MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
KESİAD Başkanı: Ara eleman bulunamıyor!
İş Dünyası
16 Haziran 2017 Cuma 09:14

KESİAD Başkanı: Ara eleman bulunamıyor!

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Mart ayı işsizlik rakamlarına dair değerlendirmelerde bulundu. Yöndem, işsizliğin çözümünün ancak teknik eğitimle mümkün olacağını söyledi.

TÜİK verilerine göre, Türkiye genelinde işsiz sayısının geçen yılın aynı dönemine göre 619 bin kişi artarak 3 milyon 642 bin kişi olduğunu belirten Yöndem, “Ülkemizde işsizlik sorunu maalesef kangrenleşiyor. Devlet tarafından sağlanan tüm teşviklere ve sanayicilerin çabalarına rağmen yüzde 11-12 bandında gidip gelen işsizlik oranında bir azalma sağlanamıyor. Bunun en büyük sebebi ne yazık ki eğitim sistemimizde hatalar olması. Türkiye’de ara eleman açığı kritikleşiyor. Bu açığı kapatabilmek adına teknik eğitime yönelmeliyiz” dedi.

ELEMAN BULUNAMIYOR
Yüksek işsizlik oranlarına rağmen sanayicilerin bazı iş kollarında eleman bulma konusunda zorluk çektiğini belirten Yöndem, “Maalesef tüm gençlerimiz doktor, mühendis, mimar, öğretmen olmak istiyor. Bu beklentiler gerçekçi değil. Ülkelerin her meslek kolunda eleman açığı bellidir. Bizde bazı mesleklerde büyük bir yığılma varken, bazı iş kollarında çalışacak eleman bulamıyoruz. Bu açık kapanana kadar teknik eğitime yöneltilerek ara eleman olarak iş hayatına kazandırılan çocuklar büyük kazançlar elde edecek. Ailelerin de bu bilinçle çocuklarını teknik eğitime yönlendirmesi büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz