MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP İzmir’den AK Partili o Meclis üyesi için suç duyurusu!
Politika
23 Haziran 2017 Cuma 15:53

CHP İzmir’den AK Partili o Meclis üyesi için suç duyurusu!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, AK Parti Karabağlar Belediye Meclis üyesi Emrullah Kavuz’un CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için sarf ettiği sözler ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Karabağlar meclis üyesi Emrullah Kavuz'un yayınladığı bir video ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve adalet yürüyüşüne katılanlara yönelik ağır sözler sarf etmesi ile ilgili olarak tepkiler dinmiyor. CHP İzmir İl Başkanlığı ise konuyla ilgili hukuki süreci başlattı.

- AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNDEN OLAY YARATAN VİDEO

DAVA AÇILMASI TALEP EDİLDİ
Kavuz hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına başvuran CHP İzmir, hazırladığı dilekçeyi başsavcılığa teslim etti. Şikayet dilekçesinde şikayetçi olarak CHP Parti Meclisi üyesi Avukat Şehrazat Mercan, CHP İzmir İl Sekreteri Avukat Birgül Değirmenci, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Yücel Özen ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız'ın ismi yer alırken, Kavuz hakkında "cezalandırması istemi ile dava açılması” talep edildi.

Dilekçede "Türkiye cumhuriyeti, sık sık kesintilere uğrasa da, olağan üstü hal ilanları ile idare edilse de, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün koruması altındaki vatandaşlarının anayasa ve Avrupa insan hakları sözleşmesinin hüküm altına aldığı düşünce ve eylem özgürlüğünün olduğu bir ülkedir. Bu ülkede, ana muhalefet partisinin genel başkanının, geniş kitleler tarafından kabul gören, anayasal hukuk düzenine aykırı bulunmayan, hiç bir erk in gayrı hukuki bulmadığı “adalet yürüyüşü”, şüpheli tarafından, hakaret ve tehdit ile kararlı bir şekilde engellenmeye çalışma gayretine uğramıştır. Şüphelinin gayreti, kendisi gibi düşünen bir grup tarafından sloganlarla desteklenmektedir. Ülkemizde, bu tür fanatik grupların kendinde hak görerek, eylem gerçekleştirdikleri, suç işledikleri, cezaevlerinde, sokak ortasında, evde, siyasilere, kadınlara, kendilerinin inanç ve düşünce yapısının dışında kaldığını düşündükleri kimselere karşı, öldürmeye varan suçlar işledikleri çok sık rastlanır bir durumdur. Dolayısı ile şüphelinin bu hal tarzı ve kararlılığı, mensubu olduğumuz ve çeşitli organlarında çalıştığımız ana muhalefet partisi olan partimizin liderine yönelik ciddi ve yasal takibi gerektirir bir eylemdir" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz