MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sokak hayvanlarına bazı insanların(!) yaptıkları
Ahmet Aydın AKANSU
YAZARLAR
2 Mart 2017 Perşembe

Sokak hayvanlarına bazı insanların(!) yaptıkları

Tüm hayvan dostlarının 3 Mart Dünya Yaban Hayvanları Günü’nü kutluyorum. TRT’nin 2 yıl önce “Kentini Dinle, Kendini Dinle” sloganıyla kurduğu TRT İzmir Kent Radyosu’nda, Derya Turhan’ın hazırlayıp sunduğu “İzmir Gündemi” programına konuk olan Merve Akyol ve Dilara Yıldızlar’ın sokak hayvanlarına yapılanlarla ilgili anlattıkları tüylerim diken, diken yaptı. “Onlar insan olamaz” diyerek yerimden fırladım. Yağmurda, soğukta korunmaya, bir lokma ekmeğe muhtaç hayvanları dövüp, işkence yapmak, taşla sopayla kan revan içinde bırakmak, cinsel istismar etmek hangi insanlığa sığar anlamış dğilim. 10 yıldır kendilerini sokak hayvanlarının korumasına adayan Merve Akyol ve Dilara Yıldızlar, her geçen gün şiddete maruz kalan hayvan sayısının arttığını ve barınakların hediye alınıp 3-5 gün sonra sokaklara bırakılan cins hayvanlarla dolup taştığını söylüyorlar.

Mama ve tasma yardımı bekliyorlar
Dilleri yok ama onların da bedenlerinde atan kalpleri var. Yazıktır, günahtır.

Peygamberimiz Hz. Muhammet, “CanIı hayvana işkence, eziyet edene Ianet oIsun. Ben size AIIah’tan korkunuz, hayvanIarı incitmeyiniz, rahatIarını bozmayınız demiyor muyum” demiş. Yine insanlık için büyük mücadeleler veren Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin önderi Mahatma Gandhi “Bir miIIetin büyükIüğü ve ahIaki geIişimi, hayvanIara oIan davranış biçimi iIe değerIendiriIir” diyor. Barınaklardaki birbirinden güzel köpekleri sahiplendirmek için,  sokaklarda yaralı hayvanları tedavi ettirmek için mücadele eden Merve ve Dilara, ([email protected] ve 0545-5909890) hayvan dostlarından yardım bekliyorlar.

“Yaban Hayatı İçin Sen de Bir Şey Yap”
Dünya Yaban Hayatı Günü nedeniyle bir açıklama yapan İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı H. Gökhan Özdemir, sürdürülebilir sağlıklı yaşamın devamı için yabani hayvan ve bitki türlerinin çok kıymetli olduğuna dikkat çekmiş. Birleşmiş Milletler Örgütü’nün, nesli tehlike altında olan yabani hayvan ve bitki türlerinin korunmasına yönelik farkındalık yaratmak için 1973 yılında aldığı bir karar ile 3 Mart tarihini “Dünya Yaban Hayatı Günü” ilan ettiğini belirten H. Gökhan Özdemir, “Artan insan nüfusu ve plansız yapılaşmalarla yaban hayatı büyük zarar görmektedir. Yaban hayatına sahip çıkmanın öneminin gençlerden başlayarak hızla kavranması için elimizden gelen her türlü çalışmayı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl geleceğin yöneticileri ve karar vericileri olarak dünya nüfusunun neredeyse dörtte birini oluşturan 10-24 yaş arasında  “Yaban Hayatı İçin Sen de Bir Şey Yap: Gençlere Kulak Ver” teması ile gençlerde yaban hayatı koruma bilinci oluşturulmasının önemine dikkat çekeceğiz” diyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz