MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmirli imamın ‘yolluk' zaferi: Danıştay’da kazandı
Güncel
1 Temmuz 2015 Çarşamba 10:35

İzmirli imamın ‘yolluk' zaferi: Danıştay’da kazandı

İzmir’de Ege Üniversitesi Mescidi'nde görevli olan imam Mehmet Çakırca’nın Amasya’dan gelirken talep ettiği yol harcırahını vermeyen kaymakamlığa açtığı dava yıllar sonra sonuçlandı. Bornova Kaymakamlığı Danıştay’a kadar giden yolluk davasını karara bağlarken imamı haklı buldu. Beş yıllık yolluk, faizi ile birlikte imama ödenecek.
Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - İzmirli imamın yolluk mücadelesi Danıştay’dan döndü. Bornova’da Ege Üniversitesi Mescidi’nde görev yapan imam Mehmet Çakırca Amasya Müftülüğü’nde sözleşmeli görev yaparken şu anda bulunduğu göreve açıktan ataması yapıldı.

İmam Çakırca kendisine yol harcırahı verilmesini isterken Amasya’dan İzmir’e gelmesi için yapacağı taşınma masrafının da karşılanmasını talep etti. İmamın bu talebi Bornova Kaymakamlığı tarafından ret edildi. Konuyu yargıya taşıyan imam işlemin iptali için dava açtı. İzmir 1. İdare Mahkemesi de yapılan işlemi yerinde bularak imamın yolluk talebinin zamanını geçirdiğini, süre aşımı olduktan sonra itiraz ederek dava açtığını ifade etti. İmam Çakırca’nın yolluk mücadelesine ret kararı çıktı.
 
KONUYU ÜST MAHKEMEYE TAŞIDI
İmam Çakırca, süre geçmesine rağmen görevde olduğu için bu parayı hak ettiğini ifade ederken İzmir’deki idare mahkemesinin kararı sadece bir hakimin imzası ile aldığını, tek hakimle karar alınamayacağını belirtti. Bu kez konuyu Danıştay’a götürerek itirazda bulundu. Danıştay, hem mahkemeden hem de kaymakamlıktan savunma isterken dosyayı yeniden inceledi. Beş yıl geçtikten sonra imam Çakırca, Danıştay’da yolluğun hak edildiğine dair kararı çıkarttı. İmama, bu paranın faizi ile birlikte ödenmesi kararı verilirken kararın bozulması ve yeniden düzenlenmesi için dosya idare mahkemesine gönderildi.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Işık Dikicigil
 1 Temmuz 2015 Çarşamba 11:26
HUKUK HERKESE LAZIMDIR. İMAMA DA CEMAATE DE. ONUN İÇİN CUMHURİYETİN KIYMETİNİ BİLELİM.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz