MENÜ
İzmir 22°
Ege'de Sonsöz
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP’den İZSU’daki operasyona tepki: Bu gözaltı olmamalıydı!
Politika
25 Temmuz 2024 Perşembe 16:22

CHP’den İZSU’daki operasyona tepki: Bu gözaltı olmamalıydı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, elektrik faciası soruşturması kapsamında İZSU’nun Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ve Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi’nin gözaltına alınması sonrası açıklama yaptı. Bakan, “Hakim karşısına çıktığında biz salıverileceğini düşünüyoruz. Bu gözaltı olmamalıydı. Bizim şahsi düşüncemiz bu” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Alsancak’ta 12 Temmuz'da sağanak yağış sırasında su birikintisine basan Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZSU’nun Genel Müdürü Gürkan Erdoğan ile Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi gözaltına alındı. İZSU'nun önceki Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu hakkında savcılık gözaltı talimatı verdi. GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel dahil 4 kişi gözaltına alındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, Erdoğan ve Sadi hakkında yapılan gözaltı işlemleri hakkında İZSU önünde açıklama yaptı.

Bakan yaptığı açıklamada “Bugün bir gözaltı kararını duyduk. İZSU Genel Müdürümüzle ilgili. Buraya il başkanımız Şenol Aslanoğlu ve Mahir Polat milletvekilimizle birlikte geldik olayın içeriğini öğrenmek için. Biliyorsunuz iki kişi hayatını kaybetti. Hepimizi son derece üzen bir olay. Elektrik kaçığından dolayı. Bu işin sorumlularının bulunması da herkesten çok biz istiyoruz. Ancak bir adil yargılama olması gerekir. Yani yargının üzerinde büyük bir siyasal baskı olduğunu düşünüyorum. Her hakim her savcı için değil elbette ama savcılar hakimlerde büyük bir baskı altında görevini yapıyor. İçlerin de vicdanını, hakimleri, savcıları tenzih ediyoruz. Ama bu işte İZSU'nun doğrudan sorumluluğun olduğu bir iş olarak düşünmemek lazım. Neticede elektrik kaçağı var. Ne o elektrik kaçağıyla ilgili yapılması gerekenler yapılmamış. Bir mazgaldan dolayı dönemin İZSU Genel Müdürüne ulaşan bir silsileyi ben bir hukukçu olarak söylüyorum mümkün görmüyoruz. Bunun dağıtım firmasının kabahatini gölgelemek ve sorumluluğu yaymak için yapılan bir davranış olduğu kanaatindeyiz. Avukat arkadaşlarımız da genel müdürümüzle beraber gitti. Elbette gerçekler ortaya çıkacak ama bu yargılamayı hem genel merkez olarak yakından takip ediyoruz. Hem İzmir milletvekilleri olarak yakından takip ediyoruz. Burada hak etmediği halde kimsenin  özgürlüğünün de gasp edilmesine izin vermedik, izin vermeyeceğiz. Sağlık kontrolü arkasından Bozyaka'ya götürülecek genel müdürümüz. Hakim karşısına çıktığında biz salıverileceğini düşünüyoruz. Bu gözaltı olmamalıydı. Bizim şahsi düşüncemiz bu. Yargı sürecini de yakından takip edeceğimizi paylaşmak istiyorum.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 xvbkas
 25 Temmuz 2024 Perşembe 21:07
Sana soracaktı hukuk ne yapalım diye haklısın.
 Izmır'li
 25 Temmuz 2024 Perşembe 18:43
Sarayın mutahitinin avukatı sen ne konuşuyorsun hukuk herkes için vardır burada parti ve siyâset ayırımı yapmadan suçlu veya ihmalkâr olanlar cezalandırmak gerekir gerek Gediz gerekse Izsu genel müdürleri dünyanın maaşını alıyor görevlerini yapsınlar sayın avukat siz akçeli işlere bakmaya devam ediniz...
 Ahmet
 25 Temmuz 2024 Perşembe 17:14
Ey vicdansizlar.sizin çocuğunuz elektrik çarpıp ölünce İZSU yu yine savunun.Allah belanızı versin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ege'de Sonsöz