MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Selçuk Belediyesi eski Başkanı Ülgür: New York valisi gibi…
Politika
12 Aralık 2017 Salı 16:13

Selçuk Belediyesi eski Başkanı Ülgür: New York valisi gibi…

Ülgür, yeni seçilen ilçe yönetim kurulunda yer alması hakkında, “New York valisi gibi ortalıkta dolanıp ‘ben 3 dönem belediye başkanlığı yaptım. Yönetim kurulu üyeliği yapmam’ demek iş değil. Oryantasyon oluşsun. Önemli olan çözüm üretmektir” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) olağan kurultay takvimi tüm hızıyla işliyor. Mahalle delege seçimlerinin ardından sürecin ikinci etabı olan ilçe kongreleri İzmir’de tek eksikle tamamlandı.

Selçuk’ta İlçe Başkanı Hasan Uysal’a karşı seçimden bir akşam önce rakip çıkan Merve Çalışkan’ın zaferi sürecin en dikkat çeken ayrıntıları arasına girdi.

Delege seçimlerinden güçlü çıkan Selçuk Belediyesi eski Başkanı Vefa Ülgür tarafından desteklenen Çalışkan 27 yaşında başkanlık koltuğuna oturdu.

Çalışkan’ın listesindeki detay gözden kaçmadı. İl delege listesinde yer alması doğal karşılanan Ülgür’ün ilçe yönetim kurulunda da bulunması şaşkınlık yarattı.

Ülgür’ün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘yerel seçimlerde adaylık düşünenler kongrelerde aday olmasın’ talimatı çerçevesinde hareket ettiği ve 2019 yılında gerçekleşmesi planlanan yerel seçimlerde belediye başkan adayı olmak için böyle bir hamle yaptığı iddia edildi.

YASAK OLACAĞINA PEK İHTİMAL VERMİYORUM
Egedesonsöz’e konuşan Ülgür kararına açıklık getirdi. Hakkındaki iddiaya ilişkin konuşan Ülgür, “Talimat düşünülerek yapılmış bir iş değil. O konuda yasak olacağına da pek ihtimal vermiyorum” dedi.

NEW YORK VALİSİ GİBİ…
Ülgür ilçe yönetiminde yer alması hakkında ise, “Uzun süredir ilçe yönetiminin hem büyükşehir belediyesiyle hem ilçedeki meclisle bağları çok kopuk. İlçe yönetimi oralardan 3-4 yıllık sürede güç alamadı. Yeni yönetimde de yeni yüzleri buluşturayım ve bir oryantasyon (eğitme) oluşsun istedim. Herkes lafta gençlere yer ve önem veriyor ya biz gerçekten önem verdik. Gencecik bir arkadaşımız görevi kabul etmiş. Ona bir yol arkadaşlığı yaparız. Sonra biz de yavaş yavaş bu işlerden elimizi ayağımızı çekeceğiz. New York valisi gibi ortalıkta dolanıp ‘ben 3 dönem belediye başkanlığı yaptım. Yönetim kurulu üyeliği yapmam’ demek iş değil. Bunlar benim kalemim değil. Siyasi unvan ne olursa olsun önemli olan çözüm üretmektir. Yönetimde hem diğer partilerle cephe oluşturmak konusunda rol alırım hem büyükşehir ve genel merkezle ilçe yönetiminin bağlarını kurarım. İlçedeki sorunların çözümüne katkı koyarız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Selçuklu has CHP’li
 13 Aralık 2017 Çarşamba 11:18
Yapmış ve yapmamış olduğunuz hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Artık geri çekilin lütfen germeyin Selçuk siyasetini 2014 yerel seçimlerdeki sonuçlardan ortaya çıkan belli halk büyükşehire oy verdi size vermedi. Gerçekten partimizi düşünüyorsanız milleti seviyorsanız aday olmazsınız. Eğer olursanız yazık edersiniz Selçuk’a yine uyuyan adam Kazanır. O zaman da sizin için şöyle düşünürüm. Tayyip den beter çıktın VEFA derim.
 Partili
 13 Aralık 2017 Çarşamba 10:01
Sayın Vefa Ülgür verdiğiniz hizmetlerden dolayı Teşekkürler. Artık partinin yeni bir heyecana ihtiyacı var.Parti içinde bu işi yapabilecek bilgi birikimi yüksek kişiler var.Partili olarak sizi artık aday görmek istemiyoruz. Çünkü siz aday olursanız Cumhuriyet Halk Partisi yine seçim kaybedecek maalesef. ..
 Huseyin aykanlı
 12 Aralık 2017 Salı 23:57
Sayin başkan selçukta akp ilçe başkanida akpli belediye başkanida hepsi sizin CHP den aday olmanizi bekliyorlar. Biliyorlarki selcukta CHP yenibir aday çıkarirsa diğer partilarin hiç bir şansı yok ama siz çıkarsaniz şansları yüksek bu politikayı tüm selçuk görüyor ve buz CHP liler artik yeni aday istiyoruz yeter artik 20 yil size oy verdik artik yeter hizmetlerinizden dolayı tesekkur ederiz. Yeni adaylarada başarılar...
 Erdoğan Arna
 12 Aralık 2017 Salı 22:19
Bu Açıklama kendi ifadeleri ise bu kişinin kişisel çıkarları eşliginde Selçuk CHP siyasetini şekillendiriyor Genel Merkez bir inçelesin rezillik diz boyu
 ahsen var
 12 Aralık 2017 Salı 21:58
newyork valisi:)) aman Sakın koltuğunu boş bırakmasın Oturuverir valla onada :)
 genç seçmen
 12 Aralık 2017 Salı 21:51
Üç dönem belediye meclis üyelerini ön seçim ile getirildi değil mi?Meclis üyeleri Selçuk'ta dahi oturmuyor.Çarşamba günü üye yazıldı, perşembe günü meclis üyesi oldular.Selçuk chp şimdi artık birilerinin değirmenine su taşımaya başladı.Bu değirmen CHP olmadığını herkes biliyor ama susuyor artık toplum ve chp mühendisliğini birileri bırakması gerekir...
 Ahmet Hür
 12 Aralık 2017 Salı 21:33
Kaybeden Pehlivan güreşe doymazmış bırak artık bu koltuk hırsını.Arkadaş 30 yıldan fazladır esnaf kefalet başkanlığı yapıyorsun o koltuğu bilek bırakmadın. Bırak bu ajitasyonu sana bu selçuklu birdaha oy vermez vazgeç bu sevdadan...
 Selçuk öztürk
 12 Aralık 2017 Salı 19:52
Âh Selçuk''um sen ne bahtı karasın bu vefadan kurtulamayacakmışım.Zeynel hoca sende selçuk için hayal kırıklığısın Allahım bu güzel ilçeyi vefa''dan ve zeynel''den kurtar.
 Eşref akın
 12 Aralık 2017 Salı 19:47
Selçuk ne halde hayret gencmiş sen bunu civcivlere anlat vefa ülgür. Merve senin sekreterliğini yapar sende ilçe başkanlığı yaparsın 15 yılda ne yaptın Selcukta ama doğru koskoca zeytin yağı fabrikası kurdun kendine helal olsun .
 önseçim
 12 Aralık 2017 Salı 19:28
Kongrede ne diyor önseçim için söz veriyormuş sanki ondan söz isteyen var. 3 Dönem 15 yıl ve son kaybettiğin seçimde neden hiç önseçim olmadıda kaybettikten sonra aklına birden önseçim geliyor. Nediyor kongrede genel merkeze yeri geldiğinde karşı polita yapacakmış vay vay nerdesin sen arkadaş? Madem bukadar demokratsınız neden delege seçimine 5 dakika kala çarşaf yapılcak listeye karşı blok olacak delege seçimleri diye seçim sistemini değiştirdin madem bu kadar demokratsın neden kongrede blok liste diye divana imzalı yazı önergesi vererek kongreyi blok yaptırdın bumu demokratlık? Hani tüm delegeyi almıştın 10 oyla seçimi zar zor kazanan kimdi?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz