MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Parti'den eleştiri yağmuru... Buca Meclisi'nde 'devir' tartışması!
Yerel Yönetimler
3 Ocak 2024 Çarşamba 17:53

AK Parti'den eleştiri yağmuru... Buca Meclisi'nde 'devir' tartışması!

AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil, Buca Belediyesi’nin Tınaztepe Yerleşkesi'nde yer alan bin 956 metrekarelik taşınmaz için meclis üyelerine 5 farklı seçenek sunmasını eleştirdi ve soru önergesi talep etti. Önergeye ekleme yapan Meclis Üyesi Ekrem Gündoğdu ise ‘Buca’ya 15 yılda ne yaptınız? Erhan Başkan’ın cevaplamasını isterdim. Buca’ya yazık oldu’ dedi.

Büşra ÇETİNKAYA / EGEDESONSÖZ - Buca Belediyesi Meclisi, 2024 yılının ilk toplantısını belediye binasında gerçekleştirdi. 

Olağan meclis toplantısının ilk oturumu Meclis Başkan Vekili İlhan Dal yönetiminde yapıldı. 

Toplantının dilek ve temenni bölümüne geçmeden önce AK Parti Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil, söz konusu taşınmazın satışıyla ilgili sunulan 5 teklif önerisinin zorlama olduğunu ifade etti. Sevil, taşınmazın satışının yapılmasının doğru bir karar olmadığına dikkat çekti.

‘5 SEÇENEK SUNMAK ZORLAMA BİR ŞEY’
AK Parti Meclis Üyesi Sevil sözlerini şöyle sürdürdü:

“Az önce komisyonlardan gelen onuncu maddede bir rapor , İmar ve Bayındırlık ve Bütçe Komisyonu’nun kararıyla buradan geçti. Şahsi kanaatimi söyleyeceğim. Kesinlikle satılmaması gerektiğini düşündüğüm bir yer. Hukuk Komisyonu’nda da bu kararı verdim. Kararımın arkasındayım. Buranın satışının şu aşamada yapılması hiçbir şekilde doğru bir karar değil. Bununla birlikte asıl meselemiz şuydu: Bu madde ilk kez elimize gelmedi. Geçen ay da gelmişti. Geçen ay geldiğinde sadece kat karşılığı öğrenci yurdu yapılsın ve ecrimisil alınmasın diye gelmişti. Ecrimisil üzerinden yaptığımız tartışmada ecrimisilin belediye meclisinin konusu olmadığını belediye başkanının yetkisinde olduğunu değerlendirip bu konuda karar yetkinizin  olmadığını ama  kat karşılığı öğrenci yurdunun yapılmasının işlevsel olmayacağı gerekçesiyle ret vermiştik. 5 tane çoktan seçmeli bir şey geldi ve bu çok zorlanan bir şey. Bu doğru değil. Bizim soru önergesi olarak vermek istediğimiz şey şu: Ecrimisilin yapılmadığını gördük. Ödenemeyen ecrimisiller tahsis edilmiş midir, ne kadar ödenmiş midir? Ödenmeyenlerin faiz işletilmiş midir? Bu haliyle mi tahsis edilmiş midir, tarihleri nelerdir? Bu konu hakkında soru önergesi talep ediyoruz” dedi.

BUCA’YA YAZIK OLDU
Soru önergesine ‘Üniversite bu yeri almazsa geçen sürenin ecrimisilinin alınmasını talep ediyoruz' eklemesinin yapılmasını talep eden AK Parti Meclis Üyesi Ekrem Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı:

“Belediye Başkanımız’ın da burada olmasını isterdik. Sorularımızın cevabını yüz yüze almak isterdik. Şurada son birkaç ay kaldı. Erhan Başkanımızın karnesini kendisine anlatmak isterim. 5 senede ne yaptık? En önemlisi yollar… Buca’nın yolları bozuk, ne yaptınız? Verdiği cevap şu, asfalt şantiyesi işleyecek deniyor. Elektiriği bağlayamadık dendi. Yazık oldu Buca’mıza. Trafik sorunu çözülmedi. 5 sene önce verilen vaatlere bakın bir de yapılanlara… 600 bin nüfuslu Buca’ya yazık oldu. Giden zamanı geri getiremediğimiz bir şey oldu. Aday adaylarının vaatleri havada uçuyor. Siz iktidardasınız. Sizin vaatleriniz olmamalı. 15 senede yapmalıydınız. Niye yapmadınız? Buca’da aday enflasyonu çıktı. Karne belli. Başarısızız, yeni bir aday arıyoruz. 15 senede ne yaptığınızı millete anlatın. Bu soruların cevabını Erhan Başkan’dan almak isterdim. Buca 15 sene daha kaybetti. Cumhur İttifakı olarak kişilerin değil siyasi ittifakın değişmesi gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz