MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
AK Partili Dağ açıkladı: İzmir en borçlu ikinci belediye!
Politika
25 Temmuz 2024 Perşembe 20:15

AK Partili Dağ açıkladı: İzmir en borçlu ikinci belediye!

AK Partili Hamza Dağ, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in en fazla SGK prim borcuna sahip 5 belediyenin AK Parti’den devraldıkları belediyeler olduğunu söylemesi üzerine sosyal medyadan bir açıklama yaptı. Dağ, "SGK’ya en çok borcu olan 5 belediye sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul, Adana, Şişli Belediyesi şeklindedir. Bu 5 belediyenin tamamı bir önceki dönemde de CHP tarafından yönetilmiştir. Üçünü ise AK Parti, neredeyse hiç yönetmemiştir" dedi.

EGEDESONSÖZ - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK’ya en fazla prim borcu olan 5 belediyenin tamamının CHP’li belediyeler olduğunu duyurmuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise en fazla SGK prim borcuna sahip 5 belediyenin AK Parti’den devraldıkları belediyeler olduğunu ifade etmişti.

Bunun üzerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, sosyal medyada şu paylaşımı yaptı:

"Bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en fazla SGK prim borcuna sahip 5 belediyenin AK Parti’den devraldıkları belediyeler olduğunu ifade etmiştir. Ancak işin gerçeği, Sn. Özgür Özel’in ifade ettiği gibi değildir.

SGK’ya en çok borcu olan 5 belediye sırasıyla

-Ankara

-İzmir

-İstanbul

-Adana

-Şişli Belediyesi

şeklindedir.

Bu 5 belediyenin tamamı bir önceki dönemde de CHP tarafından yönetilmiştir. Üçünü ise AK Parti, neredeyse hiç yönetmemiştir.

Emekli vatandaşlarımızı tamamen siyasete malzeme yapma gayesiyle hareket edenler, eğer devlete ve millete katkı sunmak istiyorsa yapmaları gereken ilk şey SGK’ya olan borçlarını ödemektir.

Kaldı ki bu durum sadece CHP’li belediyeler için geçerli bir uygulama değildir. Türkiye’de tüm belediyeler için geçerlidir. Özel sektör ve kamu kurumları nasıl SGK borçlarını ödemekle yükümlüyse belediyeler de aynı şekilde bu borçları ödemekle yükümlüdür.

Sn. Özel hamaseti ve “Her çiftçiye traktör” yalanında olduğu gibi “Çarpıcı olsun diye” beyhude nutuk çekmeyi bırakmalı, belediye başkanlarına -eğer gücü yetiyorsa- bu borçları derhal ödeme talimatı vermelidir.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Sir alex ferguson
 26 Temmuz 2024 Cuma 14:30
iyi ki seçilmemişsin
 
 26 Temmuz 2024 Cuma 08:16
bütün bu ssk borçlarını izmire yapmadığınız yatırımlara sayın
 
 25 Temmuz 2024 Perşembe 21:26
Türkiye ekonomisini belediyeler mi bitirdi? Bu borçların katlanma sebebi tamamen yanlış ekonomi politikasının sonucudur.
 
 25 Temmuz 2024 Perşembe 20:48
Menemen belediyesi gibi her yeri satisa çikarsa ne guzel olurmus
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz