MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkan Nasır'dan 'Yeni İmar Yönetmeliği' için müteahhitlere çağrı!
İnşaat/Emlak
5 Temmuz 2017 Çarşamba 08:48

Başkan Nasır'dan 'Yeni İmar Yönetmeliği' için müteahhitlere çağrı!

Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır Resmi Gazete’de yayınlanan Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili çalışmalara başladıklarını söyledi. Nasır, “Konuyla ilgili herkesin bilgisine başvurup talepleri alacağız. Ankara’da ilgili yerlerle paylaşacağız" dedi.

EGEDESONSÖZ- İnşaat sektörü başta olmak üzere bu sektöre katkı koyan herkesin merakla beklediği Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlandı. Geçtiğimiz günlerde duyurulan yeni yönetmelik ile aynı zamanda eski başvuruların işleme alınmasının önünü açarken yürürlüğe giriş tarihi ise 1 Ekim tarihi olarak ilan edildi.

Yönetmelik gereğince 22 Mayıs 2014 tarihinden önce yapı ruhsatı almaya yönelik olarak işlemlere başlanılmış olan ve bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce veya sonra yapılan yapı ruhsatı başvuruları 1 Ekim 2017 tarihine kadar sonuçlandırılmak kaydıyla, başvuru sahibinin talebine bağlı olarak, ilgili işlem tarihinde yürürlükte olan Yönetmeliğin 30 Mayıs 2013 tarihi ve sonrasında yürürlükte olan hükümlerine göre neticelendirilecek. Ayrıca yönetmeliğin açıklandığı tarih olan 1 Temmuz itibariyle ruhsat başvurusu yapanlar üç aylık hak kazanmış olacak.

TALEPLERİ ALACAĞIZ
Konuyla ilgili üç aylık süre müteahhitleri ve ilgili kurumları büyük oranda rahatlattı. İzmir Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, “Sektör olarak talepleri alacağız. Her ilde kendine göre sorunlar var. Resmi Gazetede yayınlanan yeni yönetmeliğin avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Biz artı ve eksilerini inceliyoruz. Ona göre hareket edeceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Müteahhitler Konfederasyonu’na bize gelen talepleri aktaracağız. Aynı zamanda TOBB bünyesinde inşaat komitesinde de meseleyi irdeleyeceğiz. Türkiye genelinde 51 derneğin 120 bin müteahhit üyesi var. Bu birliklerin yan kollarıyla birlikte sayılar daha da artıyor. Bu konuyla ilgili bize başvuru yapabilir, önerilerde bulunabilirler. Ayrıca  [email protected]  adresinden bize ulaşıp, e-posta gönderebilirler” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz