MENÜ
İzmir 11°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fatih kaç yaşında Cumhurbaşkanı oldu?
Harun ÖZDEMİR
YAZARLAR
10 Nisan 2017 Pazartesi

Fatih kaç yaşında Cumhurbaşkanı oldu?

Fatih, babadan oğula intikal eden “hanedan yönetimi”nin sultanıydı. İlk göreve geldiğinde 12, ikincisinde 19 yaşındaydı.

18 yaşındaki milletvekilleri ile Fatih’i nasıl denkleştireceğiz, onu bilemiyorum!

Fatih, günümüzün Cumhurbaşkanı gibidir.

18 yaşındaki bir milletvekili ise Molla Güranî, Ak Şemseddin, Molla Hüsrev, Çandarlı Halil, Mahmud Paşa, Rum Mehmed Paşa, İshak Paşa, Gedik Ahmed Paşa, Karamani Mehmed Paşa …’ya denk geleceği düşünülüyorsa bu da mümkün değildir!

Çünkü Fatih’in istişare meclisindeki zevatın hepsinin yaşı 40’ın üstündeydi ve dönemlerinin en üstün âlimleri ve komutanlarıydılar.

Fatih’in padişah olması, dediğim gibi tamamen babasının oğlu olmasındandı.

Saltanat sistemi gereği, padişah sırası gelen kişi bazen kundaktaki çocuk bazen de 70 yaşındaki biri olabilirdi.

Ama iş milletvekilliğine denk düşen vezirliğe veya Divân- Hümayun üyeliğine gelince yaşın en az kırk olması gerekiyordu.

Peygamber, dört halife ve sultanlar döneminde 18 yaşında iken hangi devlette ne zaman istişare/karar/yasama meclislerinde görev verilmiş, umarım birileri bunu araştırmıştır!

Bilenlerin açıklama yapması gerekir! 

İşin doğrusunu söylemek gerekirse Fatih, babasının oğlu olmasaydı, bırakın sultan olması, sarayda çeşnici bile olamazdı!

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Fikret ASLAN
 12 Nisan 2017 Çarşamba 00:25
Türkiyenin kurtuluşu başkanlık sistemidir, ancak her şehirden bir tek milletvekili seçilmeli, bu milletvekilinin yardımcıları ise seçildiği şehrin belediye başkanları ve muhtarları olmalıdır. Belediye başkanları değil, ancak muhtarlar çok dolgun bir maaş almalı vekille halkın arasında köprü olmalı Seçilen vekil Ankarada değil kendi seçim bölgesinde yaşamalı, asla ihale işlerine karışmamalı, ihale işlerini kesinlikle o şehrin Valisi ve oluşturduğu heyet yapmalıdır, o heyette asla o şehrin insanı olmamalıdır. Bırakın 18 yaşında vekil olmayı, bir kişinin yönetimde söz sahibi olabilmesi için en az 35 yaşında olması gerekir. Sen vatandaşı memurluğa alırken askerlik şartı arıyorsun da devleti yönetmeye aday birinde aramıyorsan bu işi bana mantıklı bir şekilde anlatamazsın eyy yetkili. 18 yaşındaki bir lise talebesi milketvekili olursa nasıl üniversite okuyacak. Bu saçmalığı Fatih Sultan Mehmet ismiyle açıklayanlar bizi aptal yerine koyuyor. Buradan bu maddeyi destekleyenlere soruyorum. Hangi bakan hangi müsteşar, hangi holding patronu, hangi belediye başkanı, hangi teknik direktör yanında yardımcı olarak 18 yaşında bir cahil cühela çocuğu çalıştırır. Varsa Türkiyede bu mertebede 18 yaşında bir çocuk ben herkesten özür dileyeceğim. Büyük bir Recep Tayyip Erdoğan hayranı biri olarak bu saçma Anayasa Maddelerini referanduma götürenler en büyük Tayyip Erdoğan düşmanıdırlar diyorum başka da bir şey demiyorum.
 Enes YALÇIN
 10 Nisan 2017 Pazartesi 14:33
Muhalefet gençlere güvenmiyor diyorlar. Buradan 18 yaşındakileri guya meclise taşıyacak olanlara sesleniyorum: siz gençlere güveniyor musunuz? Kaç il başkanınız 25 yaşın altında?Hadi kac ilçe başkanınız 25 yaşın altında onu lutfediniz. Beyler; TBMM siyasetçi yetiştirme amaçlı bir kurum değildir. İşi sulandirmayin. Yasama organından söz ettigimizin farkında mısınız? 25 yaşındakileri vekil yaptınız gazete basmaya gittiler.Buradaki basmadan kastın hergelelik olduğunu herkes anlamıştır umarım. Sonra ödüllendirme maksadıyla bakan yardımcısı yaptınız.18 yaşındakiler üzerindeki plan ne peki? Aslında güvenilmeyen gençler değil birilerinin popülist yaklaşımı. Sorarım size: Bu 18 yaşa ilişkin madde tek başına evet hayira tabi tutulsa nasıl bir netice ile karşılaşılırdı? Neden sepetin içine bunu atma ihtiyacı hissettiniz? 18 yaşındaki adam ne eğitimi aldı da yasa yapacak? Ayıp ediyorsunuz. Ciddi olun. Size doktora yapmış gençler geliyor aday olmak için yüzlerine bakmiyorsunuz.Sonra,gençlik kıymetli. Hadi canım siz de!
 Fikret ASLAN
 10 Nisan 2017 Pazartesi 10:42
Yani üniversite sınavında her alanda ful yapıp Türkiye birincisi olan Konyalı çiftçinin oğlu sittin sene geçse de 18 yaşında bırakın milletvekili olmayı, torpili yoksa memur bile olamaz demek istiyorsunuz değil mi hocam. Ben 18 yaşındaki çocuğu bırakın milletvekili, herhangi bir işyerine şef müdür yardımcısı bile yapmam. Sırf bu madde yüzünden referandumdan hayır çıkmasını ümit ediyorum. Bu arada evetçi olduğumu belirtmek isterim. Bu ne çelişki diyenlere de: Benim hayat felsefem CHP ne diyorsa tersini yap. Üzerinedir. Saygı ve selamlarımla.
 
 10 Nisan 2017 Pazartesi 10:37
Hocam kaleminize ve gönlünüze sağlık
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz