MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bergama-Böblingen kardeşliğinin 50'nci yılı kutlandı
Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2017 Çarşamba 16:30

Bergama-Böblingen kardeşliğinin 50'nci yılı kutlandı

İzmir'in Bergama ilçesi ile Almanya'nın Böblingen şehirleri arasındaki kardeş kent ilişkilerinin 50'nci yılı Böblingen Kongre Merkezi Vürtemberg Salonu'nda düzenlenen törenle kutlandı.

Bergama ile Almanya'nın Böblingen şehirleri arasındaki kardeş kent ilişkilerinin 50'nci yılı kutlama törenlerine Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Böblingen Belediye Başkanı Wolfgang Lützner, Stutgart Başkonsolosu Seyhan Sucu ve kardeş kentlerden gelen çok sayıda konuk katıldı.

Törende konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 1967 yılında başlayan Bergama ile Böblingen arasındaki dostluk ilişkisinin Türkiye'deki en eski kardeş kent ilişkilerinden birisi olduğunu belirtti. Gönenç, "Bu kardeş kent ilişkisinin Bergama'ya çok katkısı var. Böblingen dışında Avrupa'nın farklı ülkelerinde 12 kardeş kentimiz daha var. Başarı ile ilişkilerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. 3 yılda bir yinelenen Kardeş Şehir Olimpiyatları da bu dostluk ve kardeşliğin pekişmesinde çok önemli rol oynuyor" diye konuştu.

ALMANYA VE TÜRKİYE ARASINDAKİ İLK KARDEŞLİK
Törende Konuşan Böblingen Belediye Başkanı Wolfgang Lützner Bergama ve Böblingen arasındaki kardeş kent ilişkisinin Almanya ve Türkiye arasındaki ilk kardeşlik ilişkisi olduğunu dile getirerek," 26-30 Temmuz tarihleri arasında bu yıl 5'inci kez düzenlenecek olan Kardeş Şehir Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmaktan ve konuklarımızı misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz" dedi. Törenin sonunda her iki kentin belediye başkanı günün anısına açılan anı defterini imzaladıktan sonra 50'inci yıl anısına ilişkin hediye takdiminde bulundu.

26 Temmuz tarihinde Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, İskoçya, İtalya ve Türkiye olmak üzere 7 ülkenin katılacağı ve 26-30 Temmuz tarihleri arasında Böblingen'de gerçekleşecek 5. Kardeş Şehir Olimpiyatları'nda Bergamalı 100 sporcu ülkemizi temsil edecek. (DHA)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz