MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şoförlerin başkanı Anık: Öncelik yayanın ancak uyulmuyor!
Otomobil
15 Mart 2019 Cuma 09:16

Şoförlerin başkanı Anık: Öncelik yayanın ancak uyulmuyor!

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık: “2019 ‘Yaya Öncelikli Yıl’ ilan edildi, yaya öncelikli trafik dönemine geçildi. Fakat eskiden olduğu gibi yayalar yol veriyor! Tüm sürücüleri duyarlı olmaya davet ediyoruz”

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık çarpıcı konuştu. Anık, İçişleri Bakanlığı tarafından "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganıyla 2019’un "Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edildiğini hatırlattı. Anık, Karayolları Trafik Kanunu'nun 74'üncü maddesinde yapılan değişiklikle "yaya öncelikli trafik" dönemine geçildiğini dile getirdi, şunları söyledi:

“Bu düzenleme ile araç sürücülerinin, trafik polisi veya trafik ışığı bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş kavşak giriş ve çıkışlarına, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlaması, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa ilk geçiş hakkını vermesi zorunlu hale geldi. Yüzde 23 olan yaya ölüm oranının aşağıya çekilmesi, can kayıplarının önlenmesi hedeflendi.”

ESKİ ALIŞKANLIKLAR SÜRÜYOR
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizde de yayalara öncelik tanınması amacıyla tüm sürücülere çağrıda bulunulduğuna fakat eski alışkanlıkların sürdüğüne dikkat çekti, şöyle konuştu:

“Eskiden olduğu gibi yayalar sürücülere yol vermeye devam ediyor. Bu durumu üzülerek takip ediyoruz. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm sürücülere her birinin aynı zamanda birer yaya olduklarını anımsatıyoruz ve yayalara öncelik tanınması konusunda duyarlı davranılmasını istiyoruz. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası olarak eğitim programları düzenleyerek trafik kurallarına uyulması yönünde bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Bu konuda tüm toplumda pozitif algı oluşturulması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı’nın son dönemdeki uygulamalarını ve hedeflerini bu kapsamda önemli buluyoruz, destekliyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Lombak
 15 Mart 2019 Cuma 15:23
Aynen katılıyorum
 Kazım EMİR
 15 Mart 2019 Cuma 14:35
ey tamamda eğitsenize şoforlerinizi
 KARSIYAKALI
 15 Mart 2019 Cuma 10:39
yayalarında bilinclenmesi gerek diye düşünüyorum bu konu ile ilgili çok fazla şait oldum yayaya kırmızı yanmasına rağmen yol hakkı benim diye yola atıyor kendini üstüne birde söförü azarlıyorlar yol hakkı benim diye :)
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz