MENÜ
İzmir
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye'den ABD'ye 'ittifak endişeleri' tepkisi
Politika
11 Haziran 2019 Salı 08:23

Türkiye'den ABD'ye 'ittifak endişeleri' tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi´nde kabul edilen "ABD-Türkiye ittifakına yönelik endişelerin ifade edilmesi" başlıklı kararın müttefik ilişkileriyle bağdaşmadığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Kararda, Türkiye'nin dış politikası ve yargı sistemi hakkında yer verilen haksız ve temelsiz iddiaların kabul edilmesi asla mümkün değildir" denildi.

Dışişleri BakanlığıABD Temsilciler Meclisi´nde dün kabul edilen "ABD- Türkiye ittifakına yönelik endişelerin ifade edilmesi" başlıklı karara ilişkin açıklama yayımladı.

DHA'nın haberine göre; Bakanlığın açıklamasında, söz konusu kararın daha önce de belirtildiği gibi Türkiye ile ABD arasındaki köklü dostluk ve müttefiklik ilişkileriyle hiçbir şekilde bağdaşmadığı ve Türkiye'nin dış politikası ile yargı sistemi hakkında yer verilen haksız ve temelsiz iddiaların  kabul edilmesinin mümkün olmadığı vurgulandı.

"TEHDİT VE YAPTIRIM DİLİNİN GÜNDEMDE TUTULMASI KABUL EDİLEMEZ"
Görüş farklılıklarının giderilmesinde diyalog ve saygının en etkili yol olduğunun vurgulandığı açıklamada, "Her zaman vurguladığımız gibi, dost ve müttefik ülkeler arasında görüş farklılıklarının giderilmesinin en etkili yolu diyalog ve ülkelerin egemen kararlarına saygı gösterilmesidir. Bunun yerine, hiçbir bağlayıcılığı bulunmayan ve karşılıklı güvenin artırılmasına hizmet etmeyen kararların alınması, tehdit ve yaptırım dilinin gündemde tutulmaya devam edilmesi ve birtakım suni miatlar konulması kabul edilemez" ifadelerine yer verildi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz