MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
NASA inançlı: Europa’da yaşam bulabiliriz
Dünyadan
30 Mayıs 2015 Cumartesi 11:31

NASA inançlı: Europa’da yaşam bulabiliriz

NASA yaptığı açıklamada Jüpiter’in ayı olan Europa’ya 2020’lerde keşif uçuşu yapacaklarını ve yaşanılabilir bir habitat bulmayı umduklarını belirtti.
The Independent’in haberine göre Europa’nın buzlu yüzeyinin altında yer alan ve üzerinde hidrotermal yarıklar olan taşlık bir zeminin üstünde bulunan okyanusta, yaşam için gerekli olan sıcaklık ve besleyici madde akışının olduğu düşünülüyor.

Bir basın toplantısında konuşan NASA’nın gezegensel bilim bölümü yöneticisi Jim Green, “Beş milyar yıldır bu koşullara sahip bir yer, yaşam için oldukça uygun olabilir. İnanıyoruz ki bu çevre koşulları yaşamın gelişmesi için mükemmel bir potansiyele sahip. Eğer yaşama dair en ufak bir kalıntı bulunursa, şüphesiz ki insanlık tarihinin en büyük gelişmesi olacak. Eğer yaşam veya yaşama dair izler keşfedersek, bu bulgular evrendeki yerimizi anlamakta çok büyük bir adım olacak. Eğer güneş sistemimizde ve özellikle Europa’da hayat varsa, tüm galaksimizde hatta tüm evrende olmalı ” şeklinde konuştu.

Dünya üzerinde bulunan hidrotermal yarıkların yaşam öğeleriyle dolu olduğu bilinmekte. Bu sebeple araştırmacılar Europa’daki yarıkların da benzer şekilde yaşam içerdiğini düşünüyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz