MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İhlas Holding İzmir’de çinko-kurşun arayacak!
Ekonomi
13 Ağustos 2015 Perşembe 12:58

İhlas Holding İzmir’de çinko-kurşun arayacak!

İhlas Holdig’e bağlı Mir Maden İşletme-Enerji ve Kimya Şirketi Bayındır’ın Sarıyurt köyünde çinko-kurşun arayacak. Uzun süredir bölgede sahada tespit yapan şirket çalışmalara başlayacak.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İhlas Holding’e ait Mir Maden İşletme-Enerji ve Kimya Şirketi Bayındır’da çinko ve kurşun zenginleştirme tesisi için düğmeye bastı.

Enver Ören’in vefatından sonra oğlu Ahmet Mücahit Ören tarafından yönetilen Holdingin şirketlerinden birisi olan Mir Maden Şirketi Bayındır’ın Sarıyurt Köyü’nde tesisi kuracak “Çinko-Kurşun Zenginleştirme (Flotasyon) Tesisi” için gerekli çalışmaları yapan şirket İzmir Valiliği’ne başvurusu yaptı.  Ön kabulü yapılan proje için ÇED süreci başlatıldı. Önümüzdeki günlerde halkın görüşüne açılacak proje için bir tarihin belirlenmesi bekleniyor.


 
SÜREÇ NASIL GELİŞTİ?
2013 yılı içinde, İhlas Madencilik’in iştiraki olan Mir Maden İşletmeciliği Enerji ve Kimya San. Tic. Ltd. Şti.’ye ait Sarıyurt köyü sınırları içinde yer alan iki adet çinko kurşun işletme ruhsatlı sahası içindeki 500 ton/ay kapasiteli konsantre çinko+kurşun üretimi için fizibilite çalışmaları tamamlandı. Sahalar içinde rezerv arama ve artırma çalışmaları devam ederken işletme ruhsat bölgesinde bulunan ve kurşun minerali açısından zengin görülen 7 dönümlük şahsa ait arazi satın alındı. Şirket bünyesinde bulunan diğer alanlardaki kapasiteleri artırma çalışmalarını sürdürürken diğer yandan arama faaliyetleri için de çalışmaları yapmış oldu.
 
Öte yandan şirketin kendisine ait sahalarda 563 bin ton %4,59 Pb (kurşun) ve %5,13 Zn (çinko) tenörlü görünür rezervi yer alıyor. Şirket Bayındır’daki aynı çalışmayı Manisa Salihli’de bulduğu alanda da yapıyor.


 
KİMLER ORTAK?
Ayrıca MİR Maden şirketin ortakları arasında en büyük pay İhlas Holding'e ait. Yine şirkette, Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Kemal Aydın, Finans İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tuğcu, Mahir Kamacı, Ümit Kılıç, Sedat Kuruca, Mehmet Küsmez ve Mehmet Erdoğan Güneş gibi isimlerin ortaklıkları bulunuyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 ec
 13 Ağustos 2015 Perşembe 14:12
Doğaya zarar verirseniz şofbenlerini Konak'ta yakarım!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz