MENÜ
İzmir 14°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Kiraz'da rakı içemezsin; yallah şehir dışına...'
Mehmet KARABEL
YAZARLAR
13 Ağustos 2017 Pazar

'Kiraz'da rakı içemezsin; yallah şehir dışına...'

İzmir'in Kiraz İlçesi Belediye Başkanı Saliha Özçınar, kent merkezindeki "içkili mekan"ları yerleşim merkezi dışına çıkarmak için düğmeye bastı...

İzmir'e 142 kilometre uzaktaki Kiraz'da topu topu sekiz adet içkili mekan var... Şimdi hepsi kent merkezine beş kilometre uzaklıktaki Ödemiş yolu üzerinde işaretlenmiş bir bölgeye taşınıyor...

Neden?

Nedeni, MHP'den seçilen, daha sonra Ak Parti'ye transfer olan 33 yaşındaki Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar, "İçkili alan bölgemiz şehrin ortasında kalmıştı... Hemşehrilerim de benimle aynı fikirde... Mekan sahiplerinden tepki geleceğini sanmıyorum..." sözleriyle dile getiriyor...

Kendi bileceği bi'şi...

Ancak, bu ilginç "içki yasağı" sınırlarını zorlayan kararın altını kurcalamak gerek..

Şöyle ki...

Kiraz, Osmanlı'dan beri var... O zamanki adı, "Keles"... 1948'de ilçe olunca, adını "Kiraz" yapmışlar... Nüfusu giderek azalıyor... 10 yıl önce 45 bin iken, şimdilerde 43 bin civarında... Tam 52 köyü var... Onları da hesaba katarsanız ilçe merkezinde topu topu 12 bin kişi yaşıyor...

Yaşlıları, bebeleri, kadınları çıkar; kaç kişi gece meyhaneye gidip içki içer?

Topu topu sekiz adet içkili mekanda bir yılda kaç şişe rakı, şarap, bira tüketilyor da, bunlar şehir dışına  postalanıyor?

Saliha Başkan, kolları sıvadığı icraatı için, "Seçim vaadimizde vardı" demiş... MHP'den seçildiği günlerdeki vaatlerinde mi, yoksa Ak Parti'ye geçtiği günlerde verdiği sözlerde mi?

Mensubu olduğu iktidar partisi, 15 yıldır  yeri geldiğinde "aslanlar" gibi, "Biz kimsenin yaşam tarzına müdahale etmiyoruz" diyor... Saliha Başkan bunları duymuyor mu?

Kiraz'a komşu Ödemiş, Beydağ, Kınık, Salihli, Alaşehir ve Nazilli gibi ilçeler hiç böyle bir uygulama için harekete geçmiş mi?

Tabii ki...

Kamuya açık alanlarda; parklarda, kent meydanında, gar'da içki içilemez... Yasalar da böyle emrediyor...

Ancak...

Ruhsatlı mekanı kent dışına atmak ne kadar doğru...

Yedi MHP'li, dört Ak Partili ve üç CHP'li üyeden oluşan Kiraz Belediye Meclisi bu kararı nasıl onaylayacak? Encümen'in ve Emniyet'in ve dahi Kaymakam'ın bu gelişmeye bakışı nedir?

Kendisini yakından tanıdığım "dünya tatlısı" Kiraz'ın Reisi Saliha Özçınar'a, tarihi bir olayı hatırlatmak isterim...

Yaklaşık dört yıl önceydi... Başbakanımız Binali Yıldırım, o günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayıydı... Tarihler 15 Mart 2014'ü gösterirken, İzmirliler'e "Körfez'i Temizleme" sözü verirken şöyle seslenmişti:

"Ben İzmirliler'in hayat tarzına karışacağım... Ama nasıl? İzmirliler'in daha iyi şartlarda yaşaması, Kordon'da rakısını içen, balığını yiyen hemşehrilerimin kokudan burnunu tutmaması için çalışacak, Kordon'u tertemiz hale getireceğim..."

Başbakan'ın sözleri içtendi, doğruydu ve samimiydi Saliha Başkanım...

Samimiyet her kapıyı açar...

İçkili mekanları Kiraz'dan atmaya hazırlanırken, "Artık ilçemizin merkezinde utanç verici mekanlar olmayacak" demişsiniz sayın Başkan...

Kiraz adına en büyük utancı, çok değil, bu yılın Şubat ayında yaşamadık mı?

Kiraz'da 12-15 yaşlarındaki kız çocukların kaçırılarak evlendirildiği, o çocukların ailelerine "sus payı" olarak 20-40 bin lira ödendiği ortaya çıkmadı mı?

Siz de o günlerde çok üzüldüğünüzü ve kahrolduğunuzu söylemediniz mi?

Hangisi daha "utanç" verici?

Kiraz'daki sekiz adet içkili mekan mı, 12 yaşındaki kızların kaçırılıp evlendirilmesi mi?

Sonsöz: "Başın öne eğilmesin, aldırma gönül aldırma..."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Serdar
 14 Ağustos 2017 Pazartesi 01:51
Kolada ve alkolde zararlı , içmeyin bilader, su için ayran için süt için and için... Sağlığınıza yazık
 Zafer Zafer
 13 Ağustos 2017 Pazar 20:40
Dönmeler, elini eteğini öptükleri yeni efendilerinin huzurunda(!) barınabilmek için kraldan çok kralcı olmak zorunda hissederler kendilerini... Bu nedenle yalakalıkta zirve yapmak için debelenirler... Yani çok görmemek gerekir, adı üstünde dönme!!!!!
 İzmirli
 13 Ağustos 2017 Pazar 19:17
Eski belediye başkanı bir zat diyor ki; bu mekanların yanından geçenler rahatsız oluyormuş.Neden satasan laf atan mi var?Beyinden rahatsız oluyorlarmis birader bir anlat hele.Bir başka zat diyor ki sağlığa zararlı sana ne birader kuzu eti sağlığa zararlı degilmi?sana yememi diyoruz. Bir diğeri de diyorum CHP lilerde içmeyi versin yok ya sana karışan varmı sende yemek yeme birader
 
 13 Ağustos 2017 Pazar 17:13
Cehapeliler de içmeyi versin.
 
 13 Ağustos 2017 Pazar 15:47
Mhp den seçil , akp ye geç, geldiğin gibi işçi kıyımı yap , İzmir Büyükşehir Belediyesinin dağıttığı ücretsiz koyun keçi için istemiyorum de ... bu kaçıncı olay.
 
 13 Ağustos 2017 Pazar 15:31
Serdar, kola zararlı değil mi ? Dün sayın cumhurbaşkanı kola fabrikası açıyordu da ! :) Aa pardon , meyve suyu ...
 YAŞA MUSTAFA KEMAL PAŞA YAŞA.
 13 Ağustos 2017 Pazar 15:10
Bukadari na da pes dogrusu kendimi iran rejiminde gibi hissediyorum. Kardesim sanane ickiden alkolden. Icen icer icmeyen icmez. Neden insanların özel hayatina mudahale ediyorsun. Burasi laik demokrat bir ulke bunu deyistirmenize musade etmiycez. Lutfen herkes birbirine saygili olsun canim ulkemi bu halde örümcek kafali düşüncelere kurban etmeyin kim nasil giyinirse. Giyinsin birakin alkolü almak isteyen alsin almayan almasin yasama mudahale etmeyin hani akp kimseynin özgür yasamina mudahale etmiyordu ya gecin bunlari. Geçin surada 2019 a az bir zaman kaldi. Herkes aklini basina alsin.
 muhalf
 13 Ağustos 2017 Pazar 15:09
utanılacak o kadar çok şey varki, kiraz belediye başkanı içkili mekandan utanıyormuş....desenize kirazın nüfusu daha da azalacak bu gidişle..
 Serdar
 13 Ağustos 2017 Pazar 14:25
Kiraz belediye başkanının verdiği karar çok doğrudur, Alkol çok zararlıdır içmeyin teşvik etmeyin, sağlıkla kalın
 
 13 Ağustos 2017 Pazar 14:00
Peki bu şehir içinde kalmış mekânların arazileri ne olacak ?
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz