MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZTO'da tarihi zafer: Özgener kaç oy aldı?
Ekonomi
14 Nisan 2018 Cumartesi 09:52

İZTO'da tarihi zafer: Özgener kaç oy aldı?

Eski Başkan Demirtaş’ın akşam saatlerinde tüm görevlerinden istifa ederek yarıştan çekilmesi sonrasında Mahmut Özgener’in tek listeyle girdiği seçim sonuçlandı. Yeni Başkan Özgener, 151 oyla resmen koltuğa oturdu. Özgener böylece 133 yıllık köklü kurumun 11'inci başkanı seçilmiş oldu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Ticaret Odası’nda (İZTO) 9 Nisan’da gerçekleşen komite seçimlerilye oluşan meclis üyeleri yönetim kurulu başkanını seçmek için sandık başına gitti.

Mevcut Başkan Ekrem Demirtaş ile Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener arasında rekabete sahne olması beklenen seçimlerde dün akşam saatlerinde flaş bir gelişme yaşanmıştı.

26 yıllık oda Başkanı Demirtaş seçime 12 saatten az bir süre kala tüm görevlerinden istifa ettiğini açıklamıştı. Bunun üzerine başka bir aday çıkıp çıkmayacağı merak konusu olmuştu. Fakat herhangi bir isim yarışa dahil olmayınca asırlık ticaret odasının yeni binasında saat 09:00’da başlayan seçime Mahmut Özgener tek listeyle girdi.

151 OYLA BAŞKAN SEÇİLDİ
Saat: 13:00'da ise sandıklar kapandı ve oy sayım işlemine geçildi. Yapılan oylamada Özgener, 151 oy alarak yeni başkan oldu. 9 oy boş atılırken 14 oy geçersiz sayıldı. Böylelikle Özgener 133 yıllık İzmir Ticaret Odası'nın 11'inci başkanı oldu. 

ÖZGENER İSTİFA ETTİ YEDEĞİNİ YÖNETİME ALDI
Özgener İnşaat Komitesi’nden istifa etti. Yerine yedekten İzmir Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail Kahraman meclise geldi. Kahraman daha sonra yönetim kurulu listesinde yer aldı.

NASIR GÖREV İSTEMEDİ
Süreçte Özgener’le birlikte hareket eden Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır’ın hiçbir listede yer almadığı ve görev istemediği öğrenildi.

DEMİRTAŞ OY KULLANAMADI
Demirtaş’ın tüm görevlerinden istifa etmesinin sonrasında meclise içecek grubundan ilk yedek sırada olan Kaya Kapsal girdi. Yönetim kurulu başkanı ve meclis başkanı seçiminde Demirtaş oy kullanamadı. Kapsal'ın da gerekli işlemleri yaptıramadığı için oy kullanamadığı beirtildi. Toplam 175 meclis üyesinden 174'ü sandık başına gitti.

CHP VE MHP'DEN İKİ İSİM
Geçmiş dönemde Balçova'da CHP'den aday adayı olan ve aynı zamanda Ortak Akıl Grubu içinde yer alan Şenol Aslanoğlu, yönetimde yer aldı. Öte yandan geçmiş dönemde MHP Konak'tan belediye başkan aday adayı olan Adil Özyiğit de yönetim yedek listesine yazıldı.

KADINLAR YOK!
Yönetim kurulunda hiçbir kadına yer verilmemesi dikkat çekerken, TOBB delege ve disiplin kurulu listelerinde sadece birer kadına yedeklerde yer verildi. Nuray Eyigele İşleyen TOBB yedek delegesi yazıldı. Nurcan Altunkaynak ise disiplin kurulu yedek listesinde yer aldı.

Yönetim Kurulu

TOBB Delegeleri

Disiplin Kurulu

- İZTO SEÇİMLERİNDE FLAŞ GELİŞME: EKREM DEMİRTAŞ ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ!

- İZTO SEÇİMLERİ: DEMİRTAŞ ÇEKİLDİ, ÖZGENER'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ!

 

KİM/KAÇ OY ALDI?

Başkan Özgener 151 oy alırken, yöneti kurulundaki diğer isimlerin aldığı oy ise şu şekilde oluştu:

Eyüp Cemal Elmasoğlu: 149

Ali Osman Öğmen: 146

 Abdullah Salkım: 147

 İsmail Kahraman: 143

Serdar Gökhan Arıkan: 147

Şenol Aslanoğlu: 140

Mehmet Şahin Çakan: 146

Mert Pala: 148

Oğuz Özkardeş: 149

Emre Kızılgüneşler: 148

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Bucalı
 14 Nisan 2018 Cumartesi 13:42
Hayırlı olsun değişim şarttı fakat yönetimde bir BAYAN olmaması büyük bir yanlış olmuş KADINSIZ bir yönetim şekli düşünülemez...
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz