MENÜ
İzmir 12°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yürüyüşte 3. gün: CHP İzmir Saruhanlı'da
Politika
19 Haziran 2017 Pazartesi 12:23

Yürüyüşte 3. gün: CHP İzmir Saruhanlı'da

İzmir İl Örgütü’nün destek verdiği ‘Adalet Yürüyüşü’nde 3. gün Manisa Saruhanlı’da başladı.

EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne destek veren İzmir İl Örgütü, programın 3’üncü gün startını Manisa’nın Saruhanlı İlçesi’nden verdi.

İlk gün İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven önderlik yaptığı yaklaşık bin kişilik grup, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve partililerin katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan, Bornova Topçu Kışlası’nın bulunduğu alana 20 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdi.

Sonrasındaki ikinci gün ise Bornova’dan başlayan yürüyüş Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Manisa İl Başkanı Halil Tokul önderliğindeki heyet tarafından Manisa girişinde karşılandı. Şehir merkezinde ise bir yürüyüş gerçekleştirdi. Manisa Sultan Camiisi’nden başlayan yürüyüş 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda son buldu.

İLÇELER YÜRÜMEYE BAŞLADI
İlk iki gün ardından bu kez İzmir İl Örgütü’nün ilçeler arasında paylaşım yaptığı görev dağılımı programı devreye girdi.

Buna göre 19 Haziran Pazartesi Güzelbahçe, Narlıdere ve Gaziemir ilçe örgütlerinin Saruhanlı girişinden çıkışına kadar izleyecekleri program tamamlandı.

Başkan Güven, il yönetim kurulu, bazı ilçe ve belediye başkanlarının katılım gösterdiği yürüyüşte görevli olan üç ilçe başkanı da yer aldı. Güzelbahçe ve Narlıdere belediye başkanlarının da hazır bulunduğu programda Gaziemir Belediye Başkanı tatilde olmasından dolayı yerine vekilini gönderdi.

YARIN MENEMEN VE ALİAĞA YÜRÜYECEK
20 Haziran Salı günü ise Menemen ve Aliağa ilçe örgütleri Akhisar’dan yürüyüş gerçekleştirecek.

GÜVEN’DEN ADALET VURGUSU!
İl Başkanı Güven Saruhanlı’da yaptığı açıklamada, “Adaletin olmadığı hiçbir yer anlamlı bir yer olamaz. Eğer bir ülkede adalet yoksa, adalet güvenilirliğini yitirmişse adalet mülkün temeli değilse o ülkede büyük bir sorun ve büyük bir sıkıntı var demektir. Son yıllarda yargı sistemimiz çok zor şartlarda, olumsuz yönde görev ve sorumluluğunu yapmaya çalışmaktadır. Bu şartlar altında adaletin yürütülmesi, adaletin var olması, insanların hakkının ve hukukunun korunması mümkün değildir. Bağımsız Türk mahkemelerinin görevini, sorumluluğunu yerine getirecek koşullar yaratılmalıdır. Bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan başlattığı İstanbul'a yürüyüşü, işte bu temelde bir yürüyüştür. Adaletin tekrar Türkiye'de var olmasının mücadelesidir. Kavgasıdır. Bu yola çıkışın amacı budur” dedi.

MANİSA’DAN SONRA KONAKLAMALI OLABİLİR
Her gün saat 10:00’da başlayacak olan yürüyüş Manisa’nın geride kalmasının ardından şekil değiştirecek. İlk 3 gün boyunca yürüyüşlerin bittiği ve başladığı yerlere araçlarla giden örgüt Manisa’dan sonra tıpkı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği gibi konaklamalı bir program izleyebilir. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz