MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şans oyunlarında devrim gibi karar!
Ekonomi
25 Şubat 2018 Pazar 09:08

Şans oyunlarında devrim gibi karar!

Sadece milli piyango bileti satan çok sayıda bayii, süper loto, 10 numara, 5+1 gibi şans oyunları yetki belgesi aldı. Oda Başkanı Çakmak “Çok sayıda bayiimiz sadece piyango bileti satabildiği için zarar edip kapatıyordu. Bizim için bu gelişme devrim niteliğinde” dedi.

Mehmet Emin AL / EGEDESONSÖZ- İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, Mili Piyango satan bayileri için devrim niteliğinde yeni bir gelişmeye imza attıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl oda yönetimi, merkezi Ankara’da bulunan Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’ne yaptığı başvuru ile sabit milli piyango bayilerinin de şans oyunları oynatma yetkisi istedi. Genel Merkez, İzmir Şubesi’ne sabit bayilerin araştırılması ve uygun oluşunun denetlenmesini istedi. İzmir şubesi yetkilileri bir yıl içinde gerekli çalışmayı tamamlayarak genel merkeze bildirdi. 

23.600 TL BAĞIŞ KARŞILIĞINDA ALINMAYA BAŞLANDI
Bu çalışmalar doğrultusunda Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün onayı ile İzmir’de 15 sabit milli piyango bayi gerekli resmi evraklarını tamamlayarak 23.600 TL de bağış yaparak yetki belgesi aldı. Bu belge ile beraber yaklaşık 3 hafta içersinde milli piyango idaresi şans oyunları makinesi verecek. Artık milli piyango sabit bayilerde isteyen vatandaşlar süper loto, 10 numara, 5+1 gibi oyunları da oynanabilecek.

“DEVRİM NİTELİĞİNDE BİZİM İÇİN”
Daha önce tekel bayi gibi farklı işletmelerde oynanabilen ancak milli piyango bayilerinde daha önce oynanamayan şans oyunları ile ilgili atılan adım hakkında konuşan İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak “Devrim gibi gelişme. Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü böylelikle bayilerini korumuş oldu. Daha önce farklı işletmeler yapıyordu bu işi doğru bulmuyorduk. Şimdi de yapacaklar ama asıl mesele bayilerimizin bu yetkiyi almasıydı. Aldık, bu yetki belgesini evraklarını tamamlayan bayiler devlete 23.600 TL bağışta bulunarak alamaya devam edecek. Bu para sabit bayiler için 2 yılda amorti edebilecek bir rakam bence. Bayilerimiz daha önce sadece milli piyango bileti satabiliyordu birçoğu kapatma ile karşı karşıyaydı.  İzmir’de geçtiğimiz yıllarda en az 30 bayi kapatmıştı. Bu gelişme çok sevindirici bizim adımıza. Piyangonun İzmir şubesi yetkileri de çok yardımcı oldular. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz