MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
1 yılda 2’nci talep… İZBAN’da 235 milyonluk sermaye artışı!
Yerel Yönetimler
8 Aralık 2023 Cuma 10:31

1 yılda 2’nci talep… İZBAN’da 235 milyonluk sermaye artışı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ortağı konumda  bulunduğu İZBAN’da olağanüstü genel kurul toplantısı sonrası 235 milyon TL’lik sermaye artışı kararı almaya hazırlanıyor.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir ulaşımında can damarı özelliği taşıyan İZBAN’da sermaye artışı yaşanması planlanıyor.

Yüzde 47’si İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan, geri kalan payı ise TCDD’de bulunan İZBAN’da, İZBAN A.Ş’de yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında sermaye artışı yapılmasına karar verildi. Karar sonrası sermaye payını korumak amacıyla harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 47’lik hissesine tekabül eden 235 milyon TL’lik sermaye artışı yapmaya hazırlanıyor.

İZBAN Mayıs ayında da sermaye artışı kararı almış ve bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi payına düşen 285 milyon 500 bin TL’lik tutarda İZBAN’da artışı yapmıştı.

İlgili önergede şu ifadelere yer verildi;

“Belediyemizin iştiraki olan İZBAN A.Ş’nin 30/11/2023 tarihli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında alınan karar doğrultusunda Belediyemizin İZBAN A.Ş içerisindeki sermaye payının korunabilmesi için, payına düşen (%47'sine tekabül eden) 235.000.000,00-TL'lik rüçhan hakkının kullanılarak sermaye artışına iştirak edilmesi hususlarının görüşülmesi.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 adsız
 9 Aralık 2023 Cumartesi 03:47
Bizi ilgilendiriyor bayım, sinyali engelleyen AKP, neyi konuşuyorsun? Trenler menemen ve Torbalıda kalsın bari sefer artsın diyen de belediye. Otur öğren biraz!
 
 8 Aralık 2023 Cuma 10:59
sermaye atışı falan bizi ilgilendirmez. şu kağnı gibi aracı artık sinyalizasyonunu yapıp 3-4 dk da bir hizmete sokulmasını 10 senedir bekliyoruz. Çağdışı toplu taşıma aracı.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz