MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karşıyaka aktif yaşama pedal çevirdi
Yerel Yönetimler
17 Eylül 2015 Perşembe 10:01

Karşıyaka aktif yaşama pedal çevirdi

Karşıyaka Belediyesi, Avrupa’nın birçok ülkesinde kutlanan ‘Hareketlilik Haftası’ kapsamında ‘Bisiklet Turu’ düzenledi. Büyük ilgi gören etkinlikte 300 katılımcı ‘aktif ve sağlıklı yaşam’ için pedal çevirdi.
Bisiklet kullanımını özendirmek ve yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdüren Karşıyaka Belediyesi, 7’den 77’ye her yaştan bisiklet tutkununu ‘Karşıyaka Bisiklet Turu’nda buluşturdu. Avrupa ülkelerinde eş zamanlı olarak kutlanan ‘Hareketlilik Haftası’ (Move Week) nedeniyle düzenlenen tura, yaklaşık 300 kişi katıldı.
 
6 KİLOMETRELİK GÜZERGAH
Anayasa Meydanı’ndan başlayan turda katılımcılar, Cemal Gürsel Caddesi’ni takip ederek Karşıyaka Spor Salonu’na (Mavişehir Arena) kadar, 6 kilometrelik güzergâhta pedal çevirdi. Vatandaşları daha hareketli ve aktif bir yaşama yönlendirmek, hem sağlık hem de çevre için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla düzenlenen organizasyon yaklaşık bir saat sürdü.
 
ALTERNATİF ULAŞIM ARACI
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Aktif Şehir unvanlı Karşıyakamızda, alternatif ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımını özendirmek ve yaygınlaştırmak için çalışıyoruz. Bu amaçla düzenlediğimiz Bisiklet Turu’na katılan ve örnek olan herkesi kutluyorum” dedi.
 
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz