MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de o bölgenin çehresi değişiyor... 3 gökdelen birden!
Ekonomi
8 Eylül 2017 Cuma 08:53

İzmir'de o bölgenin çehresi değişiyor... 3 gökdelen birden!

İzmir Valiliği Kılıçlar Grup tarafından Bornova Altındağ’da yapılacak 765 konut 39 dükkandan oluşan Espeda İzmir Projesi’ne onay verdi. Kısa sürede tamamlanacak olan proje karma olacak.

Ender ALDANMAZ / EGEDESONSÖZ- Kılıçlar Dış Ticaret Metal Maden Enerji Sanayi Anonim Şirketi tarafından Bornova Altındağ’da yapılacak 166 milyon TL bütçeli Espeda İzmir Projesi’nin çalışmaları başladı. İzmir Valiliği, otogara yakın mesafede Kamil Tunca Bulvarı’nın sağ ve sol taraflarında bulunan arazide yapılacak üç adet gökdelen projesi için “ÇED Gerekli Değildir” kararı verdi.

Sondaj ve temel çalışmaları devam eden proje karma özelliği taşıyor. Projenin bir tanesinde 563 konut 23 dükkan diğerinde ise 202 konut 6 dükkan yer alıyor. Gökdelende otururken camları açılabilen teras büyüklüğündeki balkonların yanı sıra doğalgazlı yerden ısıtma ve iklimlendirme sistemleri konutlarda yer alıyor. İzmir ve Ege bölgesine has begonvil çiçekleri ile gökyüzüne uzanan 100 dönüm yeşil alanı, havuzu olan Espada İzmir, 4 kat AVM'si ile dikkat çekiyor. İki katı ofislere ayrılan Espada İzmir, Loft dairelerle karma bir projeyi temsil edecek. Bornova Altındağ'da 210 bin metrekare brüt inşaat alanı üzerine 30 bin metrekare AVM alanı ve 145 bin metrekare konut alanından oluşacak Espada İzmir projesinde içinde yer alacaklarla da görüşmelerin başladığı belirtildi.

Ayrıca tek blok halinde yapılacak diğer projede  4 bodrum kat ve toplamda 25 kattan oluşan ilk 2 katı dükkan olarak değerlendirilecek. Proje kapsamında 271 araçlık otopark ve 680 m2 sığınak yapılması planlanıyor. Toplam 202 adet konut olarak planlanan projede her dairede ortalama 4 kişinin ikamet edeceği düşünülürse, söz konusu proje kapsamında ortalama 808 kişi konaklayacak.  563 konutluk projede ise 2 bin 252 kişinin oturması düşünülüyor.

Öte yandan Kılıçlar Dış Ticaret Metal Maden Enerji Sanayi Anonim Şirketi’nde Yasin Kılıç, Serkan Kılıç, Ali İhsan Kılıç, Gafur Kılıç, Serdar Kılıç ve Erol Kılıç’ın ortaklıkları bulunuyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Salatalık
 8 Eylül 2017 Cuma 21:28
Misafir , abicim sen şaka mısın ? Otogar açılalı 20 yıl oldu. 20 yıl önce açıldığında "metro geliyor" afişleri vardı. Aradan geçmiş 20 yıl ortada metro yok. Bakanlık son yıllarda projeyi üstlendi , biliyoruz da yapmıyorlar. Bakanlık 5 yıl daha yapmasa bekleyecek miyiz ? Otogar çürüdü. Parayı kıysınlar da kimin parasına kıyacak ne demek ? Bu mantıkla belediyenin hiçbir proje yapmaması gerekiyor. Buca' ya metro iktidar yüzünden gecikmiş. Hiçbir şey bilmeyip atıp tutan insanlar dolu. İzmir'in metro projeleri 90' lı yıllarda Alman şirket tarafından yapılan trafik sayımlarına göre projelendirildi. Aradan geçmiş neredeyse 30 yıl. 30 yıl önce adamlar şuraya şuraya metro lazım demiş ama bir bakıyoruz ki Buca metrosunun projesi daha yeni bitti ve dosya Ankara'ya gönderildi. Yıllardır niye uygulama projesini yapmadın? Binali Yıldırım harita üzerinden çizmişler, projesi yok dediğinde projesi var denilmişti. Varsa niye bir daha proje yaptırıyorsun? Var olan proje 2010 yılında Yüksel projenin hazırladığı Şirinyer - Tınaztepe Kampüs arası tramvay. O da yapılmadı , isabet oldu. Metro ihtiyaç olan yere tramvay yapılmaz. Buca' ya , Karabağlar 'a metro lazım. 1 milyon kişi yaşıyor. Yol lazım diyorum adam kimin parasıyla yapacak diyor.
 konuk
 8 Eylül 2017 Cuma 15:29
Bıldır yediğin hurmalar, bu yıl tırmalar diye bir söz var :) Bu valilik torpilli rantiye gökdelenlerin ceremesini kim çekecek? Yapıp, satıp, işine bakan şirketler mi, orada yaşayacak olanlar mı, artan kalabalığın yaratacağı sorunları yaşayacak olan tüm vatandaşlar mı? Yapmayın, kıymayın, çağdaş kent yüksek yapılaşma değil, İstanbul'a dönmeyin, yazık etmeyin kentinize!
 misafir
 8 Eylül 2017 Cuma 15:25
Sayın salatalık, paraya kıysınlar da kimin parasına kim kıyacak? Atıp tutmak kolay, Buca tramvay ve metrosu iktidar yüzünden gecikti, bilmiyorsan öğren! otogar metrosu da hükümette, yapalım dediler, verildi, bekliyor bakanlıkta! İşkembeden atmakla olmuyor bu işler, izinleri bekliyor, siyanürlü madene Çed gerekli değildir diyenler, belediyenin yaptığı, yapacağı her şeye Çed istiyor, istediği gibi vermiyor da! Bunları nerdeyse bütün İzmirli biliyor, siz neden bilmiyorsunuz? Yoksa bilmezden gelenlerden misiniz?
 Salatalık
 8 Eylül 2017 Cuma 14:02
Yaklaşık 80-100 metrelik binalar. Çok yüksek değil. İzmir' in bu tarz konutlara ihtiyacı var. Bitişik nizam 3-4 katlı ucube yapılar yapılacağına böyle yapılsa daha iyi. İzmir 'in sadece konuta da ihtiyacı yok. Geniş bulvarlara da ihtiyacı var. Sen yol açma sonra trafik oluyor diye söylen. İzmir' in en kalabalık 2 ilçesinde 1 milyon kişi yaşıyor ancak ne Karabağlar' da ne de Buca' da ne yeterli yol ne de raylı sistem var. 1 milyon kişinin yaşadığı yerde 4x2 yol, metro olmalı. Kıyacaksın paraya yolu açacaksın ama bizde nedense hep küçük düşünme , vizyonluk var. 25 veya 35 metrelik yol açmayacaksın, 50 metrelik bulvarlar açacaksın. Ankara' nın ana caddeleri otoyol gibi. 8 şeritli. Dandik otogar açılalı 20 yıl olmuş daha hala metro yok. Yahu alt tarafı 4,5 km. 20 yılda 4,5 km metro yapılamıyorsa dükkanı kapatalım gidelim. Son yıllarda bakanlık ben yapacağım diye projeyi üstlendi ama ses seda yok. Belediyenin zaten umurunda değil. Sayın Başkan Bornova Merkez metro uzatması ne oldu ? 8 yıldır 1 km uzatma yapılamaz mı ?
 misafir
 8 Eylül 2017 Cuma 12:59
Rant ve akp, ayrılmaz ikili! Kocaoğlu'na rant iftirası atanlar utansın! Gökdelenlerden Kocaoğlu'nu suçlayanlar da öğrenmiş oldular gökdelenlere kimin izin verdiğini! Yazık, çözümlenmek üzere olan kent ve trafik sorunu içinden çıkılmaz, çözülmez hale gelecek demek ki! :( Yazık, çok yazık!
 Kadir
 8 Eylül 2017 Cuma 10:18
Çimento fabrikasının yanında gökdelenler konutlar sağlıklımı
 
 8 Eylül 2017 Cuma 10:13
Zamanla İzmir otogarından şehre girişin değişecek olması güzel bir gelişme. Şu an Afganistan görünümünde. Bölgede yapımı devam eden ve başlayacak benzer projeler de var. Metro da gelince süreç hızlanır. Zamanında metro yapılsaydı , bölgenin değişimi çok daha hızlı olurdu. Yol, metro yapılan yer değişir. Karabağlar'da da kentsel dönüşüm isteniyorsa doğru düzgün yol açılmalı, raylı sistem projelendirmeli. İzmir'in en kalabalık ilçesi şu an şehircilik olarak berbat durumda.
 emre
 8 Eylül 2017 Cuma 10:01
bravo valilik doldurun gokdekenle izmiri 2. istanbula cevireceksiniz izmiri ..yazik
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz