 milyon liranın üzerinde oluyor. Taksici esnafı kazancına göre vergi ödeseydi bütçe açığı daha az olurdu ve ekonomimiz bu kadar kırılgan olmazdı.
 sezarın hakkı sezara
 15 Ağustos 2018 Çarşamba 12:03
Biri Başkana İZmir de UBER olmadıgını söylesin.
 Lombak
 15 Ağustos 2018 Çarşamba 12:00
Uber makyaj malzemesi falan hikaye. BOEİNG siparişlerini iptal etsinler. Helal diyelim. F35lerin tüm programlarından çıkalım. Rus savaş uçaklarına girelim. Baba kalemler bunlar. Hadi bakalım. Yapsınlar helal diyelim. Gerisi fos. Yoksa Millet dolarını sattı. Dolar kalmadı. Yine yükselecek. Sonuç fossss. Artist makyajı yapınca artist olunmuyor.
 enver
 15 Ağustos 2018 Çarşamba 11:05
hadi oradan fırsatçı seni... dün taksiye 82 tl ödedim . ne fatura ne çalışan bir klima... önce hizmt kalitesini yükseltin
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz