MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’de sürpriz: O ilçe başkanı da istifa kararı aldı!
Politika
11 Ekim 2018 Perşembe 12:27

CHP İzmir’de sürpriz: O ilçe başkanı da istifa kararı aldı!

Seferihisar İlçe Başkanı Yetişkin ve yönetim kurulundan 5 isim aday adaylığına başvuruda bulunmak için istifa kararı aldı. Yetişkin, “İstifa kararım doğru. 15 yaşından beri bu partideyim. Çok sayıda görev yaptım. Partim bana hangi görevi verirse yapmaya hazırım” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü’nde 2019 yılında gerçekleşecek seçimler için aday adaylığı noktasında hareketlilik yaşanıyor. Görevde olan isimlerin istifa etmeleri için son tarih 12 Ekim Cuma (Yarın) olarak ilan edilmişti.

Başta ilçe ve il başkanları olmak üzere gözler örgüt görevini yürüten isimlere çevrildi. İzmir’de kongreler sürecinden itibaren hangi ilçe başkanının hangi göreve talip olacağı kulislerde dillendiriliyordu. Yaşanan dönemde de istifalar ve istifa sinyalleri basına yansıdı. Fakat sürpriz bir gelişmenin Seferihisar’da yaşandığı öne sürüldü. Örgüt görevi yürüten 5 ismin belediye meclis üyeliği, İlçe Başkanı İsmail Yetişkin’in ise belediye başkan aday adaylığı noktasında istifa kararı aldığı öğrenildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yeni dönemde aday olmayacağını ilan etmesinin ardından kulisler hareketlenmişti. Büyükşehir noktasında Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ismi dillendiriliyor. İlçe Başkanı Yetişkin’in bu iddiaların gerçekleşmesi halinde yol haritasının şekilleneceği öne sürüldü. Soyer’in olası büyükşehir adaylığı ya da aynı göreve aday gösterilmemesi halinde Yetişkin’in Seferihisar Belediye Başkanlığı için yarışa dahil olacağı belirtildi. Soyer’in görevinde kalması durumunda ise Yetişkin’in rotasının belediye meclis üyeliği olacağı aktarıldı.

PARTİM NEREDE GÖREV VERİRSE YAPMAYA HAZIRIM!
İddialar karşısında konuşan İlçe Başkanı Yetişkin, “15 yaşından beri bu partinin içindeyim. Çok sayıda görev yaptım. Bu ailenin içinde olmaktan da onur duydum. Partim bana meclis üyeliğin, belediye başkanlığı, nerede görev verirse yapmaya hazırım” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz