MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli halıcıların 'Overlokçu geldi hanım' isyanı
Ekonomi
2 Ağustos 2015 Pazar 14:57

İzmirli halıcıların 'Overlokçu geldi hanım' isyanı

İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, sokak aralarında ses sistemli araçlarla dolaşıp, "Overlok makinesi ayağınıza geldi. Halı, kilim, paspas, yolluk kenarına kenarına overlok yapılır. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir" anonsu yapanlara isyan etti. Ölçen, ilçe belediyelerinden yasanın uygulanmasını, denetimlerin sıklaştırılmasını ve cezaların kesilmesini istedi.
İzmir Ticaret Odası (İTO) Temmuz ayı olağan meclis toplantısında, sektörün yaşadığı sorunları dile getiren, aynı zamanda İTO Meclis üyesi olan İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, sokak aralarında ses sistemli kamyonetle dolaşıp "Overlok makinesi ayağınıza geldi. Halı, kilim, paspas, yolluk kenarına, halıfleks kenarına overlok yapılır. Beş dakikada yapılır, hemen teslim edilir" anonsları yaparak halı satan, aracın arkasında overlok çekerek haksız rekabet yaratanlara tepki gösterdi. Ölçen, ilçe belediyelerinden yasanın uygulanmasını, denetimlerin sıklaştırılmasını ve cezaların kesilmesini isteyerek şunları söyledi:
 
"Bu konuda derneğe çok sayıda şikayet geliyor. Vatandaş, 'sabahları overlokçu ile uyanıyorum' diyerek tepki gösteriyor. Arabanın kasasında overlok çekiliyor, el halısı toplayan da var, satan da. Sektöre darbe vuruyor. Dükkan açıp kira ve vergi ödeyen halıcılar için haksız rekabet yaratıyor. Mesleğin itibarını düşürüyor, ticari işletmelere zarar veriyor. Kabahatlar Kanunu uygulanmalı, denetimler daha sık yapılmalı, cezalar kesilmeli. Cezalar yeterli. 2015 yılı için gerçek kişilere 100 lira, ticari işletmelere ise 2 bin 124 ile 10 bin 665 lira arasında ceza öngörülüyor. cezaler kesilerek bunlar baskı altına alınmalı.”(dha)

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Aydınlanma neferi
 2 Ağustos 2015 Pazar 18:10
Yanlız overlokcu,lardan değil,semze meyva satanlar vede ençok cevre kirliliği yapan düğün konvoyları anfileri sonuna kadar açıp arabaların camlarından beline kadar dışarı sarkan coçuklar.Saat 12 geçmesine rağmen sesi kesilmeyen kına geçeleri sokak düğünleri, kent demi yaşıyoruz yoksa köy,demi yeteeeer artık.Bir hafta sonu evimizde kafamızı dinleyemediğimiz gibi kitap okuyamıyoruz.Yetkilileri göreve davet ediyorum lütfen duyarlı olsunlar.Özelikle Buca izkent
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz