MENÜ
İzmir 13°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti İzmir'de liste ortaya çıktı... Kimler aday adayı oldu?
Politika
22 Mart 2023 Çarşamba 15:32

AK Parti İzmir'de liste ortaya çıktı... Kimler aday adayı oldu?

AK Parti İzmir’de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek genel seçimler öncesinde aday adaylığı başvuruları bugün son buluyor. Başvuru süresinin bitimine saatler kala başvuru yapanların sayısı dün itibariyle ise 160 oldu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ -Genel seçimlere kısa bir süre kala siyasi partilerde adaylık hareketliliği yaşanmaya devam ediyor.

AK Parti'de aday adaylığı için yarış kızışırken, başvuruların son gününde listeler netleşmeye devam ediyor. Birçok önemli ismin milletvekilliği için başvuru yaptığı süreçte, sürpriz isimler de listede yerini almış durumda...

-BİNALİ YILDIRIM İZMİR'DEN ADAY ADAYI OLDU

MEVCUT VEKİLLER TAM KADRO
İzmir’de mevcut vekillik görevini sürdüren Cemal Bekle, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mehmet Ali Çelebi, Mahmut Atilla Kaya 1’nci Bölge’den,  Hamza Dağ, Alpay Özalan, Yaşar Kırkpınar, Necip Nasır 2’nci Bölge’den milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yaptı.

1’NCİ BÖLGE’DE ADAY BOLLUĞU
AK Parti İzmir’de en fazla aday adayı bulunan bölge ise 1’nci bölge oldu. AK Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Ulgaç, Milli Beka Hareketi Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Ege Bölge Sorumlusu/ İzmir İl Başkanı Tevfik Aladağ, Urla Devlet Hastanesi Sağlık ve Bakım Hizmetleri  Müdürlü Sibel Karol, AK Parti İzmir İl Sosyal Politikalar Başkanı Semiha Paçacı, Kordon İş İnsanları Derneği Başkanı ve Konak Kızılay Başkanı Ömür Şanlı, İl Başkanı Danışmanı Münir Ensari, BÜRO MEMUR-SEN İzmir 1Nolu Şube Başkanı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Buca Gençlik Merkezi Müdürü Mucip Uludağ, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığındaki görevinden istifa eden Memur-Sen İzmir Temsilcisi Abdurrahim Şenocak, Karabağlar eski Belediye Başkanı adayı Bilal Doğan İzmir 1’nci Bölge’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

ESKİ KAYMAKAM DA ADAY ADAYI OLDU
İzmir’de Karabağlar ve Buca Kaymakamı olarak geçmişte görev yapan Mehmet Sadık Tunç da AK Parti İzmir’den 1’nci Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. İzmir’de siyaset ve bürokrasi camiasının yakından tanıdığı isim olan Tunç, büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi’nde görevlendirilmişti. Buradaki çalışmaları yöneten Tunç, uzun süredir deprem bölgesinde koordinasyon çalışmalarını idare ediyordu.

İKİNCİ BÖLGE’DEN DİKKAT ÇEKEN İSİMLER
İzmir’den ikinci bölgeden aday adayı olan diğer isimler ise;

Menemen Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Yeşim Sever, AK Parti Aliağa Kadın Kolları Başkanı Şule Akman Yıldırım, AK Parti İzmir - İl Yönetim Kurulu Üyesi Nil Güneri, AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Dilek Yıldız

MKYK’DAN 2 İSİM İZMİR ADAYI
AK Parti İzmir’dan aday adaylığı vuran iki isim ise Kadın Kolları MKYK üyeleri oldu. AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK Üyesi Gerçek Tekin 1’nci Bölge’den, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Burçin Oğuz 2’nc Bölgeden aday adayı başvurularını yaptı.

İLÇE BAŞKANLARI DA HAMLE YAPTI
Ayrıca mevcut ilçe başkanları da aday adaylığı başvurularını gerçekleştirdi. Buna göre; AK Parti Gaziemir ilçe başkanı Serdar Muçay, Karabağlar İrfan Doğruca, Karaburun İlçe Başkanı Adem Avcı, Balçova İlçe Başkanı Berkhan Yıldızhan, Çeşme ilçe Başkanı Hatice Yeliz Karataş ve Selçuk İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu 1’nci Bölge, Menemen İlçe Başkanı Ahmet Can Çelik, Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat ise 2’nci Bölge’den aday adaylığı için başvuran isimler oldu.

İL YÖNETİMİNDEN  3 İSİMİN BAŞVURUSU TAMAM
AK Parti İzmir’de son il yönetiminde yer alan eski başkan ve yönetiminden ise toplam 3 kişi vekillik için başvurularını yaptı. Geçmiş dönem il başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir İl Başkanvekili Ali Aslan ve AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Furkan Katmerci 2’nci Bölge’den milletvekilliği için adaya adaylığı başvurusunu gerçekleştiren isimler oldu

MHP'DEN VEKİL ADAYI OLMUŞTU
2011 seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi İzmir Milletvekili Aday Adayı olan Sedat Demirer, 2023 seçimlerinden de AK Parti’den 2’nci Bölge aday adayı oldu.

CHP’Lİ O İSİM DE LİSTEDE
Dikkat çeken bir diğer isim ise 2015 yılında CHP’den İzmir 1’nci Bölge aday adayı olan ve  31 Mart 2019’da yerel seçimlerde CHP’den Buca belediye başkan aday adaylığını açıklayan Aysun Önal Uyar oldu. İki adaylıktan da istediğini alamayan Uyar, AK Parti İzmir’den 1’nci Bölge Milletvekili aday adayı oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 TEŞKİLAT...
 22 Mart 2023 Çarşamba 17:42
DEVLET MEMURLUĞUNDAN İSTİFA EDEN BÜTÜN BÜROKRATLARA BİR DAHA DÖNÜŞ HAKKI OLMASIN BAKALIM ADAY OLURLARMI BİR DAHAKİ SEFERE
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz