MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de seçim kurulu bilmecesi: Yüksel’in delegeliği düşmedi!
Politika
10 Ocak 2018 Çarşamba 14:50

CHP İzmir’de seçim kurulu bilmecesi: Yüksel’in delegeliği düşmedi!

İl kongresinin ardından kurultay delegeliği hesaplarında seçim kurulunun arka arkaya yaptığı hesaplama hataları bilmeceye dönüştü. Yüksel’in delegeliğinin düşmediği ve kurultay delege listesinden sadece İsmet Korkmaz’ın liste dışı kaldığı öğrenildi. Listede sadece Hür girdi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- CHP İzmir İl Kongresi Deniz Yücel’in galibiyetiyle sonuçlanırken kurultay delegeliğinde karışıklık bir türlü çözülemedi.

Kadın ve genç kotasının hesaba katılmasının ardından son şeklini alması beklenen listede 3 kez deşiklik yaşandı.

İlk etapta 52’nci sırada yer alan Kiraz İlçe Başkanı İsmet Korkmaz’ın kadın kotasından dolayı liste dışı kaldığı ve Yeşim Tekoğlu’nun liste deldiği belirtilmişti.

- YÜKSEL'DEN FLAŞ KONGRE AÇIKLAMASI: İSMİM BİLGİM DIŞINDA YAZILDI!

Daha sonra genç kotasında da sıkıntı olduğu ve iki partilinin geleceği ifade edilmiş. Ve Korkmaz’ın üstünde yer alan ve aynı oya (286) sahip Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ile partinin sembol ismi Alaattin Yüksel  arasında kura çekildiği aktarıldı. İkisinin huzurunda çekilmesi gereken kurayı seçim kurulu Fırat ve Yüksel’in haberi olmadan çekmiş ve Yükse delege listesi dışında kalmıştı.

Son elde edilen bilgiye göre seçim kurulu burada da yanlış hesap yaptı. Kurultay delegeliği listesinden sadece bir ismin düşmesin yeterli olduğu öğrenildi. Her halükarda İsmet Korkmaz’ın liste dışı kalması kesinleşti. Tekoğlu’nun listeye girip düşmesinin ardından onun durumu da netleşti. Tekoğlu liste dışı kaldı. Çünkü Tekoğlu’nun ardından gelen Sibel Hür ham kadın hem genç kotasını dolduruyor. Ve Hür’ün listeye girmesi kadın ve genç kotası hesabına göre listesin son şeklini alması için yeterli. Bu durumda Yüksel’in delegeliği düşmemiş oldu. Ayrıca genç kotası için iki isim gerekli olduğu belirtilmiş ve Zübeyde Canpolat’ın listeye girdiği belirtilmişti. Gelişmeler ardından genç kotasında bir kişiye ihtiyaç duyulduğu ve Hür  de bu eksikliği kapattığı için Canpolat liste dışı kaldı.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Izmirli
 11 Ocak 2018 Perşembe 10:44
Öncelikle bugüne kadar CHP''den başka kimseye oy vermediğimi belirtmek isterim. Ama artık bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. Şu tramvay muhabbetine zaten çok oy kaybedildi. İlçe genel kurullarına bakıyoruz birbirine küsen küsene... Taşeronlar özellikle Konak Belediyesinde mağdur ediliyor. Merbel denen belediye şirketine aynı şartlar ile geçilmeyi bekleyen ve en doğal hakkı olan bu personeller bir sürü sancılı sürece mağruz bırakılıyor. Bunun yanı sıra Aziz Kocaoğlu bir daha ki seçimlerde kesinlikle aday olmamalı. Sokağa çıkıp sorun izmirde 10 kişiden 9 tanesi sevmiyor kendisini. Oylar CHP için geliyor kişilere değil. Fakat rahmetli Ahmet Priştina gibi bir başkan adayı olursa AKP''ye oy bile çıkmaz. Önümüzde yerel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi var. Acilen CHP olarak izmir başta olmak üzere radikal kararlar alınması gereklidir. Erdoğan''ın ekmeğine yağ sürülüyor senelerdir. Aksi takdirde yine gücü olmayan bir ana muhalefet olarak kalınır ve başkanlık sistemide gelir CHP''li belediyelerin hepsi kapatılır. Aklınızı başınıza alın arkadaşlar parmağında oynatıyor bir tane adam herkesi. Zaman birlik zamanı. Aziz başkana emeklerinden dolayı teşekkür eder aday olmamasını temenni ederim ...
 Rasgele
 11 Ocak 2018 Perşembe 08:56
Bunları kapıdan kovsan bacadan girerler madem bilgin dışında listeye yazıldıysan istifa et milletin aklıyla dalga geçiyorsunuz bu yaptıklarınız geçmişte yaptığın doğruları da götürüyor
 Bucalı
 10 Ocak 2018 Çarşamba 18:48
Sayın Alaattin Yüksel, Bilgin dışında seni listeye yazdılarsa, gereğini yap istifa et... Listeden düşünce ben zaten istememiştim, listeye tekrar geri dönünce eh yapacak bir şey yok devam edelim,,,kimseyi inandıramazsın..
 Bucalı
 10 Ocak 2018 Çarşamba 18:45
Yine yaptınız Alicengiz oyununuzu... biri kota koyar, diğeri kotayı delmek için genç bir kadın koyar hem kadın, hem gençlik kotasından sıyrılırlar , her şeyleri göstermelik..
 chp il delegeleri
 10 Ocak 2018 Çarşamba 17:45
1- Alaattin Yüksel ben aday olmadım diye açıkladı 2- Adaylık müracaatı sahte imza ile yapılmış 3- Tüzüğe göre adayın kendisi divana getirip vermesi gerekiyor. 4- Divanda bulunan şahıs Ednan Aslan bunu organize ediyor 5- O zaman istemi dışında yasal olmayan biçimde aday gösterilen kişi, aday olmadığını açıklamasının arkasına, adaylıktan çekildiğini ve bu usulsüzlüğü yapan kişinin istifasının arkasından, disipline verilmesi gerektiğini de açıklamalıydı. 6- Alaattin Yüksel beyden gereğini yapmasını bekliyoruz CHP İL DELEGELERİ
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz