MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Buca’da temizlik seferberliği
Yerel Yönetimler
25 Temmuz 2015 Cumartesi 14:44

Buca’da temizlik seferberliği

Buca Belediyesi, yaz sıcaklarını artması ile kötü koku, haşere ve sinek oluşumunu önlemek için çöp konteynırlarında temizlik çalışmalarını hızlandırdı. Halk sağlığını güvence altına almak amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde her hafta Buca’nın 47 mahallesinde bulunan 6010 adet çöp konteynırı ile 645 çöp varili temizleniyor.
İZMİR - Daha temiz bir kent yaratma hedefiyle ilçedeki temizlik çalışmalarını aralıksız sürdüren Buca Belediyesi, yaz aylarının en sıcak günlerinin yaşandığı bu günlerde temizlik çalışmalarına hız verdi. Sıcakların artmasıyla çöp konteynırlarında oluşan kötü koku ile birlikte haşere ve sinek oluşumunu engellemek için harekete geçen Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçeyi 6 bölgeye ayırdı. Oluşturulan temizlik ekipleri her gün bir mahallenin cadde ve sokaklarının yanı sıra çöp konteynırlarının temizliğini yapıyor. Her gün düzenli olarak yürütülen çalışmalarda ekipler, bir hafta içerisinde ilçede girilmedik mahalle, temizlenmeyen çöp konteynırı bırakmıyor.
Her gün ilçenin 6 mahallesinde yürütülen çalışmalar ile çöp konteynırları yerinde yıkanarak, dezenfekte ediliyor. Konteynırlar araç içine alınmadan önce köpüklenip, ilaçlanıyor. Son derece pratik uygulanan işlem sırasında, özel tasarım kamyonunun içine alınan plastik ve metal konteynırlar  2 dakika süreyle tazyikli suyla yıkanıyor. Temizleme işlemi sayesinde çöp konteynırlarında pis koku, sinek oluşumunun yanı sıra görüntü kirliliği de önleniyor.

“BELEDİYEMİZ İLE GURUR DUYUYORUZ”
Bucalılar temizlik çalışmalarından duydukları memnuniyeti mahalle sakinleri “Belediyemiz ile gurur duyuyoruz” diye dile getirirken; Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Metin Yardı da, “Bucamız her geçen gün daha güzelleşiyor. Çalışmalardan dolayı genç Başkanıma teşekkür ederim” dedi.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz