MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'deki fabrikada 'korona' isyanı: İşçiler iş bıraktı!
Güncel
4 Nisan 2020 Cumartesi 13:23

İzmir'deki fabrikada 'korona' isyanı: İşçiler iş bıraktı!

Çiğli Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 bin kişinin çalıştığı Akar Tekstil’de bir kişinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasından sonra işçiler iş bıraktı. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri işçiyle yakın çalışan personeli karantinaya aldı. Sendika ve işyeri temsilcileri ise firma sahibine tepki gösterdi.

EGEDESONSÖZ- Koronavirüs önlemleri kapsamında iş ve çalışma saatlerine düzenleme getirirken İzmir Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 2 bin kişinin çalıştığı Akar Tekstil firmasında bir kişinin testleri pozitif çıktı. Olay, kısa süre içinde fabrikada yayılırken pozitif vakaların arttığı ve ölenlerin de olduğu iddia edildi. Bunun üzerine işçiler eylem yapıp, ücretli izne çıkmak istediklerini söyledi. Ayrıca, firmaya nöbet sistemi ve koruyucu maske takılması önerisinde bulunan işçiler duruma tepki gösterdi.

Sendika yetkilileri de fabrika sahibinin önlem almadığını ve hiçbir şey yokmuş gibi işçileri çalıştırdığını iddia etti. Sabah saatlerinde toplanan kalabalık yetkili personellerin ikna çalışması sonrasında dağıldı. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise pozitif vaka ile karantinaya alınan kişileri doğruladı. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz