MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kalın açıkladı: Donanma komutanı istifa etti!
Politika
17 Ağustos 2017 Perşembe 14:02

Kalın açıkladı: Donanma komutanı istifa etti!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin istifa ettiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, haftalık basın toplantısında gazetecilerin Kösele'nin istifası yönünde bir duyum bulunduğunu aktarması üzerine şunları söyledi:

“Biraz önce Genelkurmay başkanlığıyla görüşerek teyit aldım. Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele kendi isteğiyle istifasını vermiştir. Ve istifa dilekçesi işleme konmuştur.”

EMEKLİLİĞİNİ İSTEMİŞTİ

2 Ağustos tarihli son Yüksek Askeri Şura’da (YAŞ) kuvvet komutanları değiştirilmiş, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu’nun yerine koramiral rütbesindeki Adnan Özbal atanmıştı.

Teamüllere göre göreve oramiral rütbesindeki Kösele’nin gelmesi bekleniyordu.

Atanmaması üzerine Kösele emekliliğini istemişti.

15 TEMMUZ'DA REHİN ALINMIŞTI
Oramiral Veysel Kösele, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2010'da başlatılan ve yaklaşık 3 yıl süren soruşturma kapsamında tutuklanmasına karar verilen 49 muvazzaf askerden biriydi.

Veysel Kösele 15 Eylül 2012'de Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı iken tutuklanmış, 10 gün süren tutukluluğunun ardından avukatının itirazı sonucu 'Askeri Casusluk Davası'nda tutuksuz yargılanmıştı. İzmir'de ilk duruşması Nisan 2013′te yapılan 357 sanıklı davada yargılanan en üst rütbeli asker olan Kösele geçen yıl beraat etmişti.

Veysel Kösele, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci askerler tarafından rehin alınan isimler arasındaydı.

15 Temmuz 2016 akşamı Fenerbahçe Orduevi'nde bulunan Kösele, iki tankın orduevine doğru gelmekte olduğunu öğrendikten sonra emir subayıyla iskeledeki makam botuna binerek denize açılmıştı.

Bölgeye en yakın konumdaki TCG Yavuz Firkateyni'ne ulaşmayı hedefleyen Kösele Aksaz Üssü'ndeki Gelibolu Firkateyni, Gölcük'teki Fatih Firkateyni ve Büyükada Korveti'nin komutanlarını arayıp, "Benim ağzımdan duymadığınız hiçbir emri uygulamayacaksınız" demişti.

TCG Yavuz Firkateyne çıktığında gemide darbeci askerlerce derdest edilen Kösele, daha sonra kurtarılarak Gölcük'e götürülmüştü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz