MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP Karşıyaka'da üyelerden Genel Merkez hamlesi: Önlem istediler!
Politika
14 Ekim 2017 Cumartesi 12:54

CHP Karşıyaka'da üyelerden Genel Merkez hamlesi: Önlem istediler!

Mahalle delege seçimlerini geride bırakan Karşıyaka’da bazı üyeler genel merkeze dilekçe yazdı. Üyeler blok liste uygulamasından yakınırken gerçekleşecek seçimler için teknik düzenleme istedi. Ayrıca baskı ortamı olduğunu ifade eden partililer bu durumun ortadan kalkmasını da talep etti.

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay takviminin ilk ayağını geride bırakan Karşıyaka’da bazı partililer ilerleyen dönemde gerçekleşecek ilçe kongresi için flaş bir çıkışa imza attı.

İlçe örgütünde bulunan bir kısım üye genel merkeze talimat düzenlemesi için dilekçe yazdı. Ankara’ya gönderilen, ‘Kongrelerde delegelerin tercihlerini özgürce kullanmasına önlemler talebi’ başlıklı yazıda ilçe kongresi için bir dizi uygulama isteniyor.

Partililer blok liste uygulamasından yakınırken, özgür iradelerinin sandığa yansımasına engel gördükleri baskı ortamının var olduğunu ve bunun engellenmesi gerektiğini vurguladı.

Genel merkeze giden dilekçede şu ifadeler yer aldı:

"Partimizin kongrelerinde, delegasyonun tercihlerini özgürce yapabilmeleri özellikle blok liste uygulamasında engellenmektedir. İlçe Sandık Seçim Kurulu’nca oy kullanmak için gelen delegelere, mühürlü zarf ve mühürlü blok listeler (renkli) verilmekte.

Delege tercihini yaptığı listeye oyunu kullanırken, tercih etmediği liste yanında kaldığı için, özellikle baskı grupları (Belediyeler, gruplar) delegenin kullanmadığı mühürlü listeyi geri getirmesini istemekte ve teslim almakta. Bu geri getirme işlemi salonda, salon dışında veya ertesi gün yapılabildiği için engellenememekte.

Böylece işten çıkarma veya işe alınma veya başkaca ekonomik, sosyal baskıların yarattığı endişelerle, delegeler özgürce oy kullanamamaktadır.

Bu uygulamayı yapanlarca sandıklar resmen açılmadan sonuç bilinmekte. Bu durum adeta açık oylama, kapalı tasnif gibi seçme ve seçilme özgürlüğünü açıkça engellemektedir.

Bu demokrasi ve seçmen özgürlüğüne aykırı uygulamaya karşı, oy kullanmada baskıyı önleyen yöntemlerin (örneğin zarfların delegelere mühürlü, blok oyların mühürsüz olarak oy kabininde bulunması, blok Listelerin, aynı oy pusulasında yer alması ve tercih mührünün basılması vb.) belirlenmesini, ilçe seçim kurullarınca uygulanması yönünde genelge, talimat düzenlenmesini talep ediyoruz"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 selçuk
 14 Ekim 2017 Cumartesi 18:29
selçukta çarşafliste olarak gidilecekti ama akp ye kaybeden ve hala koltuk hırsı bürümüş olan vefa ülgür blok liste isteyerek seçimin tarihini değiştirdi sorsanız kendisine demokrattır güldürmeyin...
 karşıyakalı
 14 Ekim 2017 Cumartesi 13:14
Bu koltuk hırsı nedir böyle arkadaşlar. Bu dilekçeleri verenlerde kesinlikle koltuk hırsı ile yanıp tutuşanlar olmalı. Geçmiş ilçe başkanlığı seçimlerinde de şu ilçe başkanı adayı partiye yakışmıyor diye genel merkeze dilekçe verenler yada dosya götürdüğü iddaa edilen kişiler sonra bu CHP ye yakışmıyor dedikleri adamla yanyana geldi birlikte hareket etti bu ne yaman çelişki böyle. CHP İktidar bu ve buna benzer kişiler yüzünden gelemiyor ve gelemezde. Biraz saygı lütfen. DSP gidip orada birşey olamayınca tekrar CHP ye dönenler bırakın bu koltuk sevdasını artık CHP yi bitiriyorsunuz.
 L.Benal KUT
 14 Ekim 2017 Cumartesi 13:10
Foca daki secimler gibi çarşaf liste.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz