MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de yedi yüz seksen dört okula beyaz bayrak
Ege
22 Haziran 2017 Perşembe 16:50

İzmir'de yedi yüz seksen dört okula beyaz bayrak

Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan 2016-2017 Eğitim öğretim yılı “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” Projeleri tanıtım ve ödül töreninde dört yüz yirmi dokuz okul beyaz bayrak sertifikası almaya hak kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi törende yapmış olduğu konuşmada “ Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın beden ve ruh sağlığının korunması, sağlıklı ve güzel ortamlarda eğitim ve öğretimin sürdürülebilmesi amacıyla okul sağlığı hizmetleri çerçevesinde Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından protokol kapsamında “Beyaz Bayrak Projesi” yürütülmektedir.

Beyaz Bayrak Projesi kapsamında;

Daha önce Beyaz Bayrak almış ve süresi devam eden Eğitim Kurumu Sayısı 310 idi. Bu okullarımızdan 39’unun süresi doldu. 2016 – 2017 eğitim Öğretim yılının 1. Döneminde 84 okulumuz Beyaz bayrak almıştır. Bugün ise 429 okulumuza Beyaz Bayrak veriyoruz. İlimizde toplamda beyaz bayrak alan kurum sayımız 784’tür.

Hedeflediğimiz okul sayısını aştık..

“Beyaz Bayrak” projelerinde bir hedef koymuştuk ve bu hedefimiz yüzde 30 idi. Bugün geldiğimiz noktada bu hedefimizi % 35,13 oranı ile aşmış bulunmaktayız. Ülke genelinde bakanlık verileri açıklandığında bu sonuç ile ilk sıralarda yer alabileceğimizi tahmin ediyorum. Bugün ise koyduğumuz hedef yüzde altmıştır. Bütün okullarımızı ‘Beslenme Dostu ve Beyaz Bayraklı Okul’ sertifikası alacak standartlara ulaştırmak gerçek hedefimiz olmalı” diyerek ödülü almak için gayret gösteren okul ve kurumlarda çalışan personele teşekkür etti.

Okul ve kurumlarda beyaz bayrak ve beslenme dostu okul sayısının artırılması gerektiğini de vurgulayan Yahşi; “Beyaz bayrak bir standarttır“ dedi.

“ Gençlerimizin, evlatlarımızın, Öğrencilerimizin bulundukları ortamda sağlıklı bir şekilde eğitim ve öğretim görebilmeleri için her türlü imkân sağlanmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın gelecek nesillerin sağlığı için beraber çalıştığı bu proje ile İzmir'deki tüm okullar sağlık ve hijyen konusunda gerekli çalışmaları yapıyorlar” diye sözlerine devam eden Yahşi,

Çocukların akademik başarılarının yanı sıra sosyal, sportif ve kültürel alanlarda yapacakları etkinlikleri, temiz ve sağlıklı ortamlarda bulunmalarını ve doğru beslenmelerini önemsediklerini de vurguladı.

Beyaz bayrak tanıtım sunumunun ardından sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz