MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Soyer’den oskarlık oyunculuk: Mağdurum da mağdurum
Cumhur BULUT
YAZARLAR
24 Kasım 2023 Cuma

Soyer’den oskarlık oyunculuk: Mağdurum da mağdurum

Bu defa alır.

Aday gösterilse diyorum yani…

Bu senaryoya ve bu oyunculuğa yakışır.

İzmir’e bir başarı daha getirse muazzam olur. Bütün dertleri biter şehrimizin.

Geçenlerde Sosyalist Grupların desteği ile “Avrupa Konseyi Belediyeler ve Bölgeler Meclis Başkanı”  seçildiydi de İzmir’deki bütün yerel sorunları halletmişti ya bu başarıya Oskar’ı da ekledi mi tam olur.

Sel olmaz, su basmaz… Yollar açılır, yollar yapılır, otopark sorunu çözülür, çöp fabrikası kurulur, körfez temizlenir, dereler ıslah olur, kentsel dönüşüm gerçekleşir, deprem tedbirleri alınır, yeşil alanlar çoğalır ve denizhıyarlarının sayısı artar.

Öyle demeyin denizhıyarı çok önemlidir.

Neyse…

Evet evet Oskar’a aday gösterilmeli bence…

Bir önceki AKBB Meclis Başkanlığını kazımayan Özgür Özel Bey Oskar’a aday gösterilen Tunç Soyer karşısında selama durur bence…

O’nu delegenin önüne atmaz hatta belki de CHP’nin 2028 Seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı bile gösterebilir…

Olur mu, olur!

Hâlbuki Uluslararası bir başarı olan Avrupa Konseyi Belediyeler ve Bölgeler Meclis Başkanlığı bütün yurtta, dost ve kardeş ülkelerde coşkuyla karşılanmış, yirmi bir pare top atışıyla kutlanmıştı.

Ama anlamadı işte Özgür Özel Bey ve ekibi… Soyer’in itibarını hem ezdi hem de ezdirdi…

Oluyor böyle vakalar, siyasette vardır odaklar…

***

Ne diyordum, hah, yok efendim daha soruşturma falan açılmadı. Bakmayın siz Sayın Tunç Soyer’in ve ekibinin fırtınalar kopardığına… Rol icabı ve senaryo gereği bütün bunlar.

Mağduru oynayacak ya esas oğlan Soyer, her türlü argüman “bana zulmediyorlar, ben çok başarılıyım ama önümü kesmek istiyorlar” diye kamuoyunun ve CHP Genel Merkezinin ilgisine sunulacak…

Hepsi bu. Aslında ne mi oluyor hemen söyleyeyim.

Tunç Bey’in yaptığı bir konuşma ile ilgili gerçekleşen şikayet dolayısıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı normal bir işlem. Ne yani savcılık işlem yapmasa mıydı?

Ne yapıyor savcılığımız, onu da söyleyelim…

Tunç Soyer kamu görevlisi olduğu için, hakkında yapılacak her hangi bir tahkikat İç İşleri Bakanlığımızın iznine tabidir. Türkiye Cumhuriyeti Başsavcılığımız da bunun için Valiliğimiz yoluyla İç İşleri Bakanlığımıza bir yazı göndermiştir. Hepsi bu.

Yani yok soruşturma açıldı, yok müebbet yedi, yok idam kararı verdiler falan diye bir şey yok…

Bir kaşık suda bu kadar fırtına niye koparılır varın onu da siz anlayın…

“Mağdurum da mağdurum”…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 AK PARTİ
 2 Aralık 2023 Cumartesi 14:05
İZMİR KAN AĞLIYOR BİRAN ÖNÇE İZMİR EL DEĞİŞTİRMELİ OYUM AK PARTİYE....
 Lombak-Lucky Luke'un gulağına güpe
 29 Kasım 2023 Çarşamba 12:24
ÖÖ Tanju Özcan'ı Manisa'dan aday yaparsa belki kazanır.
 MALESEF
 28 Kasım 2023 Salı 19:17
40 YILDIR CP KAZANIYOR İZMİR KAYBEDİYOR MALESEF......
 MEGAKÖY
 28 Kasım 2023 Salı 19:16
YA BIRAKIN İKİ ŞEHİRLİ ÇADDE TEK ŞERİDE DÜŞTÜ ALTERNATİF GÜZERGAH BELİRLENEDİ TRAFİK FELÇÇÇÇÇ
 MEGAKÖY
 28 Kasım 2023 Salı 19:14
AKDENİZİN İNÇİSİ İZMİR OLDU AKDENİZİN ÇÖPLÜĞÜ
 Biz başka şehirde mi yaşıyoruz?
 28 Kasım 2023 Salı 14:17
Aşık Veysel Rekreasyon alanı yapılan hata sonrası kaça patladı? Bilene bak çay demle! 2010'da açılan park ilk dönem mi bitmiş oluyor? İZBAN 2010 Ağustos ayında sadece 3 dizili 8 setle :) yolcu taşımaya başladı. İlk dönem mi bitmiş oluyor? Bu hat yüzünden Buca Metrosu 20 yıl önce yapılmadı. Kolaya kaçıldı. Bugün hâlâ sorunları olan bir sistem. Şehri ikiye bölmesi de cabası. 5,5 km metro 10 yılda bir istasyon iptal edilip, açıldı. Adnan Saygun, doğal yaşam gibi projeler çok yüksek maliyeti olmayan geçmiş dönemin projeleriydi. Doğal yaşam parkını ilçe belediyesi de yapabilirdi. O dönem dolar kuru 1,5 liraydı, şimdi 29-31. Ben metro diyorum, sen havagazı diyorsun. Şaka mı? 1 milyon kişinin yaşadığı Buca-Karabağlar metro beklerken efsane proje diye doğal yaşam parkı, otopark saymayın. İlk dönem biten bir tane ulaşım projesi yok. Bu dönem her ne kadar 2018 ortalarında temeli atılsa da ki seçime kadar sadece var olan kuyruk tünelinde Natm kazıları oldu, o kadar; Narlıdere Metrosu da Soyer'e yazar. İşin yüzde 97'si onun ilk döneminde bitmiş olacak. Yine 2021'de temeli atılan Çiğli Tramvayı da bu dönem bitmiş olacak. En az 30 yıldır yapılması beklenen Buca Metrosu da bu dönem başladı. Ulaşım projesi olarak bakarsak İzmir altın çağını yaşıyor.
 5 yetmez 7 tane yazalım
 28 Kasım 2023 Salı 10:55
Bilmeyip bir de bilmiş bilmiş yazanlar var ya! Yanıt versen bir türlü vermesen ayrı dert. Aziz Kocaoğlu'nun ilk döneminde bitirdiği 5 proje çok rahatlıkla yazılabilir. İzmir Doğal Yaşam Parkı 2008 Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi 2008 Tarihi Havagazı Fabrikası 2008 Fuar Yer altı Otoparkı -2009 İzban 2010 Çiğli'den havaalanına gidene dek kullandığınız battı çıktılara, köprülü kavşaklara ve alt geçitlere bakarsanız üzerlerinde hangi yıl açıldıkları yazar. 2008-2009-2010 Aşık Veysel Rekreasyon alanı. 2007 (Depremde ne kadar önemli bir yer olduğu anlaşıldı) Buyurun size ilk dönemde başlanan ve hayata geçirilen 7 (yedi)Proje. Ve bu eserler insan ömründen uzun yıllar hizmet verecek misyon vizyon ile hayata geçirildiler. Her biri insan ayırt etmeksizin her yurttaşın yararlanabileceği hizmetler. Bilin öyle yazın.
 Biz başka şehirde mi yaşıyoruz?
 27 Kasım 2023 Pazartesi 10:10
Aydoslu Sadık, Kocaoğlu'nun ilk döneminde bitirdiği 5 tane efsane proje sayar mısın? Geldiğinde İZBAN projesi başlamıştı ki proje en baştan yanlış, ilk döneminde bitmedi; Üçyol-Uçkuyular Metro projesi 10 yılda bitti; 2008'de açıklanan opera binası yapılmadı; aynı dönemde açıklanan tramvaylar 10 yıl sonra hizmete girdi. Efsane olan tam olarak nedir, süt dağıtılması mı? Bir dönem şehir kağıt bilete bile dönmüştü. 15 yılda yapılanlarla Soyer'in 4 yılını karşılaştırıyorsunuz. 15 yıl Kocaoğlu ve ondan önceki yönetimler Bayraklı'dan denize neden girmediler? Bahçeli'nin adaylık meselesinde ise bu daha ne kadar devam edecek? MHP'nin görevi, amacı AKP'ye seçim kazandırmak mı? Bu nasıl ittifaksa yerel seçimlerde de adaylar hep AKP'li. Koltuk gitmesin diye yapılanlar komik. Yüzde 50 kalksın mi denince nasıl da hemen itiraz ettiler. Ha ha ha ... Koalisyon bitecek denilen sistemde daha kafadan koalisyon oluştu.
 cem demir
 27 Kasım 2023 Pazartesi 09:54
abdullah bey hiç merak etmeyin mehape izmiri alır bu seçimde.gümbür gümbür geliyor diyeceğim ama bi gülme geliyor bana da :)
 Abdullah ÇINAR
 26 Kasım 2023 Pazar 21:54
mehape izmir büyükşehir belediye baskan adayınızı görelim sn çok bilmiş Cumhur Bulut .
Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz