MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çiğli’de evlere çorba servisi... Gümrükçü: Hedefimiz her gün 1000 eve girmek!
Yerel Yönetimler
28 Mart 2020 Cumartesi 12:54

Çiğli’de evlere çorba servisi... Gümrükçü: Hedefimiz her gün 1000 eve girmek!

Türkiye’de olduğu gibi İzmir’de de belediyeler salgınla mücadele noktasında önemli görevler yüklendi. Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, 65 yaş üzeri ve kronik hastalığı olup, dışarı çıkma yasağına takılan vatandaşların evlerine çorba servis etti. 25 Mart'tan bu yana her gün çorba dağıtıldığını söyleyen Gümrükçü, "Hedefimiz her gün bin eve ulaşmak" dedi.

EGEDESONSÖZ- Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de koronavirüs ile mücadele sürdürülüyor. İl ve ilçelerde belediyelerin sorumlulukları bir hayli artarken özellikle 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olanlara evden çıkma yasağı getirilmesiyle birlikte yerel yöneticiler rutin hizmetlerin yanında adeta sipariş götüren kurye gibi çalışmaya başladı.

İzmir’de mahalle temizliği mesailerine katılan ve eline fırça alarak sokaklarda hijyeni sağlamaya gayret eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü ve belediye görevlileri ev ev dolaşarak sıcak çorba ikram etti.

‘Birlikte başaracağız’, ‘Yarınlar bizim’, ‘evde kal Türkiye’ gibi başlıklarla sosyal medya hesabından bilgilendirme yapan Başkan Gümrükçü, “65 yaş üstü ve ihtiyaç sahiplerinin evlerine tek kullanımlık kaplarla sıcak çorba ve ekmek servisi yapıyoruz” dedi. Gümrükçü ayrıca irtibat numaralarını da yazdı. Gümrükçü telefon için 02323769980, Watsapp hattı için ise 05380114747 numarasını kamuoyuna duyurdu.  

Başkan Gümrükçü, "25 Mart Çarşamba günü başladık. İlk olarak 450 haneyle start vermiştik. O günden beridir her gün dağıtıyoruz. Bugün ise 650 haneye ulaşıldı. Günde bin eve çorba götürmeyi hedefliyoruz" dedi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz